Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Meidän yksivuotias vaippapeppu

Kaupallinen yhteistyö Libero

Tässä lupaamaani juttua meidän yksivuotiaasta sekä hänen juhlistaan :) Pieni hurmuri saapui elämäämme vauhdilla viime syksynä, ja nyt on aika kertoa, millainen yksivuotias vaippasankarimme Remu on.

Vauvavuosi


Remu on toinen lapsemme. Isosiskonsa Ruu täyttää tammikuussa 4. Remun ja Ruun vauvavuodet olivat hyvin erilaiset! Ihan synnytyksestä lähtien he ovat olleet kuin eri maailmoista :)

Remun synnytys sujui nopeasti ja olin synnytyksen jälkeen valmis vaikka samantien kotiutumaan. Ruun synnytys oli pitkä, hidas ja hetken epäilin, etten enää koskaan halua synnyttää toiste.

Remu on alusta asti nukkunut hyvin vaunuissa päiväunia, Ruu taas vihasi vaunuissa olemista.

Remu on ollut koko vuoden vaippapeppu - häntä ei pottailut kiinnosta, kun taas Ruu istui potalla mielellään jo puolen vuoden iästä alkaen.Meillä on aina käytetty Liberoa, ja molempien kohdalla on siirrytty melko aikaisin housuvaippoihin.

Ruun kanssa siksi, kun hän oli niin pyöreän mallinen, että housuvaipat on tuntuneet mukavammalta valinnalta. Remun kohdalla housuvaippoihin vaihdettiin aikaisin siksi, kun poika on ollut melko sähikäinen alusta asti ja teippivaippojen pukeminen kävi nopeasti hankalaksi :D

Minä olen alusta asti kerännyt vaippapaketeista pisteitä, joiden avulla saan Liberokerhosta kivoja tuotteita. Nyt on lisäksi meneillään Lindex-kampanja, jossa Libero Touch-vaippoja ostamalla saa 10 euroa alennusta Lindexin nettikaupassa!

Remun ja Ruun vauvavuodet olivat erilaisia myös kasvun suhteen.

Michelinin mallinen Ruu-vauva ylitti 8 kiloa jo neljän kuukauden iässä, mutta Remun kanssa on käyty painokontrolleissa hitaan painonnousun vuoksi.Tämä näkyy myös vaippakoossa, Remu on varmaan puoli vuotta käyttänyt samaa 4 -kokoista vaippaa, kun taas Ruun kanssa vaippakoko vaihtui parin kuukauden välein isompaan :)

Vaikka lapset ovat olleet täysin eri mallisia, on molemmille aina löytynyt hyvin istuva vaippa Liberolta. Erityisesti Libero Touch -vaipat ovat ihanan pehmeitä. Ne ovat nykyään entistäkin pehmeämpiä ja kaikista löytyy kosteusindikaattori!Juuri 1 vuotta täyttänyt Remu ottaa jo juoksuaskeleita, kun Ruu taas alkoi kävelemään juuri yksivuotisjuhlien jälkeen :) Remu menee jo portaitakin kävellen ylös ja alas.

Niin ovat sisaruksetkin erilaisia, mutta aivan yhtälailla ihania ja rakkaita.

Remun rennot juhlat


Remun nimiäisiä juhlittiin vuosi sitten rennosti ulkona, ja samoin 1- vuotissynttäreitä vietimme terassilla ulkoiluvaatteissa.

Onneksemme syyskuun päivä oli lämmin ja poutainen. Katoin isolle terassipöydälle hot dog- tarvikkeet, koristelin pihlajan oksilla ja jälkkäriksi kehittelin tällaisen Suolapähkinä-mutakakun

Oli muuten hyvää ja tosi helppoa. Resepti tuolla linkin takana :)Hodarit olivat hauska ja helppo suolainen tarjottava. Nakit voi lämmittää grillissä tai vaikka mikrossa! Kaupasta löytyy valmiita hodarisämpylöitä sekä kaikennäköisiä kastikkeita, joten niiden tarjoaminen on vaivatonta.Lisäkkeeksi oli tarjolla myös hedelmäistä salaattia, mutta hodareiden suosio oli kyllä selkeä :D

Vinkki! Syömistä helpottivat suodatinpussit- näin hodarin sai syötyä vaikka seisten ja sormet pysyivät puhtaina.

Tilinpäätös


Mennyt vuosi on ollut antoisa.

Nautin tästä Remun vauvavuodesta paljon enemmän, kuin Ruun aikana. Osaksi siksi, kun nyt meitä oli täällä arkipäivisin kolme - Ruusta on jo paljon seuraa :)

Vaikka meillä on ollut rankkaakin, on elämä vauvan kanssa ollut jotenkin maagista. Kehityksen seuraaminen ja vuorovaikutus pienen kanssa antavat voimia, joilla mennään yli huonoista päivistä.

Minua ei haittaa, vaikka Remua ei pottailu kiinnosta vielä :) Olen ajatellut, että ehkä ensi kesänä hän saa juosta pihalla lämpiminä päivinä ilman vaippaa ja harjoitella vaikka puskaan pissimistä isin esimerkillä :D

Miten te olette opettaneet pikku poikia pissille ilman vaippaa?

Remu on meidän perheen aurinko. Hän on aina iloinen, jos hän vaan saa olla terveenä. Mutta hänestä löytyy myös pikkudiivailijan puoli, joka osaa mennä kiukuttelemaan maata vasten kun harmittaa :)


Olen niin kiitollinen tästä lapsesta! :)

5 kommenttia

 1. Moi! Ei päässyt tuolla linkillä kakkuohjeeseen.

  VastaaPoista
 2. Ai tää olikin Libero-mainos, ei tuolla missään kohtaa annettu vinkkejä lapsen potalle saamiseen niin ku otsikosta ois voinu olettaa.

  Toiseks toi kosteus diktaattori on vaan lisäkemikaali vauvan ihoa vasten, hyvin ollaan pärjätty ilman myrkky vaippoja. Tunteehan sen jo housujen läpi onko se vaippa täynnä vai ei.

  VastaaPoista
 3. Hmm ei, kun päinvastoin meillä ei tätä yhtään kiinnosta pottailu! Vinkit olis tarpeen :)

  VastaaPoista
 4. Ihan ensimmäiseksi siinä lukee että kaupallinen yhteistyö....

  VastaaPoista
 5. Meillä ei poikaa koskaan hoputettu potalle oppimiseen. Potta oli aina näkyvillä ja saatavilla. Hoputtaa yritettiin 2.5 v päikyn alkaessa täyttä vaipattomuutta mutta siitä tuli vain ajan mittaan pelko ja ahdistus wc käynneistä, eikä asia oikein edistynyt. Lopetettiin painostus. Hitaasti mutta varmasti alkoi pelko hälvetä ja yhä useammin olemaan vaippa kuiva. Eikä yöpisuja eikä kakkavahinkojakaan enään tullut ulkona toihutessa. 3v 7kk oli poika kun yhdessä jätettiin yövaippa pois ja viimeiset puolitoista vuotta on wc- hommat sujuvat täysin ilman ongelmia. Tässä kohtaa ymmärsin sen että jokainen lapsi on yksilö ja on turha ahdistua ja hakata päätään seinään jos lapsi ei opi asiaa standardi ajassa. Onneksi neuvolassakin oli ymmärrys asiasta enkä kokenut painostusta sieltäkään. Älkää siis ottako lapsen kuivaksi oppimisesta paineita, lapsi oppii kuivaksi omalla tahdillaan kun on siihen valmis?.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit