Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Taasko imetys on lopetettava, jos haluan raskautua?

Vaatteet saatu Blaa!

Remu on 10,5 kk ja imetys sujuu hienosti. Sen jälkeen kun kielijänne leikattiin, oksentelu on loppunut ja Remukin on selkeästi saanut imetyksestä itselleen mieluisampaa, enää ei mene hermo niin herkästi.

Mutta mielessäni on jo pidempään kummitellut toive uudesta raskaudesta. Ei se, että raskaus pitäisi saada alkuun mahdollisimman pian ja juuri nyt. Enemmän mietiskelen sitä, kun kiertoa ei taaskaan näy eikä kuulu. Olen testannut ovulaatiota, (kiertohan voi alkaa  vaikka ei kuukautisia näy) mutta ei ole ovistakaan.

Sama juttu oli Ruun imetysaikana. Imetin Ruuta melkein 1,5 vuotta, koko ajan vähentäen. Viimeisinä kuukausina jäljellä oli vain iltaimetys, mutta kierto ei silti palannut. Sanotaan, että yöimetyksen lopettaminen auttaa mutta ei auttanut meillä.

Taasko sama edessä? Ruutakin olisin halunnut imettää pidempään, mutta kaipuu saada vauva alulle oli suuri.

[caption id="attachment_7987" align="alignnone" width="1000"]imetyksen lopettaminen Remun ja Ruun jumppikset, sekä minun legginssini Blaa![/caption]

 

Kun Remu oli nuorempi, ajattelin että meille ei tule vaikeuksia lopettaa imetystä. Rinta ei ollut Remulle tärkeä samalla tavalla kuin Ruulle aikanaan.

Mutta, kun jänteiden operoinnin myötä imetyksestä tuli mukavampaa molemmille, Remu on alkanut viihtymään rinnalla paremmin ja siitä on tullut hänelle tärkeämpää. Imetyksen lopettamisesta tulee varmasti vaikeaa molemmille.

Mietin, miksi toisilla kierto palaa nopeammin? Vaikka samalla tavoin olisi yöimtyksiä tai ei. Vaikuttaako ikä?

Ikä vaikuttaa mulla ainakin siihen, että ymmärrän aikani hankkia lapsia olevan rajallinen. Täytin juuri 35 ja eihän se uusi raskautuminen välttämättä onnistu heti kun kierto alkaa. Tai entä jos tuleekin taas keskenmenoja?

21 kommenttia

 1. Hei. Mitä jos kokeilisit keltaraushormonia eli ehkäisyä ja sillä saisit kierron sitten lopettaisit? Ja kokoajan imettäisit. En tiedä voisko onnistua mutta voi kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Esikoisen aikaan olin 26 ja kierto palautui vasta sen jälkeen, kun lopetin imetyksen kokonaan. Itse asiassa vilkasta imetyskerrasta meni tasan 2vko kun oli ovulaatio. Luulisin muiden syiden kuin iän vaikuttavan enemmän. ☺️

  VastaaPoista
 3. :( Voi, että miten ikävää. Imetyksen lopettaminen silloin kun intoa ja halua riittäisi molemmilla on todella ikävää. Olisi ihanaa, jos kaikki saisivat imettää juuri niin kuin haluaisivat. Oma imetystaipaleeni oli kivikkoinen ja päättyi epäonnistumiseen, mikä jätti ainakin minuun syvät arvet ja käsittelen asiaa edelleen näin yli vuosi jälkeen päin.

  VastaaPoista
 4. Luulen, että ikä ei vaikuta tässä asiassa, vaan kysymys on vain yksilöllisistä eroista hormonitoiminnassa. Olen sinua noin 7 vuotta nuorempi ja minulla on suurinpiirtein samanikäinen tyttö ja poika kuin teillä. Minulla ei ole kummankaan kohdalla alkanut kuukautiset imetysaikana. Itseasiassa esikoisen kohdalla kului noin 4kk imetyksen päättymisestä kun kuukautiset tulivat. Nuorempaa imetän vielä. Toivottavasti saat vielä joku päivä syliisi sen kolmosenkin. <3 Kiitos kivasta blogista!

  VastaaPoista
 5. Vaikea tilanne,varmasti aiheuttaa monenlaisia tunteita..tekiskö niin vai näin!?lasten saannin aika on toki rajallista mutta ethän sie hyvänen aika vielä ikäloppu oo? ymmärrän että haluisit vauvaa kovasti mutta olisko joku "parin vuoden sisään"tavote realistinen eikä aiheuttas nyt stressiä imetyksen lopettamisen suhteen.joskus aikanaan ite narisin kun kuukautiset palasivat 2kk synnytyksen jälkeen mutta ei olis pitänyt,toisille tosiaan se ei ole itsestään selvyys.toivottavasti en ketään tietämättä loukannu sillon puheillani.näin sitä vain vuosien myötä viisastuu!tsemppiä raskautumiseen ja teidän arkeen.oot varmasti huippu äiti,sellanen tunne tulee siun blogista?

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä ? en kyl vieläkää usko et meil on 9v ikäeroa ?

  VastaaPoista
 7. Täällä ollut toinen lapsi toiveissa pojan ollessa reilu 4kk, eikä sen jälkeen ole ehkäisyä ollut eli nyt vuosi oltu ilman. Minulla alkoi kuukautiset siitä 6 viikon päästä kun siirryin siihen yhteen imetyskertaan päivässä, joka ajoittui aamuyölle ja poika oli tuolloin 1v3kk. Imetyksen lopetin kokonaan hänen täyttäessä 1v4kk. Kierto ei palautunut ainakaan minulla nopeasti, vaikka melko nuori olenkin (pian 26v). Meillä esikonen sai alkunsa hoidoilla ja syksyllä ne jatkuu uudestaan, koska normaali raskautuminen ei tule meidän kohdalla olemaan kovin helppoa ja 2 alkiota odottaa pakkasessa. Tsemppiä teille ja toivottavasti pian kuukautisetkin tulevat ja raskaus saisi alkunsa! :)

  VastaaPoista
 8. Olin itse 20 kun saimme ensimmäisen lapsen. Täysimetin n. 5-6 kk mutta kuukautiset alkoivat silti jo ennen synnytyksen jälkitarkastusta. Lisäksi olen saanut n. 5 vuotta myöhemmin keskenmenon kierukasta huolimatta.

  Olisiko geeneissä jtn selitystä myös asialle? Äitini on myös herkästi raskautuvaa sorttia ja oli sitä edelleen vielä lähellä menopaussi-ikää.

  VastaaPoista
 9. Imetys on kyllä niin herkkä aihe. Toivottavasti asiat ratkeaa :)
  Itsekin kuvittelin ettei mulle tulis imetyksen suhteen mitään kiintymistä ja 6kk ois maksimi, mutta Patrik on nauttinut siitä niin kovin, että tuntuis todella vaikeelta nyt alkaa edes vähentämään.

  VastaaPoista
 10. voi kun teillä kuulostaa olevan nautinnollista imetystä <3

  meillä on 3 lasta, esikoista imetin vuoden, keskimmäistä 10kk ja kuopusta 8kk ja jokaisessa kuukautiset ovat alkaneet n.kuukausi-2 imetyksen lopettamisesta...ei siis ollut väliä imetinkö 10 kertaa päivässä, vai kerran, kuukautisia ei kuulunut.
  Meillä kaikki imetykset ovat loppuneet ns. lapsentahtisesti, lapsi on selkeästi viestinyt että nyt riittää:)

  Tsemppiä teille! Huomaatte kyllä kun aika on oikea!

  VastaaPoista
 11. Itse imetän nyt 9kk ikäistä päivin ja öin aika paljonkin. Ei ole kierto palautunut vielä eikä mitään merkkejäkän sen palautumisesta. On kyllä kovasti haaveissa uusi raskaus, ei välttämättä ihan nyt heti, mutta tätäkin vauvaa odotimme yli vuoden niin jos sama raskauden odotus on edessä niin sais kierto kyllä käynnistyä. Silti itsekin rakastan imetystä, mutta kai tässä pikkuhiljaa voisi lapsentahtisesti yrittää ainakin vähentää yösyömisiä.

  VastaaPoista
 12. Mä ihmettelen kovasti, miksi et vain nauti nykyisestä tilanteesta ja tyydy kahteen lapseen?
  Stressaat toivoessasi uutta lasta ja se syö nykyisten lastesi lapsuusaikaa. Yhtäkkiä huomaat että raskautuminen ei vuosienkaan päästä ole onnistunut ja siinä samassa ne nykyiset pienet ovat kasvaneet isoiksi.
  Jos lusikalla on annettu, ei voi vaatia kauhalla.

  VastaaPoista
 13. Oho haluaisitteko molemmat vielä kolmannen lapsen? Olen ymmärtänyt Remun vauva-ajan olevan aika rankkaa huonosti nukuttujen öiden ja terveysvaivojen (kuten se kielijänne ja hidaskasvuisuus) takia. Siksi yllättävää että haluatte näin pian jo kolmannen vauvan, mutta siis ei ollut tarkoitus kuulostaa kritisoivalta millään tavoin vaan vain yllättyneeltä. Vaikutat kyllä blogin perusteella kunnon superäidiltä! Toivottavasti haaveenne toteutuisi, itsekin unelmoin kolmesta pienokaisesta <3 tsemppiä!

  VastaaPoista
 14. En ole superäiti. Suurimmalla osalla on varmasti huonosti nukuttuja öitä, mutta kaikki mitä lapselta saa vastapainoksi, voittaa ne huonot hetket 100-0. Ja eihän kenenkään pitäisi lisää lapsia suunnitella, jos ei puolisokin olisi samaa mieltä :) Joten kyllä, molemmat haluaisimme lisää lapsia.

  VastaaPoista
 15. Mulle kaksi lasta ei ole mikään tyytyminen, vaan onni ja lahja molemmat :) Älä huoli, en lapsilleni tätä ajatusta jaa vaan blogiini puhun :)

  VastaaPoista
 16. Jaa-a, mut jos lapsia haluaakin viel lisää :) Jokaisella on omat toiveet ja haaveet lasten saannista ja heidän määrästään, ja mun mielestäni antaa meidän kaikkien äitien ja isien toivoa sitä mitä haluaa :) Eihän me tiedetä toisten tilanteita ja tulevaisuuden suunnitelmia, joten ei sen mukaan oikein voi sanoa että ehkä myöhemmin olisi parempi :) Kiitos ja ihanaa kesää sinnekin :)

  VastaaPoista
 17. Joo aika moni vastaili tuolla facessa kans, ja ei taida tosiaan iästä johtua! Joillain vain imetys vaikuttaa vahvemmin noihin hormoneihin. Kiitos <3

  VastaaPoista
 18. Toisaalta ajattelen, että joskus se imetyksen vähentäminen ja lopetus on edessä, että saisi tuon pojankin innostumaan kunnolla kiinteästä..Nyt hänkin pitää maitoa ihan ykkösenä ja muu ruoka on edelleen semmosta näpräilyä :D

  VastaaPoista
 19. Luulen kans! Niin moni kertoi vastauksiaan tuolla facessa, ja ei se oikein mennyt iän kanssa yksiin :)

  VastaaPoista
 20. Mä imetän edelleen paljon meidän 10 kk ikäistä kuopusta ja olen raskaana viikolla 8. Tämä sai alkunsa ekasta kierrosta ehkäisyn pois jätän jälkeen. Menkat mulla alkoi 3 kk synnytyksestä. Se on niin yksilöllistä miten imetys vaikuttaa raskautumiseen. Ikää mulla on vajaa 10 vuotta vähemmän kun sinulla, mutta en usko sen olevan kovin suuri tekijä tässä.

  VastaaPoista
 21. Hmm.. Se on totta, kai sitä voisi kokeilla. Pitää lueskella tosta keltarauhashormonista! Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit