Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Meidän poika sai eilen nimen ♥

Eilen juhlistimme tasan tarkkaan 1 kk ikäistä poikavauvaamme :) Meillä oli siis nimiäiset, ja juhlapaikalle eli kotiimme oli kutsuttu lähipiiri.

Vauvan nimi oli päätetty jo raskauden alkuvaiheilla.

Halusimme nimeksi jotain, joka kävisi hyvin Ruun kanssa yhteen. Nimen pitäisi olla hyvin suomalaiseen suuhun sopiva ja helposti lausuttava. 

Koska nimeä Ruu ei ole kovin monella (noin 50 Suomessa), olisi plussaa, jos poikammekaan nimeä ei tulisi joka toisella vastaan.

Mieleeni tuli ainoastaan yksi nimi, jota aikanaan sitten ehdotin Jussille. Hänkin piti siitä. Sovimme, että pidämme kuitenkin mielen avoimena myös muille vaihtoehdoille. Mutta muita nimiä ei tullut koko raskausaikana mieleen.

Koska olimme tähän nimeen jo kovin tykästyneet, ei tulisi enää mieleen etunimeä vaihtaa :) Kaikille sukulaisille ja kavereille masuvauvasta on puhuttu alusta lähtien tällä nimellä.

 

nimiäiset

Ja pojasta tuli...


Poikamme sai siis nimekseen Remu Eetu Valtteri ♥

Remu -nimisiä on Suomessa alle 200, tämä oli minulle yllätys! Aloin tutkimaan nimen tietoja, kun nimi oli tullut mieleeni ja huomasin, että se ei olekaan kovin yleinen. Nimi tulee Rooman mytologian Remuluksesta, ja Remu on ollut lempinimi monelle Reimalle. Remu on myös lasten ulkohaalareiden mallin nimi. Minulle nimestä tulee mieleeni iloinen pojanviikari! :D

Tunnettu Remu, eli Hurriganesien Henry Aaltonen ei ole millään tavalla meille nimen esikuva tai idoli kummallekaan, jos sitä joku miettii :) Mutta emme koe häntä myöskään rasitteena nimelle.

Huomenna lisää nimiäisistä - pientä esimakua niistä laitoinkin jo instagramiin. Veikkaan, että ette ihan heti arvaa missä juhlamme pidettiin? :)

 

9 kommenttia

 1. Onnea hienon nimen johdosta! ❤️

  VastaaPoista
 2. Kun luin perusteluja nimen valintaan postauksen alussa, mulle tuli mieleen Reemu! Ei mennyt veikkaus kovin kauas toteutuneesta! Onnea pienelle!

  VastaaPoista
 3. Arvaan,juhlat olivat Ruun mökissä :)

  Kiva nimi, onnea Remulle!

  VastaaPoista
 4. ihana nimi! olispa meilläkin yhtä helppoa :D Ristiäiset viikon päästä ja edelleen on nimi hukassa :D

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva nimi! Remu on myös nimenä mukavan erikoinen, mutta ei kuitenkaan liian "outo" vaan ihan selkeästi nimeksi tunnistettava :) Sopii kyllä erinomaisesti yhteen myös siskon nimen kanssa! Saako muuten udella, mikä Ruun koko nimi on?

  VastaaPoista
 6. Suloinen pieni Rymy-Eetu ? No ei vaiskaan, Remuhan on kiva nimi! Onnea!

  VastaaPoista
 7. Onnea Remulle! Ruu & Remu kuulostaa oikein sopivalta sisarusparilta. :)
  Meillä on samanniminen kultainennoutaja. ;) <3

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit