Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mies! Menossa synnytykseen? Älä mokaa tätä.

Onko vauva tuloillaan, esikoinen ehkä? Mietitkö, mitä hittoa synnärillä tapahtuu ja miten päin siellä salissa oikein olisi?

Tässä muutama vinkki.

Ensinnäkin, ennen h- hetkeä: • Synnytyksen käynnistymisen hetkeä ei voi ennalta tietää. Vauva tulee, kun keho päättää niin. Useimmiten tämä kuitenkin tapahtuu raskausviikkojen 38- 42 välissä, eli pari viikkoa lasketusta ajasta suuntaan tai toiseen. Olethan huomaavainen ja juttelet raskaana olevan puolisosi kanssa hänen tuntemuksistaan, ennenkuin lähdet tuona aikana pidemmille reissuille.

 • Mitä lähempänä laskettua aikaa olette, kannattaa miettiä kahdesti, lähteäkö ryyppyreissulle vai ei. Humalassa ei taida päästä saliin mukaan, ja saatat missata elämäsi suurimman tapahtuman; lapsesi syntymän.

 • Ethän valita raskaana olevalle naisellesi, jos nukut yhden yön huonosti. Mitä luultavammin tämä lapsesi äiti on nukkunut jo viikkokaupalla, jos ei kuukausia, huonosti.

 • Jos sairastut miesflunssaan (se on kuulemma kauhistuttava tauti) ja vaimosi on viimeisillään, tee kaikkesi ja kokoa itsesi. Suurimmalla osalla raskaana olevia naisia on kipuja ja vaivoja 24/7 loppuraskaudessa, ja me mielellämme antaisimme niistä kivuista osan lapsen isällekin, jos voisimme näin saada heidät paremmin ymmärtämään fiiiliäksiämme.


Puhu puolisosi kanssa. Kysy oma-aloitteisesti, miten tämä toivoo sinun salissa tukevan häntä? 

 

synnytys

 

Sitten synnyttämään.


Tärkeintä on, että osoitat haluavasi mukaan, ja kun h-hetki koittaa, olet ajoissa paikalla tukena ja turvana. Sinäkin saat olla avuton ja hukassa, mutta seiso naisesi rinnalla.

Ole kohtelias ja jätä teksti-tv:n selailu myöhemmäksi. Jos synnytyksessä on välillä pitkiä ja tylsiä vaiheita, kysele naiseltasi, haluaisiko hän juomista tai voitko muuten auttaa hänen oloaan paremmaksi. Tässä välissä on hyvä käydä vessassa tai miehen hyvä syödä jotain, niin ei tarvitse h-hetkellä poistua.

Kun tapahtuu, ole läsnä. Keskity naiseesi. Kuuntele ja tulkitse, haluaako hän nyt kosketusta. Kosketus voi auttaa kipuun. Monesti on kuitenkin tärkeintä, että olet siellä, ja tarjoat käden jota voi puristaa kun sattuu. 

Jossain vaiheessa naisesi voi tarvita kannustusta ja tsemppiä, niinkuin urheilusuorituksessa! Silloin voit kannustaa, tsempata "Hyvä kulta, sinä pystyt siihen! Ponnista!" tai vastaavaa.

Ja varaudu siihen, että synnytys ei ole kaunista katseltavaa. Älä mene kameran kanssa kuvaamaan haaroväliin. Mutta muuten käytä kameraakin, jos teillä on ollut puhetta, että haluatte muistoja tapahtumasta kuvien muodossa. Naisesi ei välttämättä itse juuri tuolloin muista asiasta mainita, ota itse asia puheeksi ja ota kuvia! Tätä tilannetta ei saa enää koskaan otettua uusiksi. 

 

img_3559

 

Kun vauva on syntynyt.

Usein vauva pääsee isän paidan alle siksi aikaa, kun äitiä paikataan tai äiti on suhkussa. Varaa siis päällesi reilun kokoinen paita, jotta vauva saa olla ihokontaktissa kanssasi.

Jos ette pääse perhehuoneeseen (perhehuone on esikoisen odottajille mahdollista), niin tulethan aamulla vauvaa ja äitiä katsomaan niin pian kuin mahdollista. Jos olet nukkunut huonosti, niin tiedoksesi, että suurin osa meistä juuri synnyttäneistä ei saa synnärillä nukuttua ollenkaan. Kaipaamme läheisen, rakkaamme seuraa, ja odotamme ehkä koko yön vain että aamu ja Sinä tulisitte.

 

img_3606

 

Tuleeko teille, naiset, muita juttuja mieleen? Kommentoikaa, ja lisään juttujanne mukaan tekstiin. Jospa tämän lukisi muutama mies ja jutusta olisi hyötyä synnytystä odotellessa :)

Ja mies - kun olet lukenut tämän, juttele naisesi kanssa. Hän voikin haluta ihan eri asioita, kun mitä tässä kerrottiin! :) Meitä naisia kun on yhtä paljon erilaisia, kun on synnytyksiäkin.

Ja tässä jo saamiani kommentteja:


"Mitä vähemmän mies oli tiellä, sitä parempi"

"Ei saa ottaa itseensä, jos nainen ärähtelee tai huutaa"

"Ei tyhmiä kysymyksiä! Tyyliin 'sattuuko sua' 'mihin sattuu'"

"Synnytyksessä mennään naisen ehdoilla"

"En halunnut et kukaan koskee mua niissä kivuissa"

"Musta oli mukavaa, ettei mies ollut mukana"

"Pakatkaa sairaalakassiin yhdessä miehellekin syömistä ja juomista"

"Ota rauhallisesti"

"Ota etukäteen selvää oksennuspussien paikka, jotta voit antaa sen nopeasti jos naisella tulee paha olo"

"Ole selvillä naisesi synnytystoivelistasta, jos naisesi ei voikaan kivuiltaan puhua siitä"

Miltä kuulostaa? Hiton vaikealta olla mies ja toimia oikein? :D Ei kai, kunhan vaan olet läsnä, jos nainen sinut sinne haluaa! Se on varmasti tärkein juttu.

 

2 kommenttia

 1. Jos synnyttäjää sattuu kovasti ja kätilöt eivät sitä huomioi, mutta itse huomaat sen tuntemastasi henkilöstä, niin kerro henkilökunnalle.

  VastaaPoista
 2. Muista että sinä et ole synnytyksen asiantuntija; älä toistele muka-tietäväisenä kätilön neuvoja tai muutenkaan päde kun et oikeesti tiedä asiasta v*ttuakaan, et sen paremmin sitä miltä naisestasi tuntuu kuin sitäkään mitä seuraavaksi tapahtuu/pitäisi tehdä. (vaikka olisitkin käynyt kaksi tuntia siellä synnytysvalmennuksessa ja lukenut vaimosi käskystä vauva-lehden artikkelin)

  Tsemppaukset ja kehut (hyvin menee, jaksat hienosti, koita jaksaa vielä vähän jne.) ovat toivottuja, mutta edellä mainittuun viitaten en kannata ohjeenkaltaisia tsemppauksia kuten "ponnista ponnista vielä", koska edelleen, et oikeasti tiedä koska pitää ponnistaa ja koska ei joten sun lussutus siinä häiritsee vaan asiansa oikeasti osaavan kätilön neuvojen seuraamista...

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit