Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Floridan matkasuunnitelma valmis

Viikonloppuna hiottiin meidän perheen joulukuisen Floridan matkan yöpymispaikat kuntoon! Valitsimme kohteita hiukan eri puolilta Floridaa, sen mukaan mitä toiveita matkalta on :)

florida map

Eli lennämme aluksi Fort Lauderdaleen, ihan Miamin kupeeseen. Lentomme on perillä illalla, joten tuona päivänä emme ehdi  tutustumaan vielä muuhun kuin hotelllihuoneeseemme.

Vietämme tuolla kaksi yötä, ja tarkoitus olisi tässä välissä ajella vuokra-autolla (jonka otamme jo kentältä) Miamia vilkaisemassa ja Miami Beachilla.

Kahden yön jälkeen ajamme kolmisen tuntia Orlandoon, josta olemme varanneet majoituksen kolmeksi yöksi. Ajatuksena olisi viettää kaksi päivää Disneyn puistoissa, joista Magic Kingdom ja Animal Kingdom voisivat olla meidän valintamme. Jos teillä on kokemusta Disney Worldista niin suositelkaa! :) Emme ole (hurjien) laitteiden tms. perään, vaan lähinnä sitä paikkaa ja tunnelmaa menossa katsomaan :)

Tuolta käsin olisi tarkoitus piipahtaa myös Tampa Bayn peliä katsomassa.

Seuraava yöpyminen olisikin sitten viimeinen pysähdyspaikkamme, eli Sanibel Island. Eli  ihan erilainen paikka ilmeisesti kuin nuo pari edellistä. Täällä vietämme kaksi viimeistä yötä. Sanibelin vahvuuksia ovat käsitykseni mukaan upea luonto ja mielettömät rannat turkoosin meren äärellä. Lopuksi ajelemme Floridan halki noin 3 tunnin ajomatkan takaisin lentokentälle.

sanibel

Kuva täältä.

Joulukuun pitäisi olla hyvä aika matkustaa Floridaan, koska sademäärät ovat pienimmillään ja lämpötila reilun parikymmentä astetta :)

Kesäistä vaatetta pitäisi siis löytää mukaan, jotain missä on helppo imettää. Miten muuten jenkeissä suhtaudutaan julki-imetykseen? Remun kanssa ruokailimme ekan kerran "ulkona" viime perjantaina, kun kävimme syömässä intialaista ja Remukin halusi osansa :D

 

10 kommenttia

 1. Floridassa on imetystä suojaava laki, jonka mukaan imetys on sallittua missä ja koska tahansa.
  http://breastfeedinglaw.com/state-laws/florida/
  Olemme viettäneet paljon aikaa perheenä Floridassa ja kun ensimmäisellä reissulla mukana oli imetettävä, halusin varmistaa asian omaksi taustatuekseni, jos joku olisi tullut kommentoimaan. Olen imettänyt aikaa ja paikkaa katsomatta milloin missäkin ja niin tein Floridassakin, enkä kertaakaan saanut negatiivisia kommentteja tai katseita (en tainnut niitä kyllä edes seuratakaan). Yhdysvalloissa imetysluvut ovat alhaiset ja sen kyllä huomasi. Pääasiassa vauvat saivat ainakin julkisesti maitoa pullosta.
  Ihanaa reissua teille!
  P.S. Magic Kingdomissa saisi hyvin kaksikin päivää kulumaan, mutta jos haluaa nähdä kaksi eri puistoa, nuo ovat lapsiperheelle parhaat valinnat. Magic Kingdomissa on mahtava safari, jolle kannattaa mennä. Molempiin puistoihin kannattaa hankkia haluamiesi kohteisiin fast passit, jotta välttyy pitkiltä jonotuksilta.

  VastaaPoista
 2. Korjaus: Animal Kingdomissa on se safari.

  VastaaPoista
 3. Elsa // Sosetta ja sotkua12. lokakuuta 2016 klo 4.28

  Hih, meillä suunnitelmat vielä täysin auki ?

  VastaaPoista
 4. Olen käynyt kahdesti Disney Worldissa ja jonot laitteisiin taisi parhaimmillaan olla n.1,5h... Nuo Kaislan mainitsemat fast passit ovat varmasti hyvä hankinta ainakin pienten lasten kanssa :)

  VastaaPoista
 5. Oi ihanaa reissua! Olemme käyneet meidän pienen kanssa nyt jo kaksi kertaa kk reissun jenkeissä kierteleen, tosin ei juuri floridassa mutta kuitenkin! :)
  Kun neiti oli pieni, reissu oli todella helppo, mutta nyt lähes 2veenä oli tosi raskas reissu - lähinnä että lapselle jetlag oli tosi rankka ja täysaikaiseen toipumiseen meni jenkeissä viikko, ja kotiinpaluussa 2 viikkoa, eli vanhemmilla oli hankalat yöt ja omat jetlagit päälle, huhhuijaa!
  Tsemppiä ja toivotaan ettei teitä jetlag vaivaa! :)

  VastaaPoista
 6. Samat kokemukset jetlagista kuin Mealla - aiemmin pienten ja myöhemmin isompien lastenkin kanssa.En halua mitenkään pelotella,mutta matkaohjelmanne kuulostaa aika rankalta pienten lasten kanssa ja vielä kolmessa eri paikassa yöpymisineen.Suuri osa lomastanne menee siirtymisiin ja autossa istumiseen ja sen jälkeen kannatte taas matkalaukkuja uuteen yöpymispaikkaan.Ymmärrän kyllä halunne nähdä mahdollisemman paljon mahdollisemman pienessä ajassa,mutta ainakin isompi lapsi varmasti nauttisi rauhallisemmasta tahdista. Pienempi tietty nukkuu silloin kun nukuttaa ja vaatii ruokaa just silloin kun on nälkä - vaikka kesken niiden pitkien ajomatkojen ja moottoritiellä. Jos olisin teidän perhe niin olisin ehdottomasti vuokrannut huvilan/lomahuoneiston ja asunut siinä koko loman ajan.Tavarat vaan sisään kentältä ajon jälkeen ja sitten saa aloittaa loman omaan tahtiin riippumatta siitä mitä on kello Jenkeissä ja mitä on oma sisäinen kello! Ei tarvii ajatella hotellin aamupala-aikoja eikä uloszekkausaikoja,saa keittää pastaa muksuille vaikka kello kaksi yöllä ( niinkuin me viimeksi tehtiin kun ei kukaan ollu nukkunu vielä yhtään ja kaikilla oli nälkä :). Kun alettiin jotakuinkin olla hereillä samaan aikaan kuin maan omat kansalaiset niin tehtiin päivämatkoja ja palattiin yöksi huvilalle.Orlandossa tosin ollaan yövytty kun sinne ei ole järkeä lähteä päiväksi ajamaan.Ja yleensä loma-aika ollut vähintään pari viikkoa.Sanibel Islandilla ei olla koskaan käyty joten kerro sitten kokemuksia sieltä.Key West on paikka minne ajellaan aina - joko Miamissa asuvien sukulaisten kanssa tai omalla porukalla. Siitä on vaan tullut must. Mutta perheet on erilaisia,tavoitteet ja tarpeet erilaisia.Ootte varmaan suunnitellu ihan teidänlaisen loman ja jos kuulutte ihmisiin joita aikaerot ei niin paljon vaivaa niin jaksatte varmaan paljon paremmin kuin me! Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
 7. Millä rahalla säkin reissaat ,kun et ole tienannut moniin vuosiin??

  VastaaPoista
 8. Millä rahalla sä matkustat kun et töitä ole ikinä tehnyt

  VastaaPoista
 9. En nyt halua pelotella mutta Floridaan matkaavan kannattaa muistaa, etta taalla on aika paljon rikollisuutta. Ottakaa vuokra-autoon kaikki mahdolliset vakuutukset, pitakaa ovet aina lukittuna ajon aikana, takapenkille yms. nakyvalle paikalle ei kannata jattaa mitaan kasseja tms. tavaroita ja aina autoon palatessa kannattaa kurkistaa ettei takapenkilla ole ketaan ennen kuin avaatte auton ovet. Jos joku holmoilee liikenteessa ei kannata missaan nimessa soittaa torvea! Siita voi koitua vain itselle hankaluuksia. Florida elaa turismilla mutta osavaltiossa on paljon koyhyytta ja rikollisuutta (huumeet, jengit yms.) ja laman myota tilanne ei ole parantunut. Oisin ja pimealla kannattaa valttaa tai olla varovainen huoltoasemilla, kioskeilla ja ruokakaupoissa. Nama vinkit kun muistaa parjaa hyvin.

  VastaaPoista
 10. Kuten on jo kommentoitukin, aika paljon ajamista kyllä teidän matkasuunnitelmaan sisältyy. Kannattaa huomioida, että liikenteessä kuluu aikaa usein paljon enemmän kuin karttasovellukset ehdottavat, esim Orlando-Tampa -väli on niin ruuhkainen, että liikenne matelee lähes aina.

  Sanibel on kiva paikka, mutta ei siellä mitään nähtävää ole, muuta kuin rantaa ja aurinkoa. Riippuu paljon siis kelistä, että onko järkevä kohde vai ei. Joulukuussa yöt (ja välillä päivätkin) voi olla Floridassakin jo viileitä.

  Toivottavasti tulee kiva matka :)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit