Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ruun kenkäostoksilla kirppiksellä

Tiedätkö, minkä verran pienten lasten kengissä pitäisi olla kasvu- ja käyntivaraa? Se on yllättävän paljon! 12- 15 mm. Talvikengissä jopa 2 cm. 

Eli kun käyntivaraa on jäljellä alle 1,2 cm, tulisi kengät laittaa vaihtoon. Tämän ikäisen jalka kasvaa vuoden aikana 2-3 numeroa.
Viime viikolla huomattiin, että Ruun kenkien kasvuvara alkoi käydä pieneksi, ja alettiin uusimaan kenkävarastoa. Osan kengistä ostin uutena, mutta kävin myös kirppiksellä kaivelemassa. 

Olen ajatellut, että syksyä/talvea varten olisi hyvä olla ainakin:

Lämpimille syysilmoille


- Kuivan kelin pihakengät 


- Märän kelin pihakengät

Kylmille keleille 


- vuoratut, lämpimät kengät pakkasiin


- loskakeleihin vettä pitävät lämpimät kengät

Kumpparit.
Lisäksi ns. paremmat kengät, jos ja kun jotkut kengät haluaa pitää siistimpinä kenkinä, joita käytetään lähinnä kauppa- ja kyläily/kaverisynttärireissuihin yms, mihin haluaa pukea lapsen siistimmin.
Löysin Lasten Seesamista Kaarinasta nämä:
Vaaleanpunaiset nahkaiset Tepsut, 10 euroa. (Ovh 50 e) 

Ajattelin näitä pakkaskeleihin. Kestävät hieman varmaan kosteuttakin? Ainakin käsitelty vettä hylkiväksi.Timberlandin lenkkarit, 2,50 euroa. (Ovh noin 50 e?) Nämä ostin kuivat syyskelit mielessäni. Esimerkiksi pihaleikkihin ihan sopivat. 

Kuomat 7 euroa. (ovh noin 40 e) 

Näitä ajattelin (teiltä saatujen vinkkien ansiosta) kuiviin pakkaskeleihin paksun sukan kaveriksi. Varsi on kiva olla, jos vaikka saadaan luntakin, ja kun vieraillaan pohjoisemmassa, missä varmasti on lunta :) Eli alle kahdenkympin lähti kolmet hyväkuntoiset kengät. Olen noihin tosi tyytyväinen! 

Vaikkakin onhan noi kaksi alimmaista tosi poikamaisia, mutta mitäpä siitä :) Ei aina tarvitse olla vaan tyttömäistä, varsinkin kun kyse on kengistä. 

6 kommenttia

 1. Bongasinkin teidän eilen seesamissa :) Me mennään lenkkareilla/kumisaappailla niin pitkään kun pystytään ja siitä talvikenkiin suoraan. Yritetään loppuvuosi pärjätä kolmella parilla (lenkkarit, saappaat, kuomat tms) per lapsi :)

  VastaaPoista
 2. Aijaa! Voi että, olisitpa tullu sanomaan moi! Toivottavasti en törmäillyt teihin kärryn kanssa tai mitään ja siks bongasit :D Siel on aika ahdasta :D Mutta miten sit jos vaikka aamulla ulkoillessa jo kastuu ekat kengät, mitä sit iltapäivällä jalkaan jos ne ei kuiva viel siihen? Kun eihän sit liukkaalla voi laittaa kumppareitakaan :) Vai pohdinko mä vaan liikaa? Mä oon kyllä hamstrannu vaatteitakin Ruulle ihan liikaa, varmaan käy kenkien kaa sama homma :D

  VastaaPoista
 3. Tepsut on tosi hyvät kengät, kestivät kuraa ja loskaakin. Mäkin löysin viime talveksi koon 23 Tepsut kirpparilta, nyt kun tarvitaan koko 26 rupee kenkötarjonta olemaan aika räjähtänyttä kirppareilla! Isommat kai käyttää ne vaan enemmän loppuun. Me mennään tennareilla/lämpösillä goretex-kengillä mahd.pitkään, talvikengät vielä hakusessa.

  VastaaPoista
 4. Kirpparilta kenkiä ostaessasi lapselle huomioi, että lapsen jalka on kuin pullataikinaa, joten ne linttaan astutut kannattaa unohtaa suosiolla. Ettei jalka ala muovautua huonoon suuntaan. Itse en ikinä ostanut lapsille kenkiä kirppikseltä, juuri tuon asian takia.

  VastaaPoista
 5. Ihan totta, isommissa on varmasti se että ne kuluu yhdellä lapsella jo huonompaan kuntoon. Meillä oli viime talvenakin tepsut, mutta koska Ruu käveli ulkona niin vähän, ei ne kulunut yhtään!

  VastaaPoista
 6. Se on totta, ja kaikki noikin oli tosi hyvässä kunnossa :)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Vanhemmat tekstit