Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Meidän sotkupäiväkirja (sis. arvonnan)

Kaaos. Se on meillä läsnä ihan joka päivä, viimeistään iltapäivän tunteina. Ruu ja kaksi koiraa pitävät huolen siitä, että meillä näkyy niitä kuuluisia "elämisen jälkiä", joita tiptop-siisteissä katalogikodeissa ei kuulemma näy :)

Vauva ei vielä järjestystä meillä myllää, mutta pitää kyllä huolen siitä, että pyykkikone laulaa joka päivä.

Ajattelin käydä läpi meidän normipäivää sotkemisen näkökulmasta, aamusta alkaen. Tältä se näytti tänään:

Perjantai


Klo 7:20 Herätys Ruun toimesta

Hetki höpöttelyä (miten nukuit, pestäänpä hampaat) pottailu ja alakertaan aamupalalle. Koirat pihalle.

Aamupalan jälkeen päivän ensimmäinen siivoustuokio, kun siistin pöydät ja lattiat. Kokeilin tänään tuota Sinituotteen talousrikkasettiä - yleensä vedän tiskirätillä pöydät, mutta tuo oli tosi kätevä murusille :) Vaaleanpunainen setti kuuluu tämän vuoden Roosa nauha -kampanjaan.

sini-tuote-6

Klo 8:00 vauva heräilee

Vaipan vaihto ja vauvan syöttö. Pyykkiä tulee jo yön aikana, jos vaippa vuotaa, tai viimeistään jollain vaipanvaihdolla, kun poika pissaa vaipanvaihdon yhteydessä. Syöttöjen aikana käytän useamman harson maidon vuotamisen vuoksi.

Kerään valkopyykkiä pitkin päivää suoraan koneeseen, sitä lajia meillä tulee eniten.

sini-tuote-5

sini-tuote2-4  sini-tuote-5 sini-tuote1-4

Tässä näkyy Sinituotteen Ted Max -kuivausteline, jossa lisäsiivekkeen ansiosta jopa 11,5 m lisää kuivaustilaa.

Jos meillä ei ole eilistä ruokaa jääkaapissa, teen tässä välissä lounaan valmiiksi ja siistin tietysti taas tasot :)

Klo 9:15 leikkejä

Ruun kanssa olohuoneen kimpussa. Ruu tykkää kaataa koko legoläjän lattialle. Säilytän legot omassa korissaan, koska niillä hän nykyään oikeastaan eniten leikkii.

Ja jos tyttö sille päälle sattuu, hän vetää myös kaikki kirjat kaapista mukaan leikkeihin, rakentaa sohvatyynyistä majan ja viidessä minuutissa olohuone on kuin pyörremyrskyn jäljiltä.

sini-tuote-10

sini-tuote-4

Kuvassa Ruu auttelee äitiään Sinituotteen kauniilla Roosa nauha -rikkasetillä :) Meillä saa sotkea, mutta siivoamiseen pitää myös itse osallistua!

Tässä välissä teen myös pientä yleissiivousta muualla kotona; käyn siistimässä eteisen lattian ja pyyhkimässä vessasta enimmät sotkut pinnoilta, tyhjennän astianpesukonetta, otan kuivia pyykkejä pois telineeltä jne. Vauva nukkuu :)

Klo 11:30 ulkoilemaan

Puen Ruun sään mukaan, vauva tulee yleensä reppuun ja menemme pihalle koko posse. Tänään vauva kuitenkin nukkui sitterissä topattuna, koska maalasin. Koirat saavat olla joka päivä paljon pihalla, mutta kyllä he silti nauttivat erityisesti näistä yhteisistä ulkoiluhetkistä. Riemun näkee heidän silmistään :)

Ulkona remuamisen jälkeen osa Ruun vaatteista menee monesti suoraan pyykkiin. Eteisen lattia täyttyy hiekasta, joka kantautuu meidän ja koirien jaloista.

Klo 12 lounas

Syömme ja taas sotkua tehdään sen mukaan miten taapero jaksaa keskittyä. Muki kaatuu silloin tällöin, mutta hän osaa jo itsekin auttaa sen siivoamisessa. Ruu hakee pyynnöstäni pyyhkeen, kuivaa pöytää ja vie pyyhkeen takaisin paikalleen :)

Minä syötän samalla vauvaa, ja vaihdan taas vaippaa. Lisää pyykkiä tulee ruokalapusta ja vauvan harsosta. Koirat riehuvat ja päästän heitä tarpeen mukaan ulos purkamaan energiaansa.

Leipomista ja musaa


Tänään olikin erityistä ohjelmaa - meillä on huomenna vauvan nimiäiset ja Ruu sai auttaa leipomisessa.

Tässä touhussa on pakko olla pipo löysällä, kun taaperon kanssa leipoo. Kun valvova silmä hetkeksi välttää, on tytön sormet taikinassa :) Sotkua tulee taas enemmän, kuin laki sallii. Body ja pöydän pinnat, kaikki tahroja täynnä.

Siivotessa meillä kuunnellaan lähinnä Ruun lempparimusiikkia - mm. Rölli ja Huugiguugi, mutta myös Lauri Tähkä käy :D

sini-tuote-13  sini-tuote-15 sini-tuote-16

klo 14:30 välipala ja päikkärit

Ruu syö luumun ja omenaa, ja sitten vien hänet päikkäreille. Luen kirjaa (tällä hetkellä meillä on suosituin kirja Missä Maatila - siinä etsitään kuvista eri juttuja, se myös rauhoittaa mukavasti ennen unia, kun taapero joutuu keskittymään)

Ruu nukkuu, vauva herää. Vaipanvaihtoa ja syöttö. Vauva nukahtaa pian uudestaan.

Minä yleensä yritän hieman nukkua, vähintään pötkötän jonkin aikaa vauvan vierellä ja sitten hipsin alakertaan. Keitän itselleni kahvit ja siistin taas paikkoja - sellaista hiljaista siistimistä. Koiratkin koisivat :)

sini-tuote-18

klo 17 Ruu herää

Kun Ruu herää, tarjoan yleensä hänelle hieman välipalaa, vaikka yhden hedelmän ja vettä, tai jos minulla on ruoka jo valmiina, hän saa tulla suoraan syömään päivällistä. Jekku ja Vili pääsevät ulos ominpäin. Aurinko paistaa :)

Jussi tulee kotiin näihin aikoihin, ja koko perhe syö yhdessä. Tämän jälkeen keittiö vaatii täyssiivouksen, kun ruuanlaiton jäljet, ruokapöydän ympärys ja tiskit on hoidettava. Vauva herää, eli jälleen syötetään, vaippa vaihdetaan ja pyykkiäkin tulee. Vaihdan myös oman paitani tässä välissä: maitoa on paidallakin ja se tuoksahtaa epämiellyttävästi.

klo 18 ulkoilua

Koko porukalla ulkona. Ruu touhuaa aika paljon omia juttujaan ulkona, kerää viimeisiä herneitä ja mansikoita ja touhuaa hiekkalaatikolla. Me teemme Jussin kanssa pihatöitä ja milloin mitäkin raksahommaa. Koirat taas mielissään seurasta :)

Lisää pyykkiä, ja hiekkaa sekä muuta roskaa kantautuu sisään. Taas saa siistiä eteisen lattiaa, jos ei halua että lika kantautuu muuallekin kotiin. Koko kodin imurointi ja yleinen siistiminen on muutenkin paikallaan tässä välissä, sitä teemme yhdessä Jussin kanssa- siistillä kodilla on kiva aloittaa viikonloppu :)

Vessassa meillä on nyt käytössä Sinituotteen pitkät siivouskäsineet ja pitkävartinen wc-harja, jossa vaihdettava harjasosa, myös nämä ihanan vaaleanpunaisina.

sini-tuote1-5

klo 20 iltatoimet lapsille

Jussi vie Ruun iltakylpyyn, ja minä vaihdan vauvan yöpukuun. Kylvyn jälkeen iltapala yhdessä, ja vauva roikkuu lähinnä sylissäni tässä vaiheessa. Käyn itsekin suihkussa.

Tässä vaiheessa kodin viimeiset siivoukset; keittiö kuntoon. Loppuilta menee minulla vauvaa kantaessa ja Jussi nukuttaa Ruun. Koirat juoksevat vielä pariin otteeseen pihalla :)

Kuulostaako tutulta? Saako teillä sotkea? Teettekö pitkin päivää siivousta, että kodissa pysyisi jonkinlainen järki yllä?

Arvon kaikkien vastanneiden kesken 5 Sinituotteen lyhytvartista talousrikkasettiä. Jätäthän toimivat yhteystietosi kun kommentoit! :) Osallistumisaikaa on 2.11. klo 11 asti.

Kuvissa mukana uudet, kauniit Sinituotteen Roosa Nauha -kampanjan tuotteet.

Yhteistyössä Sinituote.

148 kommenttia

 1. Meillä saa sotkea ja sitten järjestellään pitkin päivää. Erityisesti ne murut ruokasalissa ja hiekka eteisessä ovat suurimmat siivousurakoinnit monta kertaa päivässä. Tuo pöytärikkasetti vaikuttaa todella hyvältä, pitää muistaa kaupassa katsastaa.

  VastaaPoista
 2. Meillä saa sotkea mutta omat sotkut siivotaan.. vielä se on äitin hommia kerätä lelut laatikkoon, sotkija kun on vasta 9kk pallero.

  VastaaPoista
 3. Viihdyn itsekin paljon paremmin siistissä kodissa, joten päivän mittaan tulee siivoiltua aina kun on ylimääräistä aikaa. Tällä hetkellä vauva nukkuu päivisin pidemmät päikkärit ainoastaan kantoliinassa, joten se vähän hankaloittaa siivoamista. Oon kyllä aika hyvin jo oppinut touhuamaan näinkin, mutta en viitsi esimerkiksi imuroida kun vauva nukkuu sylissä.

  Mun mielestä on hienoa, että lapsi auttaa siivoushommissa ja osallistuu vaikkapa omien jälkien korjaamiseen. Näin meilläkin aiotaan toimita sitten kun vauva tästä kasvaa :)

  Meillä vääntyi muutossa rikkasetti ärsyttävästi niin, ettei siihen meinaa millään saada koiran tuomia hiekkoja lakaistua. Uusi on pitänyt hankkia, mutta jotenkin sitä ei koskaan kauppareissulla muista. Varsinkin nyt helpottaisi kummasti, kun voisi vauvan liinassa nukkuessa lakaista lattioita :)

  Osallistunpa siis arvontaan, jospa vaikka onni suosisi!

  VastaaPoista
 4. Meillä 10kk saa tietenkin sotkea, mutta hermothan siinä meinaa mennä kun ruokaa lentää lattialle. Niinä hetkinä toivoisin että meillä olisi koira joka söisi kaiken laittialle päätyneen ruoan.

  VastaaPoista
 5. Kyllähän tuota sotkua tulee. Ja pitkin päivää täytyy vähän siivota ja imuroidakin.

  VastaaPoista
 6. Saa sotkea. Ennen iltakylpyä laitetaan lelut paikoilleen. Kerran viikossa imuroin ja pesen lattiat. Muuten on just sellaista, kun sattuu olemaan :D toki, jos kovasti tulee koirasta karvoja tai muuta extrasotkua imuroin. Pääasiassa priorisoin lasten kanssa puuhailun puuhailua kahvin juomisen :)

  VastaaPoista
 7. Kyllähän elämä saa lapsiperheessä näkyä <3 Tällä hetkellä suurin "termiitti" on luova viisi vuotias jonka päivät kuluvat askarteluiden ja piirrustusten parissa. Ja sitä pikku silppuahan sitten riittää :D

  VastaaPoista
 8. Meilläkin saa sotkea, mutta kiva on herätä aamuun myös siistissä kodissa :D

  VastaaPoista
 9. Meillä sotketaan 1,9 v taaperon toimesta. :-) Pitkin päivää tulee vähän siistittyä paikkoja, illalla ennen taaperon nukkumaanmenoa siivotaan sitten yhdessä lelut ja laitetaan tavarat järjestykseen.

  VastaaPoista
 10. Saa tietenkin sotkea, kunhan illalla vain siivotaan jäljet, niin uuteen päivään nouseminen on taas kivempaa. :)

  VastaaPoista
 11. Kyllä meillä saa sotkea, koti on elämistä, ei esittelyä varten. Mutta tietenkään ei tahallaan saa sotkea esim. levittämällä ruokaa lattialle.

  Siivoilen päivän, fiiliksen ja ehtimisen mukaan. Tietyt asiat yritän saada tehtyä joka päivä.

  VastaaPoista
 12. Osallistun! Meillä 3 kk vanhan vauvan kanssa pyykki rumba kuulostaa ainakin ihan samanlaiselta! suvi.kaihua@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Meillä saa sotkea :) Toisen lapsen synnyttyä on ollut pakko vähän löysätä vaijeria, sillä kahdesta leikki-ikäisestä tuota sotkua tuppaa syntymään aika tavalla...Eniten harmaita hiuksia aiheuttaa askartelu jälkien korjaaminen sekä sisälle kantautuva hiekka. Päivän mittaan siis jatkuvaa järkkäilyä ja pikku siivousta, suursiivous kerran viikkoon.

  VastaaPoista
 14. Sotkua tulee pakosti kolmen lapsen kanssa ja se kuuluu elämään mutta pitkin päivää tehty pieni siistiminen pitää homman hallussa eikä kerry hirveitä Sotkuja yhdellä kerralla siivottavaksi. Helpompi niin. Tekstisi kuulosti siis oikein tutulta.. just tuo ulkoilun jälkeinen eteisen siistiminenki on semmosta"ennaltaehkäisyä" että sotkut ei leviä koko taloon.

  VastaaPoista
 15. Meillä taaperon toimesta sotketaan ja koirat karvaa ? joka päivä saa siivota jotakin. Käykö teillä koirat ollenkaan remmilenkeillä? ?

  VastaaPoista
 16. Kuulostaa tutulta. Meillä kaksi kissaa ja yksi koira. 3v. Esikoinen ja toinen tulossa 10/2016 :D... Ulkoilutan imuria joka päivä. Ihanaa huomata, etten ole ainoa siivousintoilija ;). Meillä tehdään majoja pitkin kämppää ja olohuone on lapsen mielestä paras leikkipaikka.... Osallistun! miia.aalto@hotmail.com. Ps. Mä vedän pöydän rikkaimurilla siistiksi koska kissat makaa karvoineen siinä välillä :D

  VastaaPoista
 17. Tottakai saa sotkea, kunhan auttaa siivoamisessa. Itseasiassa pojat saavat ihan tappelun aikaiseksi siitä, kumpi saa imuroida! :D

  VastaaPoista
 18. Kuulostaa erittäin tutulta :D
  Meillä saa sotkea vaikka ei 8 kuukauden ikäinen Noa kauheasti vielä sotke.
  Ja välisiivoksia tehdään joka välissä :)
  Arki on täynnä välisiivouksia.

  VastaaPoista
 19. Saa sotkea, mutta on kiva että aamulla on siistiä kun herää :)

  VastaaPoista
 20. Saa sotkea, mutta on kiva että aamulla on siistiä :)

  VastaaPoista
 21. Lapset 7v, 5v, 2v ja 8kk sekä koira (joka huolehtii pöydän alusen siivouksesta).
  Sotkua, pyykkiä ja tiskiä tulee.
  Kerran viikossa kunnon siivous, muuten vaan tavaroiden paikalleen laitto, tiskien tiskaus, pöytien pyyhkiminen, pyykkikone pyörii kahdesti päivässä ja eteisen imuroin illalla.
  Sotkuiselta näyttää silti aina, sukulaiset varmaan kuvittelee ettei meillä siivota ikinä kun aina on sotkuista kun pelmahtavat paikalle ? (mitäs tulevat varoittamatta, mä en mahda mitään jos yksi värittää olohuoneessa, toinen tekee palapeliä, kolmannella on pöydän alla majassa kaikki talon pehmolelut ja leikkiastiat ja neljäs on päättänyt tyhjentää dublolaatikon.. sitten tulee vieraita ja kamat jää levälleen kun juostaan ovelle katsomaan kuka tuli.. "ai kamala mikä sotku, hei lapset pitää siivota kun leikki loppuu" -joo no arvaa miksi ne lopetti?

  VastaaPoista
 22. Yritetään siivoilla pikku sotkut sitä mukaan kun niitä tulee ettei tarvitse illalla tehdä suusiivousta:)

  VastaaPoista
 23. Meillä sotkua tulee isossa perheessä koko ajan ja ihan liikaa. Pieni apu siivouksessa, vaikka rikkaharjan muodossa, olisi kiva.

  VastaaPoista
 24. Meillä neljä lasta, joten sotkua syntyy. Mutta ei puunata koko ajan todellakaan. Melkein päivittäin tosin imuroin kun hiekkaa kantautuu paljon sisään, mutta n.kerran viikossa isompi siivous. Ja välillä järjestellään tavaroita paikoilleen. Ei jaksa olla liian tiukka siivouksen kanssa, kyllä elämän jäljet saa näkyä ?

  VastaaPoista
 25. Yritetään välttää isompia sotkuja. Aina kuitenkin on muruja ja ruuan tähteitä lattialla ja jos niitä ei heti siivoa, ovat helposti kohta olohuoneessa jo. Aina ei kuitenkaan jaksa heti olla siivoamassa ja sitten helposti isompi siivous lähestyy..

  VastaaPoista
 26. Keittiön siistiminen ja pikaimurointi kerran päivässä/joka toinen päivä. Kerran parissa viikossa isompi siivous. Sanotaan että kissa on siisti eläin, mutta kolme kissaa levittää karvaa ja kissanhiekkaa hyvin tehokkaasti koko kämppään.

  VastaaPoista
 27. Moikka!
  Meille syntyi toukokuussa esikoinen ja siisteys on saanut aivan uuden käsityksen nyt, kun vauva on talossa!:)
  Yritän keräillä pyykkejä ja siivoilla keittiötä aina vähän väliä kun sellaisia hetkiä tulee, mutta jos olen kaksin vauvan kanssa kotona niin haluan ennemmin keskittyä olennaiseen kun siivoamiseen. Odottelen siihen kun mies tulee kotiin ja järkkäilen sit paikkoja kuntoon:) vauvan päikkäreiden aikaan joskus siivoilen kotona ollessa, mutta yleensä keitän mielummin KAHVIT ja juon kupin rauhassa:D Rikkasetti kuulostaa huipulta apulaiselta! Ja vielä niin ihanan värinen<3

  VastaaPoista
 28. Kotona 5 lasta,kotitöitä siis riittää ;)

  VastaaPoista
 29. Meillä saa sotkea ja sotketaankin. Perheessämme on kaksi aikuista ja neljä lasta, sekä tavaraa aivan liikaa! Itsekin tykkäisin siististä kodista, mutta valitettavasti olen aivan liian laiska siivoamaan, oikeasti tuntuu ettei mitään muuta ehtisi tehdäkään kuin vain siivota, jos haluaisi että koti pysyy siistinä. Meillä ei yleensä edes ruokapöytä pysy siivoamisen jälkeen siistinä kuin sen hetken. Nytkin pöydät ovat täynnä tavaraa, lattialla lojuu leluja ja vaatteita, keittiössä leivät lojuvat pöydällä ja kodinhoitohuone on täynnä vaatetta, likaista ja puhdasta... Paremmin siivotaan aina silloin kun on vieraita tulossa, ja niitäkin tulee nykyään aivan liian harvoin.
  Tuollainen pinkki siivoussetti saattaisi houkuttaa meidän perheen tyttöjä enemmän siivoukseen, ehkä myös äitiäkin. Täällä se ainakin tulisi tarpeeseen, kunhan sitä vain muistaisi käyttää...

  VastaaPoista
 30. Meillä kyllä sotketaan ja pyrkimys olisi kyllä siivota myös heti perään. Tällä hetkellä kuitenkin tuo kk ikäinen tissuttelija ei anna hirveästi siihen mahdollisuuksia. :)

  VastaaPoista
 31. Meillä sotketaan ja ihan liian harvoin siivotaan. :D

  VastaaPoista
 32. Meillä 6 v ja 2 v 5 kk lapset sotkevat ihan kiitettävästi, mutta varsinkin pienempi neiti osaa halutessaan olla todella järjestelmällinen ja siisti. Siivottavaa kuitenkin riittää, rikkasetti tulisi siis tarpeeseen!

  VastaaPoista
 33. Sotkea saa ja myönnän, että tiheämminkin voisi päivän mittaan siivota, ettei sitten tarvisi kerralla niin paljon puunata

  VastaaPoista
 34. 3kk tyttö pitää huolen, ettei mulla ole aikaa siivota, laittaa ruokaa tai tehdä oikein mitään (huonosti päivällä nukkuva aikavaativa tapaus), mutta onneksi mies hoitaa nämä hommat :) Mutta eipä meitä sotkijoita toistaiseksi ole kuin minä ja mies, sitä odotellessa, kun pikkuneiti vähän kasvaa :D

  VastaaPoista
 35. Sotkea saa ja siltä ei voi kyllä välttyäkään. Innokas kaksivuotias juuri viime viikolla rikkoi siivoushommissaan meidän rikkalapion joten tälle tulisi kyllä ihan oikeasti käyttöä! :D Sama tyyppi muuten opetteli sen saman varrellisen luudan kanssa kävelemään ensiaskeleensa aikoinaan.

  VastaaPoista
 36. Itse äitinä pyrin pitämään paikat järjestyksesä ja siivoan yleensä sitä mukaan kun siivottavaa tulee! Aina ei toki niin asiat mene vaikka haluaisi, ja sitten kertyy helposti enemmän siivottavaa ja siivoamista siirtää koko aika myöhäisemmäksi. Helpompi siis minulle äitinä kun siivoan heti. Mutta totta kai meilläkin saa "sotkea", lelut yms. siivotaan yhdessä leikin päätteeksi tai viimeistään päivän päätteeksi. Mikä sen ihanampaa kuin aamulla herätä ja aloittaa päivä kun tavarat ovat paikoillaan!

  VastaaPoista
 37. Meillä taitaa olla niin, että minä sotken enemmän kuin 5-vuotias lapseni :D Siivotaan kun siltä tuntuu, liian tarkka ei jaksa olla, että ehtii elämäänkin :)

  VastaaPoista
 38. Meillä ei ole kyllä koskaan siistiä, vaikka pitkin päivää yritän jotain tehdä. Yksi viikonloppukaan ei riitä näin ison huushollin siivoamiseen. Arkisiivouksesta huolehtii robotti-imuri.

  VastaaPoista
 39. Meillä minä sotken enemmän ja mies siivoaa... Noloa, mutta totta! :D Ehkä tuo pinkki setti innostaisi minutkin korjaamaan jälkiä useammin!

  VastaaPoista
 40. Sotkulta ei voi välttyä ja sehän vain kertoo siitä, että eletään ja tehdään asioita :) Pyrin järjestelemään ja siivoilemaan pitkin päivää aina, kun tulee sopiva hetki. Isomman siivouksen teen sitten säännöllisesti ja varaan siihen riittävästi aikaa. Siivous palkitsee aina ja tulee hyvä mieli :)

  VastaaPoista
 41. Saa sotkea ja nyt lapset jo isoja joten saavat myös siivota omat huoneensa. Kokoajan en viitsi siivota, mutta usein pitää kuitenkin.

  VastaaPoista
 42. Meillä saa sotkea, mutta myös siivotaan pitkin päivää. :)

  VastaaPoista
 43. Meillä kaikki sotkevat ja kaikki myös siivoavat. Vanhimmalla lapsella ei ole ns viikkorahaa mutta kotityölistaan on listattu kotitehtäviä joita tekemällä voi ansaita. Erittäin hyvä käytäntö :) 4 -vuotias siivoaa oman huoneensa ja mielellään auttaa myös lasipintojen pyyhkimisessä. Koira puolestaan hoitaa oman kenttänsä keittiönpöydän alla :D
  Vauvan syntymän myötä aika siivoukselle on kortilla joten itsellä on ollut opettelua sietämään epäjärjestystä. Tavaroita löytyy milloin mistäkin, mutta sitä se hetken aikaa nyt on. Pääasia että ympärillä on maailman parhaimmat tyypit!

  VastaaPoista
 44. kuulosti niin tutulta, silloin ennen, kun lapset oli pieniä.

  VastaaPoista
 45. tuttua.
  pitkin päivää joutuu kyllä siivoilemaan.

  VastaaPoista
 46. Itse asun yksin pienen Mittelspitz-koiran kanssa, joten kaaos on pysyvä kolmas pyörä elämässäni kun ei ole sosiaalista painetta pitää paikkoja siistinä. Pöydälle kun laskee yhden tavaran niin kohta niitä on jo kymmenen. Ehkä jos nyt aloittaisin tavaroiden järjestelyn ja säännöllisen ylläpitosiivouksen niin jouluna pääsisi helpommalla. Pieni rikkasetti vaikuttaa kyllä hyödylliseltä tuotteelta keittiössä.

  VastaaPoista
 47. Tuo sotkuvaihe on meillä menossa, ihan kohta 1v täyttävä poitsu kyllä ripottelee ruokia sinne tänne. Tuommoista rikkaharjasettiä meillä ei vielä ole :)

  VastaaPoista
 48. Kyllä on siivoiluun tullu tehoa vauvan 5kk kanssa, joka ei halua äidin katoavan näköpiiristä - näin ollen esimerkiksi tiskaaminen sujuu laulaen samalla vauvan iloksi ja viihdykkeeksi. Ain laulain työtäs tee on meillä pala arkista todellisuutta ;)

  VastaaPoista
 49. Ei enää noin pieniä lapsia, mutta murusia tulee.

  VastaaPoista
 50. Meillä tasapainoillaan sotkun ja siivouksen välillä. Joinain päivinä kuljen koko ajan jotain siistimässä, pyykkäämässä ja pyyhkimässä.. Toisinaan taas annan itselleni luvan relata ja siivotaan vaikka vasta huomenna! Vastaava turkoosi rikkasetti meillä onkin jo ulkovaraston puolella, mutta tuo pinkki pääsisi siistiin sisätyöhön :)

  VastaaPoista
 51. Saa sotkea jos siivoaa heti jäljet pois lopetettuaan. Imuroidaan ja pyyhitään pölyt kahdesti viikossa.

  VastaaPoista
 52. Saa sotkea ja koko aikaa en kaikkea siivoa. Kuopus on niin villi tapaus, ettei hänen perässään kerkeä kaikkea siivota. Kunhan keittiön saa pidettyä siistinä pitkin päivää. Se onkin aika räjähdys jokaisen ruokailun jälkeen :D

  VastaaPoista
 53. Pitkin päivää tulee siivottua, ja mietittyä miten saisi pidettyä asunnon siistinä.Siivousvinkit kiinnostavat. Pieni vauva vaatii koko ajan huomiota ja sitten kun hän nukkuu, hän herää herkästi kaikkiin ääniin.

  VastaaPoista
 54. Yritän muistaa laittaa tavarat paikalleen käytön jälkeen ja siivota joka päivä vähän. Näin kaaos ei ala leviämään. Ei myöskään ole katastrofi jos joku päivä siivous ei käy mielessäkään.

  VastaaPoista
 55. Meillä siivotaan vähän koko ajan. Eilen oli pitkästään suurempi siivouspäivä, vietiin matot pihalle, pyyhittiin pölyt ja pestiin jopa lattiat. Tarvetta tälle kyllä jo olikin! Harmillista vain, että illalla jo oli epämääräisiä tavararöykkiöitä siellä täällä, vaikka vain pari tuntia sitten oli kaikki hyllyjen ja laatikostojen päälliset tyhjätty ylimääräisestä tavarasta. Elämä näkyy myös kodissa, mikä on tietenkin hyvä asia!

  VastaaPoista
 56. Meillä saa sotkea ja siivotaan viimeistään silloin, kun oikein sotkuista tulee. Tuttua meidän taloudessa on, että kun siivousvaihde menee päälle, niin sitten siivotaan koti loppuun asti putipuhtaaksi kahvitauko tietysti puolessavälissä urakkaa pitäen.

  VastaaPoista
 57. Tottakai saa sotkea. Tai siis sotkua syntyy, kun tehdään asioita. Ja se, että tehdään asioita, tarkoittaa elämää. Kunhan välillä tavarat löytää omille paikoilleen ja tahrat pyyhitään pois...Riittää mulle:)
  Mukana sotkemassa 3v ja 4kk

  VastaaPoista
 58. Kyllähän sitä on pakko pitkin päivää järjestellä, että edes joku siivo pysyisi. Vaikkei siltikään pysy. :)

  VastaaPoista
 59. Meillä muksun huone loppuiltaan mennessä täynnä leluja niin, ettei lattiaa enää näy. Sovittu kuitenkin, että ennen iltapalaa lelut on siivottu paikoilleen. Joskus tästä tulee narinaa. Pyyhin tasoja, tyhjennän ja täytän tiskikonetta päivän mittaan, iltaisin yleensä tarkemmin että aamulla olisi mukava herätä. Pyykki- ja siivouspäivä ajoittuu kerran viikkoon, koska pesutuvassa varausjärjestelmä ja saan päivän aikana viikon pyykit kuivaksi :)

  VastaaPoista
 60. Meillä sotkua riittää ja usein iltaisin tehdään yhdessä miehen kanssa tehosiivous tunnissa. Sotku on osa elämää ja käytännössähän sotku on vain sitä, että jokin asia väärässä paikassa menettää merkityksenä ja muuttuu sotkuksi D: Se voi tehdä ihan hyvääkin välillä!

  VastaaPoista
 61. Sotkea saa ja sitä kyllä ennättää lasten kanssa tulla. Kyllähän sitä pientä siivousta ja järjestelyä riittää joka päivälle.

  VastaaPoista
 62. Näissä kuvissa eikä kyllä näy lähellekään niitä kuuluisia elämisen jälkiä.. Melkein lavastetulta näyttää, ei millään pahalla. Uusi rikkasetti tulisi meille kyllä enemmän tarpeeseen.

  VastaaPoista
 63. Sotkua tulee aamusta iltaan. Siivoan pitkin päivää vasemmalla kädellä. Lapsille haluan myös aikanaan opettaa että omat sotkut ja leikit siivotaan. Illalla ärsyttää kun legoja on jemmattu ties minne :)

  VastaaPoista
 64. Varmasti tulee joka päivä jotain siivottua tai järjesteltyä mutta en stressaa sotkustakaan.

  VastaaPoista
 65. Meillä saa sotkea, ja ihan kiitettävästi tytär sitä tekeekin :D Pyrin siivoilemaan joka päivä, mutta kyllä niitä isompia siivouspäiviä täytyy silti pitää. Enemmän saisivat muutkin perheenjäsenet osallistua.

  VastaaPoista
 66. Pieni sotku ei haittaa.

  VastaaPoista
 67. Olen myös todennut toimivaksi tuon, että hiukan siistii pitkin päivää niin ei tarvitse raivata hulluna tai rehdä suursiivouksia jatkuvasti. Taaperon kanssa on ollut pakko tottua siihen, että sotkua tulee, mutta kun ne siivoaa heti pois niin ei ole niin oaha :)

  VastaaPoista
 68. Leikin jäljet saa näkyä kodissamme. Mut muuten muita paikkoja siistitään päivittäin, kerran viikkoon sit kunnon siivoukset.

  VastaaPoista
 69. Ei kai hieman alle 2-vuotiasta oikein voi kieltää sotkemastakaan, vaikka mieli tekisi! :D Sotkua tulee leikeistä, ruokailuista, yhteisistä leipomis jne puuhista. Tuo teidän päivörytmi kuullostaa aika samalta kuin meidän, tosin toinen lapsi ei vielä ole mukana sotkemassa vaan kasvattelen sitä vielä masussa muutaman kuukauden.

  P.s. On mukava lukea blogiasi. Rehellistä tekstiä lapsiperheen elämästä ja sama elämäntilanne kuin itsellä! Kiinnostaa myös lukea miten arki kahden lapsen kanssa sujuu.

  VastaaPoista
 70. Juuri oli käytössä Sinituotteen harjasetti, mies pudotti lasisen kulhon!
  Olisikin jo aika vaihtaa noihin kauniinvärisiin siivousvälineisiin, eipä silti ei, ole harmaissakaan mitään vikaa ollut!

  VastaaPoista
 71. Kyllä lasten pitää saada leikkiä ja levitellä tavaroita. Sotkua voi syntyä, mutta siivousvälineet on keksitty.

  VastaaPoista
 72. Siivoan sen mitä töiltä ja lapsilta ehdin, sitten en ehdikään mitään muuta..

  VastaaPoista
 73. Välillä pääsee kerääntymään sotkua, sitten tilanne alkaa ärsyttämään ja laitetaan siivousvaihde päälle. Siistissä asunnossa on kuitenkin mukavampaa asustella ?

  VastaaPoista
 74. Kannatan yhdessä tekemistä ja välillä saa olla sotkuistakin. Näyttää paremmalta sitten kun taas siivotaan.

  VastaaPoista
 75. Pyritään kyllä siivoamaan pitkin päivää, mutta eilen olin kyllä niin väsynyt, että sai sotkut jäädä odottelemaan :)

  VastaaPoista
 76. Saa sotkea - sellasta se lapsiperheen arki on :) ennen nukkumaan menoa siivotaan lelut yhdessä laatikoihin ja koreihin. Loppusiivouksen teen kun lapsi nukkumassa ja sitten viikonloppuna siivotaan kerran kunnolla, toimii meillä :)

  VastaaPoista
 77. Meillä ei kukaan sotke, mutta puuhastellessa tavarat liikkuvat, jauhot pöllyävät ja lelut lentelevät. Se on sitä lapsiperheen elämää jota arjeksikin kutsutaan. Yhdessä siivoillaan joka päivä tekemättä siitä sen suurempaa numeroa. Viikonloppusin, ehkä noin kerran kuussa, siivotaan paremmin eli kannetaan patjat pakkaseen ja matot lumihankeen, pesaistaan ikkunoita tai tyhjennetään autotalli ja pestään/imuroidaan autot. Lapset ovat aina innolla mukana kun emme korosta että kyse on siivoamisesta. Keskitymme yhdessä tekemiseen, olkoot se sitten vaikka sitä siivoamista.

  VastaaPoista
 78. kyllä sitä väkisinkin tulee, vaikka ihan lapsiperhe ei enää ollakaan..
  järjestelyä ja pyyhkimistä pitkin päivää löytyy kyllä..
  Syksyäää ;)

  VastaaPoista
 79. Mitenkähän oppisi itse olemaan sotkematta?

  VastaaPoista
 80. Siivoan pitkin päivää,aamusta iltaan.Näin pysyy helmpommin paikat edes jonkunlaisessa kunnossa.Kotona hoidan 2.v ja 4.v tyttöjä.Kolmas lapsi masusssa :)

  VastaaPoista
 81. Kyllä päivittäin järjestelemään paikkoja, mutta siivoan kunnolla kerran viikossa. Ahdistun, jos ei ole siistiä.

  VastaaPoista
 82. Meillä saa sotkea, kunhan muistetaan yhdessä järjestellä sotkemisen jälkeen tavarat paikoilleen ja laittaa roskat roskikseen.

  VastaaPoista
 83. Kyllä meillä saa sotkea, mutta ei tietenkään tahallaan kaataa esim juomaa lattialle tai rikkoa mitään. Mutta kodin ei kuulu olla mikään näyttelypaikka, joka on aina tiptop. (Sori jos kommentti on kahteen kertaan, kirjoitin ensin puhelimella ja sitten tapahtui jotain hämärää... :D )

  VastaaPoista
 84. Vaikea kieltää muita sotkemasta kun itse olen kova sotkemaan :) Siivotaan sitten taas.

  VastaaPoista
 85. Saa sotkea, kunhan sotku ei ole aivan älytöntä. Koko ajan saisi kyllä olla siivoaassa ja pöytiä pyyhkimässä.

  VastaaPoista
 86. saa sotkea jos siivoaa jälkensä

  VastaaPoista
 87. Minulla ei ole lapsia, mutta kaksi kissaa pitää huolen siitä, että lattioita saa lakaista ja imuroida melkein joka päivä :-)

  VastaaPoista
 88. Saa sotkea ja sitten siivotaan yhdessä :)

  VastaaPoista
 89. Yleensä siivoan kerran viikossa.

  VastaaPoista
 90. Sotkua riittää, juu. Onneksi on toimivia siivoustyökaluja saatavilla. Jokaista tahraa en heti pois hinkkaa:)kerkee...

  VastaaPoista
 91. Kuulostaa aika tutulta sillä erotuksella, että meillä ei ole lapsia vain adoptoituja koiria ja kissoja joiden vuoksi joskus tuntuu, että elämä on yhtä siivoamista☺️? Taas toisaalta eläimet tuottavat paljon iloa joten ei se siivoaminen haittaa...

  VastaaPoista
 92. Saa sotkea, mutta ei tarkoituksella.

  VastaaPoista
 93. Saa sotkea, mutta pyritään laittamaan tavarat paikoilleen ennen nukkumaan menoa, jotta ei olisi aamulla hässäkkää, kun kaikki on hukassa.

  VastaaPoista
 94. Tavarat palauttaa omille paikoille heti käytön jälkeen! Ei tarvitse erikseen nähdä vaivaa kun ottaa sen tavaksi.

  VastaaPoista
 95. Sotkua taitaa tulla ihan sotkemattakin ;-). Minusta on ihanaa, kun siivousvälineet ovat nykyään värikkäitä, se houkuttelee siivoamaan paljon enemmän! Roosa-nauha kampanjan tuotteita rehellisesti sanottuna odotan. Tänä vuonna mukaan tarttui wc-harja.

  VastaaPoista
 96. "Puhtaus on puoliruokaa!" -kyllähän se siisti koti kullan kallis on, mutta jos tulee likaa jne... ne se puhdistus onnistuu kyllä hyvilläa ja laadukkailla siivousvälineillä. Ainahan sitä pölyä löytyy jonkun verran. Eikä se myöskään ole ns. "maailmanloppu" jos vaikka kaatuu jotain lattialle tai pöydälle. Kaikilta joskus läikkyy yli. Pinkkiä Lokakuuta-2016 kaikille!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 97. Pitkin viikkoa yritän siivota ja viikonloppuna perusteellisemmin. Rinnalla kulkee helppo elämä sotkuineen.

  VastaaPoista
 98. Lapset on saaneet touhuta ja leikkiä olohuoneessakin,välillä luutun ja rätin kanssa perässä kulkenut.... Nyt vaihe ohi ja tavarat pysyy omissa huoneissa...jossa lelut välillä kaaoksessa

  VastaaPoista
 99. Maria Irene Numminen13. lokakuuta 2016 klo 10.00

  aina vähän siivotaan, ettei kerralla ole ylivoimainen vuori edessä.

  VastaaPoista
 100. Kyllä se sotkukin kuuluu elämään siinä missä muutkin asiat. Sitten siivotaan vaikkapa porukalla.

  VastaaPoista
 101. Sotkeminen sallittu ja yritetään järjestellä huushollia iltasella, jotta on kivempi sitten nousta ylös.

  VastaaPoista
 102. Siistiä olla pitää, vaikka himosiivooja en olekaan.

  VastaaPoista
 103. Siivouvälineet näkyvillä, että jokainen osaava voi siivota omat sotkunsa heti, kun huomaa tai sotkee. Aamulla ihana herätä siistissä kodissa.

  VastaaPoista
 104. Kärsin pölyallergiasta, joten siivousta riittää.

  VastaaPoista
 105. Saa sotkea, pari kertaa viikossa siivotaan sotkut pois

  VastaaPoista
 106. Meillä ei saa sotkea, mutta sotkua tulee. Onko se niin vaarallista... Ei, mutta roskat kerätään pois ja sen verran siivotaan päivittäin, että koti on turvallinen.

  VastaaPoista
 107. saa sotkee ja sitten yhdessä järjestellään tavarat ja ite teen illansuussa pikasiivouksen;ei se siivous oo tärkeempää.kuin lasten hyvinvointi ...

  VastaaPoista
 108. Sotkut kuuluu elämään. Siivoaminen on tympeää hommaa, jos arjessa on koko ajan kiire. Joskus tuntuu ettei siihen riitä voimia. Toisaalta se motivoi, että siivoustyön tulokset näkee heti, mutta jo seuraavana päivänä homma pitää aloittaa alusta.

  VastaaPoista
 109. Sotkut kuuluu elämään.

  VastaaPoista
 110. Meillä sotkua riittää, kun on 5 lasta ja 3 koiraa. Kun siivotaan, ei mene kuin hujaus ja kaikki on kuten ennen siivousta.

  VastaaPoista
 111. Sotkua tulee aina eikä siitä pidä hermostua.

  VastaaPoista
 112. Siivotaan kun huvittaa.

  VastaaPoista
 113. Rullaava runko ei sammaloidu. Hyvin pärjäsit. Aikoja sitten, kun poikani oli pieni, täytyi olla hurrikaanivaihe.

  VastaaPoista
 114. Saa sotkea, mutta illalla järjestetään yhdessä tavarat paikalleen.

  VastaaPoista
 115. Aikuisetkin voi sotkea. Aina vaan ei itse tule jälkiä siivottua, vaan sen tekee toinen :0)
  Pari vuotta sitten olin työni takia muutaman yön viikosta pois kotoa ja puolisoni oli sitä mieltä, että ei hän yksin sotke. Kun minä tulen kotiin, levitän kaikki tavarat ympäriinsä. Tuona aikana hän ei varmasti kertaakaan ulkoiluttanut pölynimuria kaapista, mutta kun ei hän yksin sotke.

  VastaaPoista
 116. yritän siivoilla päälimmäiset samantien, kun jotain menee.... ei sais sotkea ;D - mutta sotketaan kumminkin, vaikkei ole edes pieniä lapsia enään...

  VastaaPoista
 117. Omat ja kotieläinten aiheuttamat sotkut pyritään siivoamaan mahdollisimman pian. Koti näyttää siistiltä jo pelkästään sillä tavalla, että kaikki tavarat ovat paikallaan eivätkä hujan hajan.

  VastaaPoista
 118. Siivousta vaihtelevasti, joskus säilyy tiptop hyvän aikaa, joskus kaaosta.

  VastaaPoista
 119. Meillä saa leikin jäljet näkyä, sotkua tulee kun on 3 vuotias ja isohko karvaturri mutta siivotaan kun keritään ja ainakin kolmesti viikossa imuroidaan ja luututaan harvemmin.

  VastaaPoista
 120. Kolmen teinipojan ja yhden miehen kanssa eteinen (jossa ei ole tuulikaappia), onTÄYNNÄ hiekkaa joka kerta, kun ovi käy. Keittiön lattia on kylvetty muruilla, porkkanankuorilla, juustonpaloilla ja roiskeilla... "emmä huomannu" -kommentin saattamana, kun huokaan, että miten lattia voi näyttää tuolta, kun just siivosin. Pyykkikone laulaa päivittäin, eivätkä puhtaat vaatteet ole vieläkään oppineet yhden kehoituksen jälkeen kulkeutumaan paikoilleen, vaan kehoituksia tarvitaan useita (x 4). Joten kyllä, joka päivä pitää siivota jotakin, tai ainakin pitäisi. Varmaan pitäisi hankki eteiseen varrellinen harja ja rikkalapio, imuri on niin ärsyttävä ottaa joka päivä esiin.

  VastaaPoista
 121. Siivoan, kun alkaa näyttää sotkuiselta. Kissat saavat kyllä nopeaa sotkua aikaiseksi.

  VastaaPoista
 122. En puutu lasten huoneiden kaaokseen kuin n. kerran kuussa siivouspäivänä. Yhteiset tilat yritän pitää ja komentaa lapsetkin pitämään suht siisteinä mutta niissäkin kyllä aina jonkin verran epäjärjestystä. Liika stressaaminen ei sekään hyvä

  VastaaPoista
 123. Siivoan vain ns.pakolliset. Haluaisin oikein puhtaan kodin, mutta olen liian laiska... :(

  VastaaPoista
 124. ä saa leikin jäljet näkyä, sotkua tulee kun on 3 vuotias ja isohko karvaturri mutta siivotaan kun keritään ja ainakin kolmesti viikossa imuroidaan ja luututaan harvemmin.

  Meillä saa näkyä leikkien jäljet, sitä on tekemässä 9kk poika ja 8kk koira :D Siivoan yleensä kun poika nukkuu päiväunia tai illalla kun saanut pojan yöunille.

  VastaaPoista
 125. no meillä siivotaan ja sotketaan. itse annan itselleni joskus vapauden vain olla. arki kahden lapsen kanssa vie aika lailla mehut ja pyykkiä yms ei jaksa päivittäin pestä ja viikata. <3 Mukana. ps. Ihana blogi sait samalla lukijan. <3

  VastaaPoista
 126. meillä siivotaan ja sotketaan. aina ei jaksa siivota.

  VastaaPoista
 127. Meillä kyllä sotketaan ja paljon :) Siivousta pitäisi vähän tehostaa, että pysyisi paikat edes jossain kunnossa. Tuntuu ettei tuo tyttö omia jälkiään koskaan korjaa niin kaikki jää minulle, ehkä kivoilla välineillä hänkin innostuisi :)

  VastaaPoista
 128. Aluksi käytin paljon energiaa jotta kaikki olisi "kuin ennen lapsia", en enää, ymmärrän että tärkeämpää ja antoisampaa on antaa tätäkin aikaa lyhentämättömänä lapsille, kaikilla on parempi mielikin.

  VastaaPoista
 129. siivoaminen on jatkuvaa ja jokapäiväistä.saa sotkea omassa huoneessa ja kerran viikossa siivous

  VastaaPoista
 130. Kyllä tuota sotkua nyt syntyy ku pieni poika

  VastaaPoista
 131. Sotkua saa olla mut siivotaan sit tarpeen tullen jos on haitaksi

  VastaaPoista
 132. Sotkua saa olla ja siivotaan ku ehtii

  VastaaPoista
 133. Muistan äitiyslomalla, että tuota siistimistä tapahtui pitkin päivää ja koti näytti siistiltä. Mutta nyt kun olen töissä ja illat menee viuvau, meillä siivotaan fiiliksen mukaan :). Muruja ja arkartelusilppua keittiössä tulee joka päivä ja tuo pöytärikkasetti vaikuttaa kätevältä.
  Saisi tuo 5v:kin helpommin omat silppunsa kerättyä kun ei tarvitse sormilla kerätä :)

  VastaaPoista
 134. sotkua ja siivoamista riittää jatkuvasti..

  VastaaPoista
 135. meillä saa sotkea, siivoan sitten sotkut

  VastaaPoista
 136. Saa sotkea, yleensä siivoan illalla kun lapsi menee nukkumaan suurimmat sotkut :)

  VastaaPoista
 137. Saa sotkea lapsiperhessä ei voi koti olla aina tiptop.lelut kerätään päivänpäätteksi lelukoreihin.Leikki jatkuu seuraavana päivänä.

  VastaaPoista
 138. Saa sotkea, turha sillä stressata :)

  VastaaPoista
 139. Pidän kyllä siisteydestä mutta en ole turha nipottaja asiasta.

  VastaaPoista
 140. Sotkea saa, illalla siivotaan ja usein pitkin päivääkin.

  VastaaPoista
 141. Leikin jäljet saa näkyä kodissamme. Siivotaan ja taas tulee sotkua mutta se on sitä elämää.

  VastaaPoista
 142. En ole nipottaja, joten ei haittaa jos vähän on sotkuisaa.

  VastaaPoista
 143. Saa sotkea mutta huomaan kyllä myös siivoilevani aika paljon.

  VastaaPoista
 144. En pidä epäjärjestyksestä ja siivoilen tarvittaessa tavaroita paikoilleen.

  VastaaPoista
 145. Sinua onnisti arvonnassa! :) Tuotteet tulevat kotiisi :)

  VastaaPoista
 146. Sinua onnisti arvonnassa! :) Tuotteet tulevat kotiisi :)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit