Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Millainen puolitoistavuotias meillä asuu?
Ruu on ihan pian puolitoista vuotta vanha! :)


Kuva, jonka Miia / Pesänrakennus (@pesanrakennusblogi) julkaisi 16. 07ta 2015 klo 1.41 PDT


Näin pienillä vuoden ja puolentoista välillä ehtii jo tapahtumaan paljon, kehitystä tulee kauheaa vauhtia. Ei sitä oman itsen kohdalla ajattele, että Jee, minäpä olen nyt esimerkiksi 33,5 vuotias! :D

Kaikki kuvat ovat instagram- kuviani :)

Ruu on kova höpöttelemään. Ensimmäinen sana oli "äittä". Äiti on alkanut tulemaan vasta viime kuukausien aikana :) Isi - sana on kovassa käytössä myös.

Moni sana on meille jo selkeä, mutta moni muu ei tietenkään niitä ymmärtäisi. Esimerkiksi rahka, mansikka, kenkä, rahka, sukka ja kakka kuulostavat kaikki melkein samalta vielä toistaiseksi.


Kala, Punkki ja Jekku, pupu (pehmolelu) ja vauva kuuluvat hänen joka päiväisiin sanoihinsa. Tissi tuli oikeastaan sanaksi vasta, kun lopetettiin imetys, sen jälkeen hän alkoi pyytämään sitä sanomalla tissi. Leipä, kurkku, vettä, juusto ovat puheessa ruokapöydässä.

"Oho" ja "pieru" tulevat jos jotain tippuu, tai jos pääsee paukku :) Vaippa sanotaan silloin, jos hän haluaa sen pois. Hiiri sanotaan, kun hän haluaisi katsoa Hilarius - Hiirtä...

Peppu ja pää on opittu sanomaan, kun on tanssittu Fröbelin palikoiden tahtiin. Pappa-sana on tullut muumien mukana. Mummu on myös kesän aikana opittu.

Muutamia kertoja on nyt alkanut tulemaan kahden sanan lauseitakin.

Juokseminen on tullut ihan viimeisen kuukauden aikana kuvioon, ja sitä harjoitellaan kovasti. Ruu ei ole ikinä ollut kovin huimapäinen, esimerkiksi hänen rohkeimpia temppujaan on kiivetä olohuoneen pöydän päälle :)


Kuva, jonka Miia / Pesänrakennus (@pesanrakennusblogi) julkaisi 22. 07ta 2015 klo 5.47 PDT
Hän on harkitsevainen kiipeilyssään ja menossaan, esimerkiksi kaupassa pyytää itse, että häntä pidetään kädestä kiinni ja kävellään yhdessä :) Välillä hän ottaa omia spurttejaan, mutta ei ole vielä karannut muutamia metrejä kauemmas.


Lempiruokia ovat tällä hetkellä mansikat, kiivit, viinirypäleet, leivän päältä voi, makaroni ketsupilla, grillattu kana, peruna ja perunamuusi, mummun tekemät ruuat (mikä siinä onkin, että hän syö paremmin mummulassa? :D) ja polar 15-juusto!


Kuva, jonka Miia / Pesänrakennus (@pesanrakennusblogi) julkaisi 18. 07ta 2015 klo 2.34 PDTRuu ei vieläkään tykkää lehmänmaidosta, vaikka sitä on tarjottu ja välillä hän pyytää sitä, kun näkee tölkin pöydässä, mutta ei silti suostu juomaan. Maitotuotteita hän kuitenkin syö muutoin niin paljon (maustamaton jogurtti, viili, rahka, raejuusto, juusto) että kalsiumia hän varmasti saa muualta tarpeensa mukaan :)
Ruu rakastaa huomiota, niinkuin varmaan suurin osa tässä iässä olevista vekkuleista :)  Ja saa sitä tietysti meiltä paljon. Hänen lemppari"temppujaan" ovat esimerkiksi piiloon meneminen ja sieltä esiin tuleminen. Hän oikein taputtaa itse, kun kaivautuu piilostaan, kun temppu oli hänen mielestään niin hauska! :)

Autossa matkustaminen ei ole enää yhtään kauheaa ja kireää, niinkuin ensimmäinen vuosi oli. Nykyään hän viihtyy autossa, mutta saa kyllä myös katsella siellä aika usein musiikkivideoita, kuten Hilarius - Hiiri tai Muumihumppa.

Ruu nukkuu omassa huoneessaan. Herää toisinaan aamuyöllä kerran itkeskelemään, mutta aika harvoin. Kuuden-kahdeksan välillä hän heräilee sängystään ja alkaa itkemään, jolloin Jussi hakee hänet viereemme ja jatkaa siinä uniaan vielä tunnin tai pari.

Ruu tykkää yli kaiken hevosista, koirista ja kissoista. Monia muita kotieläimiä ei olekaan vielä päästy näkemään. Lähellä meitä on hevostalli, jonka hevosia ollaan käyty iltakävelyllä ihailemassa, ja kerran hevoset tulivat ihan meitä moikkaamaan aidan viereen, ja Ruu sai antaa kädestään niille heinää! :) Oli muuten aika haltioitunut tyttö sen jälkeen... Iihaahaa tuli suusta monta kertaa sinä iltana:)

Ruu tykkää hirveästi halailla muita pieniä lapsia! Ja koiriamme. Viimeksi tänään hän koetti roikkua pikkuserkussaan, jonka näki ensimmäistä kertaa. Poitsu ei siitä hirveästi innostunut, mutta Ruu ei onneksi ottanut nokkiinsa; sen verran usein noita pakkeja tulee yli-innokkaalle halaajalle :D

Neuvolassa kysyttiin, onko hänellä voimakas oma tahto, mutta minun mielestäni hän ei ole kova kiukuttelija. Toki, jos jokin ei mene niinkuin hän haluaa (esim. kun aamupalalla ei saanut mansikoita, vaan piti syödä puuroa), niin hän kiukkuaa aikansa, (pois pöydästä, ja nurkan taakse osoittamaan mieltään volisemalla) mutta ei pitkään.

Eikä kiukku purkaudu kovin voimakkaasti. Varmaan tytöille tyypillistä, taitaa pojat olla tässä vaiheessa niitä temperamenttisempia?
Maailman paras tehtävä tämä äitinä oleminen. Iltaisin tulee häntä ikävä, kun hän on nukkumassa, ja välillä yöllä molemmat ihmettelemme, onkohan hän varmasti elossa, kun ei ole tuntikausiin kuulunut mitään. Jussikin käy välillä yöllä kesken uniensa katsomassa, että onhan varmasti kaikki kunnossa, kun on niin hiljaista :D Ihana :)


12 kommenttia

 1. Olipas kiva lueskella mitä sinne kuuluu! Meillä on kans tullut sanoja: nukke, kakka, kakku, kukko, tyttö ja kukkuu. Mutta ei näitä kokoajan hoeta, lähinnä ne tulee sopivissa tilanteissa jos on tullakseen. Söpöä! Temperamenttia riittääki sitten koko kylälle kun asiat ei mee pikkuneidin tahdon mukaan, aargh! Ja meillä automatkat on nyt just sellasia kuin teilläkin oli tässä iässä ja vähän nuorempana... eli toivottavasti ohimenevää ja nopeasti!!! Sanotaan, että jos A oli sinne 10kk asti ilonen ja tyytyväinen, niin nyt on enemmänkin kiukkunen ja tyytymätön :D :D :D voi äitiparkaa :D. Osaa hän tietty olla ihana ja iloinenkin, ei sentään aina kiukuttele :).

  VastaaPoista
 2. Ai niin ja unohdin sanoa: mikä parasta, missio saavutettu! Kokonaiset yöt nukutaan omassa sängyssä, jes!!!!!!!!!!!! :) :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Varsinkin tuo jossa Ruu kävelee matkalaukun kanssa. <3 Olis kiva nähä teitä joku päivä!

  VastaaPoista
 4. Milloin teillä on tarkoitus laittaa Ruu päiväkotiin ja milloin olet itse menossa töihin?

  VastaaPoista
 5. Kiva lukee tällästä postausta, kun meidän Olivia on ens viikolla puoltoistavuotias neitokainen!

  Varmasti jään seurailemaan, kun tytöt on niin saman ikäksiä! :)

  VastaaPoista
 6. Ei A ikinä kiukuttele, en usko kyllä! Aina on aurinko kun oon nähny ;)

  VastaaPoista
 7. Meillä joka yö aamuyöstä viereen! :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Ja niin pitäis, mun on pitänytkin ehdottaa!

  VastaaPoista
 9. Ei oo vielä päätetty päiväkodista, ja töitähän teen koko ajan samalla ku oon kotona :)

  VastaaPoista
 10. Kiva! Pitää käydä vastavierailulla Oliviaa katsomassa :)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit