Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Masuvaivat alkaneet :(

Ei ihan kahta viikkoa ehtinyt meidän pikku vauveli täyttää, kun masu alkoi vaivaamaan. Usein vastasyntyneiden masuvaivat alkavat parin viikon iässä, ja näin muistan Ruullakin aikanaan olleen.

Ikävintä nyt ovat olleet kaaressa oksentamiset iltaisin. Vauva syö joko väsymykseensä tai vatsavaivoihin enemmän kuin pitäisi, ja sitten laattaa masun sisällön :/ Yleensä tietysti sekä itsensä että minun päälleni, joten saadaan oksennuksesta kunnon show päälle, kun kaikki on maidossa. Ja pieni käy niin paljon sääliksi.

 

love-to-dream-pienet-10

 

Nyt olemmekin koettaneet rajoittaa hänen ylisyömistään. Kun hän haluaisi uudestaan ja uudestaan tissille illalla itkuisena, Jussi ottaa hänet kanteluun, kun on saanut ensin Ruun nukkumaan. Siinä saadaan pieni tauko ahmimiseen, ja nyt onkin ollut muutamia iltoja ilman laattaamista.

 

love-to-dream-pienet-6

 

Päivisin..


vauva nukkuu yhä kuin tukki. Eilenkin hän veti yli 4 tunnin päiväunet puoliltapäivin. Puin hänet lämpimästi ja otimme ulos sitterissään nukkumaan, sillä välin kun touhusimme Ruun kanssa salaisen projektimme parissa! :) Lopulta minun oli riisuttava vauvalta ulkovaatteet, kun vein Ruun päikkäreille, ja sitten vauvakin havahtui päivämaidoille :)

Nyt on ollut ihan mahtavat kelit ulkoilla, ja siirrymme tästäkin seuraavaksi ulos :) Ei enää kauan, ja kuvaan teille, mitä meillä on puuhattu! Ensimmäisenä tämä tulee luultavasti näkymään instassa, joten sinne seuraamaan meidän puuhia! :) 

Meillä on kuun vaihteessa nimiäiset, ja siitäkin voisin jo paljastaa sen verran, että kannattaa seurata :) Olen suunnitellut hieman normaalista kaavasta poikkeavan tilaisuuden, ja tietysti tarjolle tulee ihanimmat herkut, jotka tiedän!

Kuvissa vauva köllii ihanassa Love To Dream - kapalopussissaan! Saimme sen testiin ja on muuten ihana ratkaisu vauvan uniasuksi :) Lopulta pikkuinen nukahti se yllään masuni päälle köllimään.

 

love-to-dream-pienet-11

8 kommenttia

 1. Voi pientä :( meillä mahavaivat yltyivät niin ettei oikein päivälläkään nukuttu:( siihen auttoi kantoliina, sain puuhasteltua 2,5 vuotiaan isoveljen kanssa :) onneksi ne siitä ajan kanssa helpottavat :)täällä hiljainen melko uusi lukija, kiva seurata blogiasi kun melko samanikäiset lapset, samalta paikkakunnalta :)

  VastaaPoista
 2. Meillä nuo kaaressa oksentamiset olivat oire maitoallergiasta. Yleensä iltaisin tyhjeni maha täysin varoittamatta kokonaan kunnes siirryin maidottomaan ruokavalioon. Kuvista päätellen teidän vauvalla ei tosin näytä olevan toista tyypillistä oiretta eli näppyläistä ihoa. Se on niin tylsää, kun oikeaa syytä voi olla hankala selvittää ja sitten joutuu vaan seuraamaan, kun toisella on paha olla :(

  VastaaPoista
 3. On hänellä jonkin verran näppyä, mutta minkä verran sitä pitäisi olla, että olisi allergiaoire? Eikös tässä iässä sitä hormoninäppyäkin ala olemaan? Meillä on ollut nyt muutama oksentamaton ilta, kun olen säännöstellen antanut tissiä.. JOspa ei olisi allergiaa :S

  VastaaPoista
 4. Minä kans käytän reppua paljon :) Kätevä tosiaan kun vauva voi olla mukana menossa ja nukkuu vaikka me touhutaan tuon isosiskon kanssa :) Kiitos, kiva kuulla lukijoista ja vielä että täältä olette! :)

  VastaaPoista
 5. En tiedä mikä määrä näppyjä yleensä on, mutta meillä on molemmilla ollut kyllä ihan tosi paljon. Pidän peukkuja, ettei ole allergiaa, vaikka kyllä senkin kanssa onneksi pärjää :).

  VastaaPoista
 6. Meillä kaaressa oksentamiselle ja ylensyömiselle löytyi syy vasta lähemmäs 3kk: refluksi. Itse uskoin samaa kuin neuvolassakin toitotettiin, jotkut lapset vaan puklaa enemmän. Loppua kohden kipuitku kävi niin järkyttäväksi että oli pakko mennä lääkäriin heti, en pystynyt enää hetkeäkään kestämään. Yksityiseltä saatiin apu ja ymmärrys mikä pikkuista vaivaa <3 Toivottavasti teillä johtuu vain ylensyönti ahneudesta :S Itseä harmittaa kun en vaatinut lääkäriä aiemmin, siksi halusin kertoa että jos menee itkuiseksi pikkuinen niin tuo kannattaa poissulkea myös.

  VastaaPoista
 7. Veikkaan että teidän pojan nimeksi tulee Robin :)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit