Lifestyleblogi

2 erilaista, helppoa murupaistosta: toinen tuoreille marjoille seuraksi ja toinen pakastemarjojen kanssa uunin kautta!

Edellisestä pataleipä-reseptistä tuli jo monet palautteet, että olette aamulla herkutelleet tuoreella leivällä sen ohjeen ansiosta! Kiitos palautteesta, ihana kuulla että moni sai ilon tästä reseptistä!

Tänään jakoon lähtee kaksi helppoa tarjottavaa; vaikka vieraille, kun äkkiä haluaa jotain hyvää tehdä kahvipöytään, mutta ei ole aikaa kohotteluihin eikä halua sotkuakaan keittiöön tehdä.

Ensimmäinen näistä on erityisen hyvä kaveri tuoreille, kotimaisille marjoille, joiden kausi onkin juuri nyt alkamassa. Niitä on kiva ostaa kotiin ja vaikka tarjota kesävieraille, mutta mitä seuraksi? Tämä helppo paistos tekee marjojen tarjoamisesta astetta herkullisempaa kahvin seuraksi. Ja siis tietysti vaniljajäätelö kruunaa kaiken.

Toinen näistä toimii ympäri vuoden pakastemarjoin tai vaikka omenasta tehtynä.

Ollaan tehty tätä monta vuotta, resepti tuli joskus postissa joidenkin mainosreseptien mukana. Tosi helppo, seuraksi kun nostaa vaikka jäätelöä niin saa herkun ja edullisen tarjottavan. Yks mieheni lemppareista. Tähän on kiva näin kesän lähestyessä tyhjentää esimerkiksi pakasteesta puolukkajemmat yms jos on jotain jäänyt.

Eli pidä pakastimessasi koko kesän ajan vaniljajäätelöä, kaapissa kaurahiutaleita, sokeria ja voita, perusjuttuja :)

Miksi nämä on muistamisen arvoiset reseptit?

Molemmat näistä on hyviä siksi, että ovat helppoja (sekoitus ja uuniin), nopeita (alle puolessa tunnissa molemmat valmiit tarjottavaksi) ja näiden aineksia löytyy helposti kaapista. 

Jos fariinisokeri on loppu, sen voi jättää pois - toki maku hieman kärsii, mutta ei ole katastrof! :)

Murupaistos marjoilla

Pohja:
1,5 vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl fariinisokeria
100 g voita 

täyte:

4 dl pakastemarjoja 
1 rkl perunajauhoja

Laita uuni 225 asteeseen. 

Sekoita jauhot, hiutaleet, sokeri ja rasva nopeasti seokseksi.

Voitele uunivuoka ja laita sinne marjat. Minä käytin nyt esim 1 dl puolukoita, 1 dl mustaherukoita, 2 dl mustikoita. Kirpeitä marjoja on kiva laittaa vähän sekaan tuomaan pirteyttä makuun!

Ripottele taikina marjojen päälle. Paista noin 20-25 minuuttia uunin keskiosassa, kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa jäätelön kera. 


Murupaistos tuoreiden marjojen seuraksi

noin neljälle

50 g voita
1 rkl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, sulata voi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita kauraseos esim irtopohjavuoan tai muun vuoan pohjalle, tämä annos riittää hyvin noin 20 cm halkaisijan olevaan vuokaan. 

Laita vuoka uunin keskitasolle 10 minuutiksi, niin, että murupaistos saa hieman väriä pintaan. Tarjoa tuoreiden marjojen ja vaniljajäätelön kanssa. 


Joko olette syöneet tämän kesän mansikoita? :) 

Suosittua