Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mun bravuuri; helppo ja vaivaton - pataleipä

Ajattelin tällä viikolla julkaista teille 3 ihanaa, helppoa ohjetta.

Niistä ensimmäinen on luotto-ohjeeni, sellainen, jota olen tehnyt jo vuosia. 

Teen tätä lasten synttäreille, kun meille tulee kavereita kylään, viikonloppuisin.. Ihan milloin vain, ja aina se menee käsistä.

Tämä eka ohje on pataleipä. Ohje on jostain ehkä 5 vuoden takaa Me Naiset -lehdestä, mutta siitä hiukan muunneltu, koska on huomattu, että helpommallakin pääsee herkulliseen lopputulokseen.

Pataleipä on siitä ihana, että jos haluaa aamuksi valmista, tuoretta ja lämmintä leipää, niin illalla vain sekoitetaan nopeasti puukapustalla tai vaikka haarukalla ainekset sekaisin ja aamulla laitetaan 50 minuutiksi uuniin. 

Tai jos haluaa lämmintä pataleipää iltapalalle, niin laita tämä taikina aamulla nousemaan ja illalla heität uuniin noin tunti ennen syömistä :)

Ei paljon helpompaa ole. Ja oikeasti, suurin osa syöjistä ihmettelee, miten hyvää tää leipä voi olla :)

Pataleipä helppo leipä, vaivaamaton leipä


Ps. Minä käytän aina oikeita mittalusikoita, joten jos käytätte sellaisia kahvilusikoita ohjeessa niin en tiedä miten tulee :)

Pataleipä

8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4 dl kylmää vettä
1/4 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa

1. Sekoita isossa muovikulhossa jauhoihin suola ja kuivahiiva, lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. 

Laita kelmu kulhon päälle 12-15 tunniksi ja jätä huoneenlämpöön. 

2. Kun aika on kulunut, pistä uuni lämpiämään 225 asteeseen, ja laita sinne kannellinen uuninkestävä pata tai kattila. 

Kun uuni on kuuma, ota kattila uunista, heitä pohjalle ohut kerros kaurahiutaleita tms hiutaletta (estämään tarttumista) ja kumoa taikina pataan. Laita kansi päälle ja uuniin 30 minuutiksi. 

3. 30 minuuttia myöhemmin, poista kansi ja anna leivän olla vielä 20 minuuttia. Pataleivän pintaan saa tulla kaunis väri. 

4. Kumoa leipä ritilälle jäähtymään. Anna jäähtyä, koska kuuma leipä on aika mahdoton leikata :) 

Seuraavaksi voisin laittaa jakoon ihanan, rapean ja helpon murupaistoksen, jota tarjosin kesän ensimmäisten kotimaisten mansikoiden kanssa! 

Seuraa myös instassa ja facebookissa :) 




Ei kommentteja

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit