Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kun maha kasvaa

Melkein kaikki kaverini ja tuttavani tietävät, että meillä toivotaan Ruulle pikkusisarusta.

Puolitoista vuotta menty ilman ehkäisyä, ja tätä myötä toteen näyttäytyy, että minä kuulun siihen joukkoon, jolla imetys ehkä toimi erittäin hyvänä ehkäisykeinona.

Imetys on lopetettu meillä pari kuukautta sitten, ja sitä ennenkin imetin jo melko kauan enää kerran päivässä. Kuukautisia ei kuitenkaan näy.

Negatiivisia raskaustestejä tippuu roskikseen tasaisin väliajoin.

Vain yksi viiva tikussa on jo harmittavan tuttu näky.

Ruun viimeisessä neuvolassa kysyin, milloin on syytä alkaa huolestumaan kuukautisista, ja hän kehotti minua odottelemaan vielä 3-4 kuukautta. Sitten otetaan verikokeet ja tutkitaan hormonitasot.


Voitteko kuvitella, miten pitkältä tuo 3-4 kk minusta kuulostaa? Imetyksen lopettamisen jälkeen mahani on kuitenkin alkanut kasvaa.

Syy on selkeä.

Syön yhtä paljon, kuin imettäessäni, mutta kulutus on luonnollisesti laskenut. Joten tiedoksi; masuni on herkkumaha, ei söpö vauvamaha.


Ei tarvitse onnitella :) Joten älkää kysykö, onko meille tulossa perheenlisäystä :)

Älkää katsoko masuni kasvanutta kumpua uteliain katsein. En ole jättänyt mitään kertomatta.

Ja jos joskus raskaaksi vielä tulen, niin kerron siitä varmasti itse sitten, kun raskaus on jo vähän turvallisemmilla vesillä ja haluan kertoa vauvauutisia.

Tämä koskee myös monia muita naisia, kuin itseäni.Jos epäilette jonkun olevan raskaana, niin antakaa hänen rauhassa itse kertoa asiasta sitten, 


kun hän näin haluaa tehdä, jooko :) 

Raskaaksi tuleminen on joskus vaikeaa, eikä kysely tee siitä ainakaan henkisesti helpompaa. Hyvää kuluvaa viikkoa kaikille :)
23 kommenttia

 1. Voimahalaus <3 Tiedän niin tuon tunteen yhdestä viivasta testissä.. Me odotettiin kolme vuotta esikoista. Ja väliin mahtui useampi keskenmenokin, pisin viikolla 10. Ja itsekin sain kokea ihmisten tökeryyttä kyselyillä ja vihjailuilla, kun he varsin hyvin tiesivät meidän yrittävän lasta :(
  Saimme lopulta kaksi ihanaa lasta ja kyllä niistä osaakin olla kiitollinen kaiken kokeman jälkeen :)

  VastaaPoista
 2. Ei tommosia saa kysellä koskaan. :-(
  Toivon teille kaikkea hyvää ja pikaisia vauvauutisia. <3

  VastaaPoista
 3. Puhut niin asiaa. Itse kärsin jatkuvista vauvauteluista ja kyselyistä, eikä se ole todellakaan kivaa.

  Tsemppiä teille ja toivottavasti pian nappaa :)

  VastaaPoista
 4. Hyvin sanottu lopussa.. On tyhmää myös udella ja "painostaa" että no koskas niitä lapsia teille tulee!! Ei voi tietää jos ei saakaan lapsia tai ei muista syistä halua.. mutta en tiedä, onko lapsi- ja raskausasiat sitten vain ihmisen omassa päässä (henkilö, jolta näitä udellaan..) että tekee niistä liian jotenki henkilökohtasia ja niin "vaikeita". Ennenhän sitä vaan pyöräyteltiin penskoja eikä ajateltu että no onko se talous tai muut asiat kunnossa!! Sori avautumisesta, mutta itselläni on vähän sen kaltainen tilanne, että olen vähän puun ja kuoren välissä, eikä siinä ole yhtään mukava olla... Mutta jos sopii vielä kommentoida sinun tilannetta, että kai treenaat vielä, miksi silti tulee herkkumaha? Olen pahoillani jos loukkaan sanomalla, että tuo ei näytä minusta herkkumahalta, mutta sen tilanteen mikä on tiedät varmasti itse paremmin. Ei ehkä kannata yrittää liikaa, se tulee kun aika on.. Vaikka en nyt tiedä onko tuostakaan hyötyä kun sanon noin, mutta voin vain toivottaa lopuksi onnea siihen että tulisitte raskaaksi! :) Itsekin aikoinaan nuorempana yritimme lasta, eikä sitä koskaan kuulunut, olihan se aina pettymys tietysti..

  VastaaPoista
 5. Vatsasi kuvassa näyttää minun silmääni kyllä aivan muulta kuin herkkuvatsalta... :)

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä sulla on ihana timmi maha, jopa tossa kuvassa :D. Mut hei, mietin aina että toivottavasti saadaan molemmat pian uusi raskaus ja mietin myös aina, että jokohan sä ootat ja sit tulee paniikki!

  VastaaPoista
 7. Lueskelen blogiasi silloin tällöin ja tulin kurkkaamaan mitä tänne kuuluu. Silmiini pisti tämä kirjoitus ja voin hyvin kuvitella, miltä tuntuu uuden raskauden odotus ja pettymykset toisensa jälkeen. Meillä on hyvin samanikäiset tyttäret ja täällä odotetaan nyt toista syntyväksi vuoden lopulla. Raskautta saimme hieman odotella ja kävinkin mm. akupunktiossa neljä kertaa tasapainottamassa kropan hormonitoimintaa ennen positiivista testiä. En tiedä mikä johtuu mistäkin, mutta koin akupunktiosta olevan kokonaisvaltaista hyötyä omassa hyvinvoinnissani ja esimerkiksi unenlaatu parani entisestään sekä tuntui että, mieli oli rauhallisempi enkä stressannut töissä liikoja vaikka olinkin sinne juuri vanhempainvapaalta palannut. Ajattelin siis vinkata akupunktiota vaihtoehtona, se ei ota jos ei annakaan. Oikein paljon onnea yritykseen ja hyvää syyskesää!

  VastaaPoista
 8. Teillä on ollut pitkä odotus siellä. Ja noi keskenmenot :( pelottaa ajatuskin :( Kyllä, olet niin oikeassa tuossa viimeisessä. Olen monesti ajatellut, että jos tämä jää yhteen lapseen, niin olen kyllä maailman onnellisin siitä, että sain hänet <3

  VastaaPoista
 9. Kiitos, toivottavasti siellä myös, jos se on toiveena! Se ei ilmennyt kommentistasi, toivotko lasta :)

  VastaaPoista
 10. Herkkumaha tulee, kun olen ollut paljon pois salilta ja syön paljon herkkuja - liikaa! Loma - mikä sen parempi tekosyy? :)

  VastaaPoista
 11. Eipä sitä tartteekaan :) toikin riittää :)

  VastaaPoista
 12. :'D kyl mä sit sulle kerron! :D

  VastaaPoista
 13. Voih,,, sielläkin jo uusi tulossa! <3 Onnea. Minäkin toivoin toista pienellä ikäerolla, olisi tosiaan mukava olla jo raskaana. Mutta näin ne vuodet vierivät ja kuukaudet kiitävät. Akupunktiota kokeilinkin migreeniin raskausaikana. Ette te ihan hirveän kauan ole kuitenkaan joutuneet odottelemaan, jos vuode lopulla syntyy ja meillä samanikäiset tytöt on? :) TAi siis - minun silmissäni ei tunnu pitkältä, koska tosiaan olisin niiiiin iloinen jos meilläkin olisi jo tulossa. Tulee vielä suhtkoht pieni ikäero, alle 2 vuotta? :) Ihanaa odotusaikaa sinne ja toivottavasti tule kertomaan sitten, kun vauva on tullut :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos, odotusajasta nautitaan sen minkä taaperon kanssa touhutessa muistaa:) Muistuttelen itseäni tämän ajan ainutlaatuisuudesta, meidän osalta kun tämä on varmaan viimeinen odotus. Emme toki kauhean pitkää aikaa joutuneet toista raskautta odottelemaan, mutta useampi kierto kuitenkin. Kovasti raskautta toivovalle jokainen kuukausi tuntuu pitkältä ja kuukautiset pettymykseltä, niin se vain on. Toivotaan, että uusi pieni löytää tiensä elämäänne ihan pian!

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit