Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Erilainen suhtautuminen tähän vauvaan, kuin esikoiseen vauvana.

Meidän pikkuinen, hurmaava herra on pian 2 viikkoa vanha. Olen jo nyt huomannut eroja suhtautumisessani häneen, kun vertaan Ruun syntymän jälkeistä pikkuvauva-aikaa. 

Ennen Ruun syntymää luin kaiken mahdollisen vauva-ajasta, mitä käsiini vain sattui päätymään. Hankin kotiin valmiiksi rintapumppua ja tuttipulloa, ja aloitin pumppaamisen heti ensi päivinä. Samoin totutin Ruun heti ottamaan pullosta tätä pumppaamaani maitoa.

Nyt en ole koskenutkaan pumppuun, enkä ole kaivanut pulloja esille. Jostain ihmeen syystä en halua antaa pulloa pojalle. Se tuntuu jotenkin niin kylmältä vaihtoehdolta :O

Tiedän, ihan ihmeellinen ajatus.

Tehdessäni näin rajoitan tietenkin omaa menemistäni - jos vauva ei osaa syödä pullosta, niin enhän voi olla kovin pitkiä aikoja hänestä erossa. Mutta ei minulla ole mitään isompaa tarvetta päästä hänestä tuntikausiksi eroon :) Täysimetyksen aika on kuitenkin loppujen lopuksi lyhyt.

 

tuttipullo-vauvalle-6

 

Eihän pullon tarjoaminen tarkoita, että vauva sitä välttämättä suostuisi syömään, tai söisi loputtomiin siitä. Ruu hylkäsi pullon ja tutin 6 viikon iässä, eikä enää koskaan suostunut syömään maitoa muualta kuin rinnalta.

Ehkä tämä on jotain omistushalua, joka minuun on syntynyt, kun vauvaa jouduttiin niin kovin odottamaan. Ehkä se helpottaa ajan kanssa.

Tutittomuus


En ole tarjonnut tuttiakaan. Sekin voisi varmaan auttaa meitä monissa asioissa - imeminen rauhoittaa vauvoja ja saattaisi saada itkun loppumaan. Mutta en tiedä.. Koska totuimme siihen, ettei Ruukaan niitä käyttänyt, en jokseenkin näe tarpeen tämänkään vauvan oppia tutille.

Lisäksi huomaan vaalivani kahdenkeskisiä hetkiämme ihan eri lailla, kuin Ruun kanssa. Koska Ruu ja minä olimme paljon kaksin, ne hetket olivat meidän perusarkeamme. Mutta tämän pikkuisen kanssa meillä ei paljon kahdenkeskistä aikaa ole :) Silloin, kun harvoin saamme olla kaksin, niin nautin hänen seurastaan ihan täysin ja ihastelen hänen pieniä eleitään, ilmeitään ja vastasyntyneen ääniä.

 

tuttipullo-vauvalle-7

 

Iltaisin minusta on ihana ottaa pikku nyytti kainalooni nukkumaan :) Mutta oli Ruun aikanakin!

Eilen Ruu ja Jussi aloittivat uuden, yhteisen harrastuksen, ja heillä oli ollut tosi mukavaa! Toistaiseksi vauveli nukkuu vielä niin paljon, että käytin tuon "vapaa-ajan" kodin kuuraamiseen, mutta varmasti syksyn edetessä saan tuossa välissä höpötellä vauvan kanssa :)

 

Ei kommentteja

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit