Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Legolandin reissu pitkän kaavan mukaan :)

No niin, vihdoin sain reissukuvat koneelle ja käsiteltyä :)

Tässä siis reilusti kuvia Legolandin reissulta, jolla viikko sitten olimme Ikaalisten matkatoimiston mukana.

Oma matkansa voi tuolla matkatoimiston sivuilla valita eri vaihtoehdoista, me valittiin vaihtoehto, jossa menomatka suoritetaan lentäen välillä Hki- Kööpenhamina, ja tulomatkalla mennään bussilla Kööpenhaminasta Tukholmaan, ja sieltä laivalla kotiin.

Matkan hintaan kuuluu hotelliyöpymiset, lento, laivamatka, kahden päivän lippu Legolandiaan, bussikuljetukset joka paikkaan ja äärettömän hyvä palvelu! :)


Nyt matkatunnelmiin kuvien kautta, ja kerron aina muutaman sanan siellä täällä :)Matka alkoi siis Helsinki - Vantaalta. Ruu on jo kokenut lentomatkustaja, joten lennon sujuminen ei jännittänyt meitä etukäteen.


Ruulle oli käsimatkatavaroissa mukana Semperin pussipuuroja, jotka eivät vie paljon tilaa, eivät sotke, ne on helppo avata ja sulkea tarvittaessa uudelleen, ja niitä Ruu tykkää syödä.

Lisäksi niiden kanssa ei tarvitse pelätä särkymistä, niin kuin lasisten purkkien. Pillismoothieita oli myös mukana, jotta varmasti tulisi juotuakin tarpeeksi. Välillä tuntuu, ettei Ruu juo vettä aina tarpeeksi. Kuumassa nestettä tulee hyvin lisää noista smoothieista, soseista, ja hedelmistä :)

Ruu söikin eväitään jo ennen nousua, ja nukahti juuri nousun aikana syliini :)

Lyhyt lento meni nopeasti, kun sain kuunnella kahden nukkuvan seuralaiseni tuhinaa. Jussi nimittäin nukahti aika pian Ruun jälkeen.


Itse tilasin aamukahvin ja nautiskelin sen juomisesta rauhassa, suklaan kera tietenkin! Ruu heräsi vasta Kööpenhaminassa kentällä. Jussi onneksi jo koneessa, joten en joutunut kantamaan molempia ;)


Unien jälkeen maistui taas välipala laukkuja odotellessa.


Laukkuja saatiinkin tällä kertaa odottaa melkein tunti! Se aika oli Ruulle pitkä malttaa olla suunnilleen aloillaan. Ei kuitenkaan voinut kauas lähteä kävelemään, kun ei tiennyt milloin laukut lopulta tulevat.

Onneksi tosiaan oli välipaloja mukana, ettei ainakaan nälän takia tarvinnut kiukutella :)


Kentällä meitä odotti opas ja bussin kuljettaja, jotka neuvoivat matkaseurueen bussiin.

Bussissa odotti valmiiksi laadittu istumajärjestys, joten ei tarvinnut huolehtia, päästäänkö perheenä istumaan lähekkäin. Ruullekin oli järjestetty turvaistuin!


Tässä kuvatodiste siitä, kun Ruulla välillä meni hermot matkantekoon :D


Ensimmäisenä päiväohjelmassa oli lyhyt, ohjattu kaupunkikierros. Oli mielenkiintoista kuulla samalla faktoja Kööpenhaminasta ja Tanskasta.


Pieni merenneito -patsas on tuolla väkijoukon keskellä :)
Sen jälkeen köpiksen kaduille omin päin seikkailemaan :)
Shoppailemassa. Ruu otti lepiä ja minä ja Jussi kierreltiin kauppoja :)Nää kuvat on yhdestä ihan mahtavasta ruokakaupasta. Siellä oli niin mielenkiintoisia juttuja hyllyt täynnä, että olisin voinut viihtyä hyllyjä tutkimassa yhden illan. Ostin jonkun verran mausteseoksia kotiinkin matkamuistoksi :)
Täältä haettiin jätskit. Tiskin ideana oli se, että asiakas saa itse päättää, mitä kuorrutusta ja päällisiä jäätelöönsä ottaa. Vähän niin kuin Spice Ice, mutta päällisinä esim. pakastekuivattua mansikkaa ja muita "terveellisempiä" vaihtoehtoja :)
Ruukin sai maistella vähän :) tuon suklaan alta löytyy ananasta, vaahtokarkkia, mansikkaa ja melonia.


 


Illalla jatkettiin vielä matkaa yöpaikkaamme, Scandic- hotelliin Veljessä. Siellä vietettäisiin kaksi seuraavaa yötä. Hotelli oli melko uusi ja hyvässä kunnossa kaikin puolin.


Seuraavana aamuna lähdettiin pian aamiaisen jälkeen kohti määränpäätä, eli Legolandia. Hotellista oli huvipuistoon parikymmentä minuuttia bussilla.

Pienet aamukiukut ennen lähtöä :D Oliskohan ollut pukemisesta tällä kertaa?


Tässä on kahden päivän kuvia sekaisin, en ala niitä nyt erittelemään päivien mukaan :)


Käytiin heti alkuun kaupassa etsimässä valjasreppua Ruulle. Sen kanssa olisi voinut antaa tytön juosta vapaammin, eikä pitää niin paljon rattaissa. Ei valitettavasti löytynyt (ehkä siksi kun suurin osa lapsista tuolla on hiukan isompia kuin Ruu)

Mutta vaatteita taidettiin vähän shopata.. :)

Legoland on varmaan tunnetuin tästä alueesta, jossa on kaikkea mahdollista rakennettu legoista. Eli avaruusasemia, kaupunkeja, satamia, lentokenttiä ym, ihan kaikki pikkulegoista.  Paljon liikkuvia ja hienoja juttuja! Ei kuitenkaan ihan mun mielestä paras osuus tuossa puistossa, kyllä ne huvipuistolaitteet oli parasta! :)

Ekaan laitteeseen Ruun kaa! Aloitettiin tuollaisella minimaailmanpyörällä.
Tämä leikkialue oli kans huippu. Siellä oli paljon tollaisia minimökkejä, liukumäkiä, keinuja ja kaikkea missä tällaiset taaperot tykkää mennä :)


 

Sitten karuselliin isin kanssa! :)

Toi kummitustalo olis kiinnostanut mua kovasti, mutta ei Ruun pituus riittänyt vielä :)
Noikin veneet oli aika hurjia :)
Ja taas jätskiä! :D


Huvipuiston alueella oli paljon koiria ihmisillä mukana, ja koirat oli huomioitu legoista tehdyillä vesikupeilla :)
Tässä linnassa käytiin syömässä.


Ruokailun jälkeen Ruu (Jussi)  pääsi leikkimään jättilegoilla ravintolassa.


Näihin veneisiin oli ikäraja 2- vuotta, joten ei vielä päästy, mutta näytti kyllä hauskalta. Ideana oli, että niissä oli vesitykkejä, joilla sai ampua vettä toisiin veneisiin ja ohikulkijoihin :) Ei tosikoille :)


Me päästiin vähän rauhallisemmalle veneajelulle luolien sisään :)
Ja hieman hurjempaa kyytiä tarjosi tämä seikkailu. Siihen pääsi Ruukin, joten ei meilläkään säästynyt vaatteet kuivina :)


 


Isin kanssa lentokoneen kyydissä.

Nämä kuvat ovat Atlantiksesta, joka oli eräänlainen akvaario, johon käveltiin sisälle. Se oli kyllä hieno :)


Tämä vesileikkialue oli varmaankin Ruun suosikki. Siellä hän oli jatkuvasti suupielet korvissa! Juoksi vaan vesisuihkusta toiseen ja nauroi :)
Rankkojen leikkien päälle kunnon jätskit.. Ne oli vähän niin kuin mun synttärijäätelöt! :)


Legoland oli ihan älyttömän hieno myös maisemasuunnittelun ja puutarhansa puolesta. Tosi kaunista! Mielettömiä istutuksia täynnä, ja paljon vesielementtejä.


Tämä palonsammutus-paikka oli tosi hauska ja suosittu. Siinä on ideana mennä kilpaa noilla paloautoilla sammutuspaikalle, ja pumpata vettä kunnes palo sammuu. Hauskaa pientä skabailua perheiden kesken :)

Tässä näkyy hiukan sitä Legolandin laajuutta. Puisto oli todella iso, ja kaksi päivää siellä ei ollut yhtään liikaa!

Selfie yläilmoissa, mutta Ruu ei ollut ihan messissä :)

Kaiken kaikkiaan tuosta puistosta jäi tosi hyvä maku suuhun, ja voisin mennä jo ensi vuonna uudestaan. Oli paljon laitteita, joihin Ruu ei vielä päässyt, mutta tosi paljon tarjolla myös sellaista, joihin hän pääsi. Kaikissa ei ehditty mitenkään käydä :)

Tykkäsin puiston laajuudesta; vaikka varsinkin maanantaina porukkaa oli ihan hitokseen, niin pitkiä jonoja ei ollut. Taidettiin pisimmillään vartti jonottaa yhteen laitteeseen, ja sekin oli vaan siihen yhteen.

Toisen Legoland- päivän päätteeksi ajeltiin taas Kööpenhaminaan yöpymään hotelliin. Hotellin sisäpihalla oli keinuja ja minigolf- alue, jossa käytiin hieman leikkimässä illalla ja aamulla.
Viimeinen päivä olikin lähinnä matkantekoa; 630 km bussissa, Kööpenhaminasta Tukholmaan. Hiukan jännitin tuota päivää etukäteen, koska tämän ikäisen kanssa tuntikausia bussissa voi olla tuskaa. Mutta kaikki menikin tosi hyvin! Ruu itki koko päivän aika ehkä minuutin.

Bussissa oli matkatoimiston puolesta kasa ipadeja, joihin oli ladattu kaikenlaisia pelejä ajantappamista varten, sekä värikyniä ja värityskirjoja. Kaikkea ehdittiin testata :)

Ainut ongelma oli, kun huomattiin, että meiltä loppui vaipat, ja matkan varrella olleilta huoltoasemilta ei saanutkaan minkäänlaisia vaippoja... Ongelma ratkaistiin käymällä ahkerasti bussin vessassa. Onneksi Ruu on tottunut pöntöllä käymiseen.

Illalla päästiin seitsemän aikaan laivaan, jossa käytiin vielä syömässä. Jussi ja Ruu olivat nähneet muumipeikonkin sillä välin, kun minä olin etsimässä vaippoja laivan myymälästä. Ruu oli ensin hiukan jännittänyt, mutta sitten oli ihan mielissään muumipeikosta :)

Yö laivalla nukuttiin tosi hyvin. Olisin kyllä nukkunut mielelläni pidempäänkin, mutta laiva oli aikaisin aamulla satamassa Turussa, joten oli noustava :)

Kaiken kaikkiaan matka ylitti kaikki odotukseni, ja meni tosi hienosti. Oli jotenkin tosi mukavaa, kun lomalla ei tullut kertaakaan sellainen "mitäs tänään tehtäisiin"- olo. Koko ajan oli ohjelmaa ja menoa :) Kivaa vaihtelua munkin arkeen, jossa sitä tekemistä saa keksiä Ruulle aika usein :)

Suosittelen ehdottomasti lapsiperheiden kesälomareissuksi.

Kiitos vielä Ikaalisten matkatoimisto, ihan huippu bussikuski Kaitsu ja kiitokset myös mukaville kanssamatkustajille bussissa :)
 

4 kommenttia

 1. näyttääåäs kivalle :) minua kiinnostasi että paljon tämä matka kustansi teille?

  VastaaPoista
 2. Niitä on eri hintaisia, riippuu millaisen matkan kokoaa :) voi ottaa bussilla menon ja paluun tai vaikka lentäen molempiin suuntiin. Muistaakseni! Käy kattoo Ikaalisten sivuilta ne vaihtoehdot :)

  VastaaPoista
 3. Matka-Vekka kuskaa myös Legokandiin, tosin menevät lentäen kummatkin suunnat.

  VastaaPoista
 4. Tosi siisti ja kiva paikka tuo legoland. Lasten ehdoton suosikki oli tuo merirosvoseikkailu, jossa vastapuoli sai ammuskella kammesta käännettävällä vesipyssyllä laivassa olijoita. Autolla ajaen hienon siltasafarin kautta ikimuistoinen must-reissu myös vanhemmille. Hyviä matkustusvaihtoehtoja runsaasti. Itse lensimme halpislennolla köpikseen josta vuokrasimme auton. Matkailuautolla suomesta sama reissu olisi vertaansa vailla.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit