Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kesä meni- tuntuu ettei mitään jäänyt käteen.

Syyskuu on ihan nurkan takana. Ja ihan vasta haaveilin kesästä. Odotin mieheni kesälomaa kuin kuuta nousevaa. Mietin etukäteen, kuinka kiva on tehdä yhdessä pihahommia, hengata koko perheenä kotona ja käydä kävelyillä koirien kanssa.

Nyt kesä on ohi ja minusta tuntuu, että pilasin sen. Otin nimittäin liikaa töitä. Kun äitiyspäiväraha loppui, jäin kotihoidontuelle ja tietysti minun kannattaa ottaa kaikki työ vastaan mitä tarjolla on. Ja olen tosi iloinen, että sain töitä.Mutta enpä yhtään varautunut etukäteen siihen, että kesä menee oikeasti töissä. Enhän minä silloin ole perheeni kanssa hengaamassa ja pihaa laittamassa.

Lapset olivat isänsä kanssa leikkipuistossa, kun minä istuin tietokoneen ääressä. He olivat pihalla, ja minä lähdin keikoille. Kotona töiden tekeminen on siinä mielessä inhottavaa lapsia kohtaan, että olet kotona, mutta joudut sanomaan heille, ettet nyt voi tulla mukaan. "Äiti tekee nyt töitä" jouduin sanomaan vähän väliä ja painamaan oven kiinni.

Ainut kunnon loma oli se 4 vuorokautta, jonka olimme yhdessä reissussa. Silloin poistin kännykästä facebookin ja sähköpostin sovellukset, ja välttelin työasioita viimeiseen asti.Oikeastaan olen iloinen syksyn ja arjen paluusta. Nyt minulla on taas päivät aikaa olla lasten kanssa, ja teen töitä iltaisin ja viikonloppuisin. Minulla oli vähän ikävä tätä, ja tajuan entistäkin enemmän miten onnekas olen, kun pystyn olemaan lasten kanssa kotona. 

Nyt lapset peuhaavat olohuoneen lattialla ja nautin niin paljon heidän seurastaan. Toki välillä päätä hajottaa, kun on niitä hetkiä jolloin molemmat lapset ovat väsyneitä ja kiukkuisia, tai itsekin olen väsynyt ja kiukkuinen! Mutta onhan tää kotiäitinä oleminen ihan parasta. Toivon että muistaisin näistä päivistä mahdollisimman paljon vielä kymmenien vuosien päästä. 

Koetan ottaa paljon valokuvia ja videota meidän arjesta itselleni talteen.

Nämä päivät ei koskaan palaa, muistakaa nauttia ja tallentaa muistoja!

Ottakaa kuvia arjesta ja kaikesta hassusta. Muistakaa myös videoida juttuja! Niitä on helppo tallentaa esim Youtubeen itselle salaisena. Joskus pikkulapsiarki voi olla niin väsyttävää, ettei sitä oikeasti enää jälkikäteen muista.

Nautitaan nyt sitten syksystä, kun vielä voidaan :)

3 kommenttia

 1. Samat fiilikset. Tää olis voinut olla mun postaus!

  VastaaPoista
 2. Ihania arkisia kuvia ja aivan ihanasti kirjoitit myös kotiäitiydestä. Olen ihan samaa mieltä.. tämä on aikaa jota ei saa takaisin kun lapset on pieniä. Nyt täytyy nauttia vaikka välillä on rankkaakin... mutta niinhän elämä on aina. Kiitos tästä sun blogista! Tää on semmonen oikea hyvän mielen blogi ja kuvia on ilo katella. Ihan mun lemppari. Mukavia päiviä teille ja iloa syksyyn!
  -T

  VastaaPoista
 3. Mä kannatan videointia ja kuvia! Musta tuntuu, etten muistaisi juuri mitään parista ekasta vuodesta kun meillä oli vauva ja vuoden vanhempi esikoinen. Oli vähän hektistä ja univelkaista aikaa. :D Oon edelleen kotona lasten kanssa ja välillä mietin, että pyörähdys töissä varmaan saisi arvostamaan tätä arkea vielä enemmän kuin nyt. Että huomaisi konkreettisesti, kuinka etuoikeutettua on saada olla kotiäitinä ja kuinka tavallaan helppoa arki on ilman monen liikkujan aikataulutuksia.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit