Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pinaattiletut vohveleiksi! Helposti vaihtelua arkiruokaan.

Pinaattiletut oli pienenä yksi mun lemppareita kouluruuista. Puolukkahillon kanssa maistui aina! 

Tein itse niitä nyt ekan kerran lapsilleni. Aloitin itseasiassa porkkanaletuilla, ja koska ne sai niin huikean suosion niin uskalsin kokeilla pinaattilettujakin.

Nämä on tosi helppo tehdä, ärsyttävin vaihe oli se paistaminen. Meillä ei ole sellaista pannua, missä voisi tehdä pikkulettuja ja isompia oli jotenkin haastavampi käännellä. Tämän huomasin kun tein porkkanalettuja.

Niinpä päätin kokeilla valmistamista vohveliraudassa! 

Meidän vohvelirauta on iänikuinen, varmaan 20 vuotta vanha. Mutta se toimi silti hyvin edelleen! :)

Paistamisessa oli yksi "sudenkuoppa": jos kantta avasi liian aikaisin, taikina tarttui yläkanteen helposti koska oli keskeltä raaka. Joten tarpeeksi mieto lämpötila ja malttia, ettei availe sitä kantta liian aikaisin.

Jos kuitenkin avaat sen liian aikaisin niin laita vaan takaisin kiinni; vaikka vohveli menisi hiukan ryttyyn, niin maku on silti hyvä. Testasin :D

Lisäsin taikinaan mukaan yhden porkkanan, koska se tuo vähän lisää makua ja kaikkea hyvää mitä porkkanassa onkaan!

Taikinasta tuli ainakin 15 pinaattilettua, tai nyt siis vohvelia. Vohveliraudan kanssa tekeminen oli paljon nopeampaa ja helpompaa kuin pannulla.

pinaattiletut vohveliraudalla

Pinaattiletut vohveleina (plus porkkanaa)


2 kananmunaa

1/2 l maitoa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

150 g pakastepinaattia sulatettua (suomalaista)

1 hienoksi raastettu porkkana

1 rkl öljyä

Riko munat kulhoon, lisää maito ja muut aineet. Anna taikinan seistä ainakin puoli tuntia.

Paista vohveleita keskilämmöllä, itse rasvasin raudan molemmat levyt aina välillä koska meidän rauta on iänikuisen vanha niin pelkäsin että tarttuuko kiinni :)

Tarjosin näiden kanssa puolukkasurvosta ja Ruu pyysi vielä kokonaisia puolukoita lisäksi. Meidän molemmat lapset tykkää puolukoista tollaisina kylminä, suoraan pakasteesta.

2 kommenttia

  1. Hei kiitti, loistovinkki!
    Mä vinkkaan puolestani hiivaleipäjauhoista. Meillä niistä tehdään ihan kaikki suolaiset, pitsat, pannarit, vohvelit, piirakkapohjat..yms. Maku ei kärsi, mutta ruokaisuus lisääntyy:)

    Mari-

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Pitääkin tutustua, että mitä ne oikein sisältää :)

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit