Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Remun raskas hengitys

Laitoin eilen aamulla videota blogin Facebookiin Remun hengityksestä. Hän oli maanantain ja tiistain välisen yön itkeskellyt ja hengittänyt raskaasti ja aamun jatkui samanlaisena.

Mulle tulee joskus itselle epävarmuus, että onko äitinä vaan turhaan huolissaan ja ylireagoi - silloin on todella hyödyllistä kuulla muilta mielipiteitä asiasta. Tuon yön jälkeen olin aika väsynyt valvomisesta ja mietin, että kuvittelenko nyt vaan oireita.

Mutta kiitos ♥ taas kun tulitte sanomaan, että on syytä mennä lääkäriin. Onneksi minulla oli myös video näyttää lääkärille, koska Remun hengitys oli jo ihan normaalia iltapäivällä ja kaikki oli tutkimuksissa kunnossa. Videolta lääkäri näki, että hengitys ei ollut normaalia.

Ilmeisesti kyse on ehkä infektioastmasta, en itse tarkalleen tiedä vielä mitä se käytännössä tarkoittaa. Remulla ei nyt ole mitään flunssaoireita, mutta ehkä viikko sitten sairastettu enterovirus vielä vaikuttaa?

Remu sai hieman vastaavanlaisia hengitysoireita enteron yhteydessä, eli yöllä heräsin siihen että hänen hengityksensä oli todella tiheää ja lisäksi vaikeaa.

Silloinhan kävimme näytillä myös ja saimme Ventolinea kotiin siltä varalta jos hengitys vaikeutuu uudelleen. Mutta kun sitä ei tuolloin tullut harjoiteltua, en jotenkin uskaltanut ruveta sitä yksinäni tuolloin aamullakaan harjoittelemaan.

[caption id="attachment_8246" align="alignnone" width="1000"] Ruun housut saatu Sarah Design, collegepaita Blaa. Remun housut uutta Roo Clothingia, saatu.[/caption]

 

Lääkäri painotti, että koska tällaista nyt on esiintynyt, täytyy Ventoline ottaa ehdottomasti käyttöön seuraavalla kerralla. Ja jos se ei auta niin sitten lääkäriin taas.

Toivotaan tietysti, ettei enää tule uudestaan. Mut nyt tiedän ainakin etten turhaan mennyt lääkäriin.

Saa kertoa kokemuksia infektioastmasta ja onko tällaisia hengitysvaikeuksia tullut myös ilman flunssaoireita? Kiitos.

11 kommenttia

 1. Meidän pojalla (nyt jo liki 10 vuotias) oli nuorempana infektioastmaa. Yksi yön yli kestävä vierailukin oli tyksin infektio osastolla jonka jälkeen päästiinkin asiakkaaksi astmapolille. Oireita meillä oli lähinnä vain flunssan yhteydessä jolloin alotettiin aina kuurina hoitavaa lääkettä. Voin suositella lääkkeiden rinnalle suolahuonetta oireiden ollessa pahimmillaan (mikäli ei ole kuumetta.)
  Mitä vanhemmaksi poika on kasvanut,sitä vähemmän ollaan lääkkeitä tarvittu. Nykysin menee enää flunssaoireiden ollessa pahimmillaan,jos silloinkaan. ?

  VastaaPoista
 2. Meillä tytön infektioastama oireili flunssien välilläkin. Lääkärin mukaan keuhkot ei kerennyt kunnolla kuntoon,vaan keuhkoputkissa jatkuva tulehdustila. Vointi koheni hoitavalla kortisonisuihkeella. Sitä käytettiin vuosi. Sairastelut ja jatkuvat,köhinät ja ahdistukset jäi pois. Enää tarvitään hyvin harvoin Ventolinea.

  VastaaPoista
 3. Meillä on molemmilla lapsilla ollut infektioastmaa. Vanhempi täyttää kohta 5 ja Ventolinea ei enää ole juurikaan tarvittu flunssassa. Eli alkaa väistymään tämä oire iän myötä. Nuorempi 2v on ollut kerran tälle syksyä tarkkailussa osastolla hengityksen vuoksi. Sen jälkeen on nostettu Ventolinen kerta-annosta ja annetaan heti kun alkaa olla hengitysoireita, niin menee nopeammin ohi. Hänelle hengitysvaikeutta on tullut välillä jo ennen muita flunssan flunssan oireita. Meillä alkaa jo olemaan ihan vakio flussalääke tuo Ventoline. Ja herkästi lähdetään lääkäriin jos hengitys ei ala helpottua.

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Meidän 3v lapsella on infektioastma. Reilu vuosi meni ennen kuin virallinen diagnoosi napsahti oireiden alkamisesta ja monta kertaa oltiin oltu jo sitä ennen sairaalassa/päivystyksessä pinnallisen ja tiheän hengityksen takia infektion yhteydessä. Koskaan hänellä ei ole ollut oireita terveenä. Sen olemme oppineet kantapään kautta, että hoito tulee aloittaa mahdollisimman nopeasti oireiden ilmaannuttua ja omaa vaistoa lapsen voinnista tulee seurata. Ensimmäisen kerran hengitysvaikeuksien ilmaannuttua soitin terveyskeskukseen ja sieltä vastattiin meille että on ihan normaalia että lapsella on vähän vaikea hengittää kun on kipee. No, ei todellakaan ole. Mentiin lääkäriin hoitajasta huolimatta ja päädyttiin samalla reissulla kahdeksi vuorokaudeksi sairaalaan. Nykyään oireet on hyvin hallinnassa kun on tarvittavat lääkkeet ja hyvät ohjeet kotona. Myös jatkuva flunssakierre on helpottanut jatkuvan lääkityksen myötä ja avaavaa (ventoline) lääkettä ei olla enää paljoa tarvittu. Infektioastma on siitä hyvä sairaus, että yleensä helpottaa tai poistuu kokonaan lapsen kasvaessa. Tsemppiä teille.

  VastaaPoista
 5. Ventolinea saa myös suun kautta otettavana nestemäisenä liuoksena. Huomattavasti helpompi antaa kuin se hengitettävä!

  VastaaPoista
 6. Mulla itselläni on ollut infektioastma, joka on sittemmin parantunut. Suosittelen lämpimästi ventolinea heti kun hengitys ahtautuu, auttaa yleensä nopeasti!☺ Itselleni tuli vain flunssaoireiden yhteydessä, mutta voisiko olla jotain allergisoivaa samalta päivältä, joka aiheuttaa samankaltaisia oireita? Esim.eläinten karvoja jne..

  VastaaPoista
 7. Ventoline on siitä mukavaa annettavaa, ettei yliannostuksen riskiä käytännössä ole.
  Rohkeasti vaan ottamaan käyttöön!

  VastaaPoista
 8. Meillä poika alkoi yskiä kesällä. Yskä oli kestänut neljä viikkoa, kun jouduttiin käymään päivystyksessä, koska pojalla ei meinannut henki kulkea. Sai päivystyksessä Ventolinea ja tilanne vähitellen korjaantui. Tällä hetkellä epäilynä infektioastma, aamuin illoin käytössä Flixotide ja tarvittaessa Ventoline. Mitään flunssaa ei tosin ole ollut, yhtäkkiä vaan alkoi yskä ja hengitysvaikeudet.

  VastaaPoista
 9. Meidän tytölle puhkesi infektioastma noin 2-vuotiaana. Silloin alkoi myös korvatulehduskierre eli hengitys oli ahtaalla todella usein. Korvien putkitus helpotti, mutta saatiin myös avaava ventoline ja hoitava flixotide. Näiden avulla lääkäriin ei tarvinnut usein lähteä. Nyt tyttö on 5-vuotias ja hengitys menee ahtaalle enää muutaman kerran vuodessa. Tsemppiä!<3 Yleensä infektioastma helpottaa iän myötä.

  VastaaPoista
 10. Meillä käytössä kotona ventoline. Vähänkin jos on flunssassa niin menee henki ahtaalle. Minulla ja sisaruksillani ollut samaa vaivaa lasena. Äidilleni oli joku lastenlääkäri sanonut, että mielummin antaa herkästi kuin, että tilanne on jo hankala. Ventolin ei kuitenkaan niin tujua ole, mutta ei sitä turhaan kannat tietenkään antaa.

  VastaaPoista
 11. Kiitos! Toivotaan niin. Nyt ei ole ollut ainakaan viikkoon mitään, hyvä niin :) Mut nyt itkettää hampaat sitten vuorostaan :D aina jotain :)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit