Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ihottuman syy selvisi: punajäkälä

Kävin tänään (vihdoin) lääkärissä minua vaivanneen ihottuman takia. Kirjoittelin siitä aikaisemmin täällä blogissa, kun arvelin että pitkällä imetyksellä voisi olla osansa iho-ongelmiini.
Mikään vitamiinilisä tai voide ei kuitenkaan ole auttanut, ja ihottuma on levinnyt, joten varasin ajan terveyskeskukseen ja kävin näyttämässä ihoani.
Lyhyen keskustelun jälkeen lääkäri osasi kertoa kyseessä olevan sairaus nimeltä punajäkälä.
Läikkien sijainti (raajoissa) , niiden väri ja lopulta suun limakalvoilta löytynyt vaalea viiru viittaavat kaikki tuohon punajäkälään, jonka synnyn syytä ei tiedetä.
Sairaus ei tartu, mutta kutina on kovaa joten siksi kiusallinen vaiva. Ja eihän nuo läikät kauniita ole.
Punajäkälä voi hävitä itsestäänkin, mutta sitä voi myös hoitaa vahvalla kortisonivoiteella, johon sain reseptin. Sen kanssa ihottuman pitäisi hävitä kuukaudessa.
Ihanaa jos nyt tosiaan apu löytyi.
Olisi vaan pitänyt aikaisemmin mennä lääkäriin, eikä odottaa kuukausitolkulla. Mutta ajattelin sen häviävän itsestään ajan kanssa, toki hydrokortisonia kokeilin.
Lisäksi selkäni röntgenkuvattiin. Kerron siitä myöhemmin lisää, kunhan tulokset saan.

4 kommenttia

 1. Heip!En tiedä auttaako tuohon vaivaan,mutta syöthän riittävästi Magnesiumia?Mä suosittelin asiakkaalle kramppeihin,niin häneltä hävisi samalla pahanlaatunen ruusufinniesiintymä koko kasvoista ja päänahasta.Magnesium sitraatti 350mg 3kpl auttoi asiakkaalla,samaa määrää syön itsekkin.(:

  VastaaPoista
 2. En kyllä varmaan syö... Pitääkin muutenkin taas muistaa panostaa noihin vitamiineihin, ne on taas jäänyt :) Kiitti :)

  VastaaPoista
 3. Kauanko magnesiumia piti syödä että tuloksia alkoi näkyä?

  VastaaPoista
 4. Hei, valitettavasti en usko että edellinen kommentoija näkee kysymystäsi :( Mulla ei ole magnesiumista kokemuksia vaivoihin, mutta kyllä sitä taitaa moneen vaivaan tarvita! :) Toivottavasti vaivasi, mikä ikinä onkaan, poistuu! :)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit