Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Palautuminen synnytyksen jälkeen

Kaksi viikkoa sitten jännäsin parhaillaan - onko nämä nyt oikeita supistuksia? Olihan ne. 8 tuntia myöhemmin synnytykseni oli ohi ja vauva sylissä. Mitä meille kuuluu, 2 viikkoa synnytyksen jälkeen?

Aika on mennyt tosi nopeasti! Eilen oli ensimmäinen neuvolantarkastus, vauva oli kerännyt jo melkein puoli kiloa yli syntymäpainonsa! :) Muutenkin vauvalla oli kaikki hyvin. Napa on ainut, jota punaisuuden takia vielä vähän seuraillaan.

Miten olen toipunut ja palautunut tästä rykäisystä?


Minulle tuli odotusaikana noin 10 kiloa lisää painoa. Ruun aikana (42 viikkoa) keräsin noin 13, joista kaksi tai kolme viimeistä tulivat lasketun ajan jälkeen. Nyt noista 10 kilosta on lähtenyt noin 6. Eli vauvan ja istukan ja lapsiveden paino, ja varmaan turvotustakin vähän.

En ole millään tavoin edes koettanut keventää, katsotaan jos kilot eivät ala itsestään sulmaan imetyksen myötä, niin varmaan sitten täytyy hieman skarpata. Odotan kyllä jo innolla, että pääsisi vaikka salilla käymään.

En saanut synnytyksessä repeämiä, jokin pieni nirhauma vain, jota ei tarvinnut paikata. Olen jo aloittanut tekemään lantionpohjan lihasten treeniä, koska niiden harjoittamisen voi aloittaa heti.

 

synnytyksen jälkeen

 

Masu on hyllyvä ja pehmeä, siinä on sitä ylimääräistä rasvahöttöä jota kertyi odotusaikana herkuista :)

Yleiskunto kaipaa kohotusta, ja  oman hyvinvoinnin vuoksi erityisesti niskan ja hartioiden lihaksisto - minulla on nyt melkein joka päivä migreeniä, johtuen vauvan kannattelusta ja imetysasennoista :( Tosi ikävä vaiva.

Kaksi ja puoli vuotta sitten kirjoittelin synnytyksen jälkeisistä vaivoista, ja asioista joista ei monesti ääneen puhuta. Jutun löydät täältä! :)

Ei kommentteja

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit