Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Löysinkö keinon parempiin öihin vauvan kanssa?

Muistutus: arvonta täällä!

Meillä on ollut huonoja öitä. Iltaitkut ovat ehkä hiukan vähenemään päin, mutta kaikkea muuta unia häiritsevää on tullut tilalle.

varpaat11-4

(Kuva muuten nähty jo aiemmin instassani. )

Öisin mennään suunnilleen tällaista kaavaa:

Remu nukahtaa (olkapäälle tai sylikanteluun), ja häntä on tosi vaikea saada laskettua sänkyyn, koska hän havahtuu sylistä pois laskemiseen ja alkaa lopulta itkeä sängyssä. Useiden yritysten jälkeen lopulta onnistutaan keinolla tai toisella. Iltaunille menon jälkeen ensimmäinen syöttö n. 3-4 h kuluttua.

Sen jälkeen alkaa pyörintä ja hulina, joka jatkuu helposti aamukuuteen. Hän ei itke, mutta pyörii ja ähkii ja minä koetan röyhtäyttää, vaihdan vaippaa, syötän, jne jne. Lopulta tulee aamu ja olen väsyneempi kuin nukkumaan mennessä.

Kun kerroin aiemmin vauva-Ruun ja Remun eroista vauvana, unohdin mainita erään tosi ison eron. Ruu nimittäin oli hirvittävä kuumakalle. Hän ei viihtynyt yhtään peiton alla, ei toppauksissa eikä paksuissa vaatekerroissa. Alkoi aina huutamaan pää märkänä hiestä. Niinpä minulle tulikin aika yllätyksenä, kun Remua on saanut pukea moniin kerroksiin, hän viihtyy hyvin pipo päässä sisälläkin ja ei ole koskaan ollut vielä hikinen.

pieni-pinnasanky-4

Remu nukkuu meidän kanssamme samassa sängyssä, minun vierelläni, yöpuvussa peiton alla.

Eilen illalla, Remua nukuttaessani aloin miettimään: Jos hän kerran viihtyy niin hyvin lämpimästi puettuna, niin kokeilisinko yöksi vielä enempi vaatetta? Puin hänelle yöpuvun ja ohuiden hanskojen lisäksi hupullisen fleecehaalarin, ja sylittelin vielä hetken uneen. Tämän jälkeen uskalsin kokeilla hänen siirtämistään, ja ekaa kertaa suoraan pieneen pinnasänkyyn, meidän sänkymme viereen. Ja tadaa! Vauva ei huomannut mitään. Tuhisi lämpimässä fleecessään tyytyväisenä.

Ensimmäisen syötön jälkeen olin jännän äärellä. Alkaako hulina taas? Vaan ei. Hän nukahti syötyään, ja jatkoi unia koko yön pelkästään muutamalla syönnillä! Loppuyön hän nukkui kyllä vierelläni, mutta ei ähkinyt eikä puhkinut.

pieni-pinnasanky-5

Eli ehkä nyt löytyi keino saada meidän öistä parempia! Toivottavasti tämä toimii ensi yönäkin :D

Kerroin tästä tietysti teille siksi, koska ehkä tämä toimisi jollain muullakin?

pieni pinnasänky

Pieni pinnasänky


Meidän äärimmäisen kaunis, erityisen pieni pinnasänky on saatu täältä! Tämä pieni pinnasänky oli ihan täydellinen ratkaisu meidän sängyn viereen, johon ei tavallinen pinnasänky mahtuisi seinän puolelle. Varmasti hyvä ratkaisu moniin makuuhuoneisiin :)

Kaunis ja siro, suosittelen!

 

 

11 kommenttia

 1. Hei,
  Ootteko kokeilleet unipussia jos pysyis lämpimämpänä siellä? Tai huoneen lämpötilaa pari astetta korkeammaksi. Meillä on ollut vauvoilla aina yöpaidat, joissa hihansuut mahdollista sulkea. Kovia huitomaan ja raappimaan molemmat. Pipoa en oo uskaltanut sisällä laittaa, jopa liiaksi asti tullut luettua tutkimuksia :/

  VastaaPoista
 2. Ajattelinpa kommentoida kun siirtojen kans ollut samanlaista meilläkin. Meillä avun on tuonut kapalo, siinä ei herää siirtelyyn eikä omien käsien heiluntaan. Siinä voi myös syöttää, joten helppo siirtää rinnalta taas takaisin jatkamaan unia :) mutta kiva, jos olette jo jonkin keinon keksineet!

  VastaaPoista
 3. Hei, meillä oli myös vauva, joka heräsi kun laskettiin syötön jälkeen omaan sänkyyn. Avuksi tuli paksu unipussi, jossa vauva pysyi saman lämpöisenä koko ajan, ja ei tästä syystä herännyt, kun siirrettiin "kylmään" sänkyyn.

  VastaaPoista
 4. Meillä poju oli vauvana samanlainen. Heinäkuussa vastasyntyneen sai yöllä kapaloida fleecepeittoon ja peitellä vielä täkillä ja siinä hän tuhisi rauhallisena syöttöjen välit. Siis heinäkuun helteillä!?

  VastaaPoista
 5. Meillä ollut samanlainen vauva. Menin jopa niin pitkälle epätoivoisessa siirtämisprojektissa, että ennen viimeistä iltasyöttöä kävimme laittamassa pinnasänkyyn lämpimän kauratyynyn, jonka peittelimme sänkyyn lämmittämään. Kun siirsin vauvan sänkyyn, otin kauratyynyn pois ja vuode oli valmiiksi lämmin.
  Edelleen sama herra nukkuu tuplapyjamassa ja parhaiten lämpimissä oloissa. Tosin niin nukun minäkin. :)
  Pidetään peukkuja, että löysit ratkaisun parempiin öihin!

  VastaaPoista
 6. Moikka!
  Löysin blogisi vähän aikaa sitten ja jäin koukkuun :) osittain varmaankin siksi, että itse odotan juuri esikoista ja osa aiheista on siksi ajankohtaisia.

  Meillä on pieni makuuhuone ja pinnasängyn hankinta tuottaa päänvaivaa. Tämä teidän näyttää ihanalta! Mutta voitko valaista keltanokkaa, että kuinka pitkään vauva tuollaisessa sängyssä voi turvallisesti nukkua, kun laitojen korkeus ei kuitenkaan ole säädettävissä?

  VastaaPoista
 7. Hei! Olen pidemmän aikaa seurannut blogiasi, ja nyt pienen kuukauden ikäisen tytön äitinä olisi mahtavaa lukea postaus rokotuksista. Niiden pohtiminen on varmaan teilläkin ajankohtaista nyt, ja mutä Ruulle olette aikanaan antaneet ja annatteko Remulle samat vai onko ajatukset muuttuneet?

  VastaaPoista
 8. Moikka! Annamme Ruulle ja Remulle kaikki rokotusohjelman mukaiset rokotteet.. influenssarokotuksia emme ole ottaneet, niitä ei ole meille neuvolassakaan tarjottu. Jos Ruu olisi hoidossa niin ehkä sitten voisin miettiä influenssarokotustakin. Itse olen niin pelokas, etten missään nimessä haluaisi ottaa riskiä sillä, etten ottaisi rokotuksia. Ymmärrän niiden riskit, mutta ymmärrän myös sen, ettei esim Suomessa oltaisi näin hyvässä tilanteessa noiden pahimpien tartuntatautien kanssa, jos ei rokotuksia olisi. Kohta on Remun ensimmäinen rokote (suun kautta) ja eihän se kivalta tunnu ottaa, mutta otamme sen silti. Mitä itse olet asiasta pohtinut?

  VastaaPoista
 9. Moi,

  Minua kiinnostaa myös pienen makuuhuoneen takia kauanko tuollaisessa pinnasängyssä vauva voi nukkua turvallisesti?

  VastaaPoista
 10. Millä tavalla turvallisesti? :) Meinaatko että kun nousee seisomaan vai miten? :)

  VastaaPoista
 11. Hei!
  Olen etsinyt tuota pinnasänkyä joka paikasta, eri sivustoilta. Niitä ei ikävä kyllä enää valmisteta. ? Pieniä ja kapeita pinnasänkyjä on todella vähän.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit