Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Yövieroitus rinnasta, syvältä sanonko mistä.

Viikko sitten kerroin blogin Facebook-sivuilla, että meillä yritetään vieroittaa reilun vuoden ikäinen Remu yösyömisestä.

Olen niiin otsaa myöten täynnä sitä, kun Remu roikkuu yöt rinnassa. Jos hän söisi ja jatkaisi uniaan, niin okei, ehkä vielä jaksaisin. Mutta kun hän haluaa jatkuvasti vain roikkua tissi suussa (ei syö enää), ja jos koetan irroittaa hänet, alkaa itku ja taistelu.

On tosi ärsyttävää koettaa nukkua niska ja selkä vinossa, samalla kun yksi lupsuttaa rintaa ihan huvin vuoksi. Hän luultavasti käyttää sitä unileluna, niinkuin moni nukkuu tutti suussa. Tai ehkä hampaita on tulossa (niitä tulee nykyään koko ajan ja kaikkeen on selityksenä hampaiden tulo).

No joo, siis päätin että nyt aloitetaan unikoulu lempeästi. Mieheni nukkuisi Remun kanssa ja jos Remu itkee yöllä/kaipaa rintaa, niin mieheni tyynnyttelee hänet uneen ja tarjoaa tarvittaessa vettä.

6 tunnin päästä nukahtamisesta palaisin vauvan viereen, eli koetimme saada edes 6 tunnin pätkän unta. (Tällaista pätkää olen lukenut suositeltavan maksimissaan alkuun)

Aloitimme unikoulun perjantain ja lauantain välisenä yönä viime viikolla. Useinhan näkee näitä ihania kertomuksia siitä, kuinka unikoulu on tuonut koko perheelle ihanat ja täydet yöunet jo kolmen yön jälkeen. Meillä ei heräily ole vähentynyt yhtään.

yövieroitus rinnasta

Tavalla tai toisella jommankumman meistä pitää herätä häntä kantamaan tai sylittelemään useita kertoja yössä. Ja ei se ole yhtään sen helpompaa kuin tissin antaminen. Huutoa ja kipeitä hartioita, migreeniä, valvomista.

Mun tekis mieli luovuttaa, toisaalta tekisi mieli lyödä koko imetys poikki jo. Varmaan huutoa olisi tiedossa, mutta vauvahaaveiden takia se on kuitenkin edessä.

Pliis, kertokaa unikoulutarinoita joissa viikon jälkeen on näyttänyt huonolta mutta SEN JÄLKEEN on tapahtunut ihmeitä ja vauva on alkanut nukkumaan yöt ilman syömistä :D

Ja tervetuloa seuraamaan facebookiin ja instaan :)

60 kommenttia

 1. Olen vieroittanut kaikki lapseni rinnasta heidän ollessaan noin 1,5 vuotiaita ja siinä vaiheessa just kun oma mitta täyttyy juurikin näistä yöroikkumisista.
  Tyylini on ollut, kerrasta poikki. En ole "muuttanut" toiseen huoneeseen, laittanut vaan yöksi paidan päälle.
  Sanotaan näin että 2-4 yön päästä on helpottanut. Yösyötöistä on päästy, vaikka lapsi on saattanut jatkaa öitään vieressä.
  Pulloa ei olla koskaan tarjottu, eikä nuorimmaisella ollut tuttia.
  En osaa antaa mitään neuvoja, on vain oma kokemus.
  Imettämisen olen samalla lopettanut päivisinkin.

  Toivottavasti kommentti tulee nyt perille. Kun kirjoitit ulkopuolisten kommentoinnista raskautumiseen, kommenttiani ei koskaan julkaistu. Mihin lie hävinnyt?!

  VastaaPoista
 2. Meillä auttoi alkuun omaan sänkyyn nukuttaminen meidän vanhempien huoneeseen, ei ollut maidon tuoksuinen äiti koko ajan vieressä. Kuukauden ajan meni hyvin, nukahti tutin laiton jälkeen omaan kehtoonsa, sitten heräily alkoi taas mennä ihan mahdottomaksi. Mies ehdotti, jos kokeilisimme muutaman yön vauvan nukuttamista omaan huoneeseensa, joka on ihan meidän huoneen vieressä. Yöt paranivat heti. Pääsääntöisesti vauva nukkuu kokonaisia öitä, välillä pitää käydä 1-2 kertaa nostamassa tutti suuhun. Kova pala oli perhepetiä kannattavalle äidille, mutta nyt jälkeenpäin olen huomannut, että tuo tyttö vaan tarvitsee sen oman rauhan nukkumiseen. Mummolassa kyläillessä yritin nukuttaa viereen, niin eipä enää onnistunutkaan, halusi omaan sänkyynsä nukkumaan unipupunsa kanssa.

  VastaaPoista
 3. Hei,ei imetystä tarvitse lopettaa,vaikka raskaaksi tulee ja vauva syntyy. Mutta tietysti,jos/kun se muuten on rankkaa.

  VastaaPoista
 4. Hei! Täällä juuri sama tilanne 1v1kk ikäisen neidin kanssa :/ Kokeiltiin samaa menetelmää parin viikon ajan ja heräilyt ei vähentyneet yhtään, jopa päinvastoin. Nyt taas ollaan lähtöpisteessä ja toivotaan, että tämä nukkuminen joskus helpottuisi, hampaita myös neidillä tulossa koko ajan. Tsemppiä sinne! :)

  -Tiia

  VastaaPoista
 5. Tuun innolla lukemaan vinkkejä! Täällä samanikäinen tyttö ja kirjoituksesi kuulosti aivan samalta mitä meillä on tällä hetkellä. Öisin ei syödä, vaan roikutaan tissillä ja huuto alkaa heti kun ote irtoaa. Sympatiahalit sinne! Ihana blogi sulla!

  VastaaPoista
 6. Meillä sama homma. Vuoden ikäinen poika roikkuu koko yön tissillä vaikka ei söisi, onhan se nyt kiva sitä tissiä muuten vaan lussuttaa.. Kolmannen vauvan vuoksi täälläkin halutaan lopettaa imetys, mutta toivottomalta näyttää. Pulloa kun ei huoli yhtään. Tsempit sinne ❤️

  VastaaPoista
 7. Kerrasta poikki toimi meillä reilun vuoden ikäisellä. Heräili yöllä ja kaipasin itse unta enemmän. Muutaman yön itkeskeli, otin kainaloon ja taputtelin pepulle. Itse koin tärkeäksi jatkaa unta vauva kainalossa, ettei raukka ihan hätäänny. Hyvin meni. Tosin vilkas tyyppi on vilkas myös yöllä. Hyörii ja pyörii edelleen. Käsi masun tai selän päälle yleensä riittää.

  VastaaPoista
 8. Meillä on melkein samanikäiset pojat, mun poika syntyi 2.9. Sillä seuraankin sun blogia ahkeraan, kun voin samaistua niin hyvin sun juttuihin! Ollaan myös kaimoja :)
  Meillä oli kans ihan sama homma, lapsi roikkui tissillä kaiket yöt eikä edes syönyt. Itse heräsin yössä luultavasti kymmenisen kertaa laittamaan tissiä takas suuhun, kun huuto alkoi heti kun tissi hävisi.
  Mutta "valitettavasti" me kuulutaan siihen onnekkaaseen joukkoon, jonka unikoulu meni tosi helposti. Lopetin yösyötöt, mies valmistautui kamaliin öihin ja itkevään vauvaan, mutta kaikki meni tosi helposti. Ekana yönä poika heräsi kahdesti, sen jälkeen alkoi nukkumaan läpi yön! Tietysti välillä heräilee, mutta silloinkin riittää pieni halaus ja taputtelu ja unet jatkuu.
  Tsemppiä teille öihin! On kamalaa kun ei saa nukkua. Älä luovuta! Kyllä teidänkin yöt varmasti paranee kun jaksatte jatkaa unikoulua.

  VastaaPoista
 9. Moikka! Meillä tehtiin juuri tissistävieroitusunikoulu 7kk ikäiselle tyttövauvalle. Päätin vain että nyt loppuu nää yösyömiset, munkin on nyt pakko saada nukuttua kun yli puoli vuotta valvonut niin alkaa meinaan tuntua. Siirrettiin tyttö meidän huoneesta esikoisen huoneeseen ja esikoinen meidän huoneeseen (kun olisikin yksi huone vielä lisää). Mies nousi hoitamaan heräilyt. Nyt kaksi viikkoa myöhemmin tyttö heräilee vieläkin öisin useita kertoja mutta rauhoittuu kuitenkin nopeasti. Ensimmäinen viikko oli ihan kamala ja ajattelin ettei tästä tuu mitään ja nyt kukaan ei saa nukkua. MUTTA sitten se helpottui että rauhoittuminen käy jo aika helposti sylin ja tutin avulla (tyttö oppi syömään tämän episodin myötä tuttiakin!). Täydet yöt on vielä haave vaan mutta ainakin en enää ole yksin vastuussa yöheräilyistä!

  Niin että jos 7kk ikäisellä meni reilu viikko niin yksivuotiaalla ainakin tuplat kun hän on jo sen ikäinen että tajuaa takuuvarmasti enemmän mistä on kyse ja tottakai "taistelee" sitä vastaan että hänelle tutut asiat muuttuvat. Mutta se helpottaa, ihan varmasti. Vaikka se onkin klisee niin ei kukaan lapsi vastustele ikuisuutta unikoulua vastaan. Tsemppiä, tärkeää on myös sun unet <3

  VastaaPoista
 10. Hep! Meillä kokeiltiin unikoulua tämän tästä noin vuoden iästä alkaen. Ja kun yö heräämiset ja valvomiset ei vähentynyt yhtään, päinvastoin jopa. Unohdettiin välillä koko homma. Luin kaikkea ja epäilin kaikkea. Etsin optimaalisia ja lempeitä keinoja ja syytin hampaita.. En tiedä korjasko asian meillä aika vai mikä.. mutta kun vähensinkin ensi päiväimetyksiä, jolloin pystyin selittämään lapselle, miksi maitoa ei nyt saakaan ja että koska seuraavan kerran.. Alkoi yö vierotuskin onnistumaan ,kun päiväimetyksen tarve ja tissin kiinnostus oli vähentynyt. Sen jälkeen meillä meni unikoulu lähes yhtä helposti, kuin niissä onnellisissa hattarapilvitarinoissa. :D en olisi kans halunnut vielä lopetta imetystä, mutta en myöskään jaksanut enään valvoa. :)

  VastaaPoista
 11. En osaa lohduttaa, mutta voin kertoo että meillä yösyöttöjen vähentäminen on ihan yhtä epätoivosta. Ollaa saatu eka syömäväli toho 6h, mut heräilee silti aina 2h välein, vähintään.. viime yönä valvo sen 2h ku ei rauhottunu mihinkään. Mekin on hampaita ooteltu, mut ku meno on tällästä ni haluun nähä vähintään 6uutta hammasta kerralla:D voimia teidän öihin!

  VastaaPoista
 12. Mites teillä päättyi ne allergia asiat? Onko niistä löytynyt mitään?
  Kuulostaa vaan niin samanlaiselta touhulta tuon teidän Remun kanssa kun meillä tytön..Yöt vaatimuksia täynnä...rikkonaisia öitä...ruokailuongelmia ym. Päivisin kuin aurinko. Virtaa täynnä..kunnes koittaa ilta.
  Meillä loppu kaikki "vaivat" kun jätettiin maito pois ja ruvettiin juomaan soijamaitoa. Meni 2viikkoa niin laps oli kun toinen ihminen. Minä myös.. joka vihdoin sain nukkua edes 4 tuntia putkeen. Eihän näillä huonounisilla taaperoilla aina vaatimukset liity vaivoihin, mutta kyllä yleensä reilu viikossa tottuu olemaan tissittä jos tissinperään huutaa. Vai voisko olla sit joku mikä vaivaa ja lohduttaa itseään tissillä. Meillä unikoulua kokeiltiin kans välillä..tuloksitta. Kunnes ykskaks vaan uni rupes maistumaan. Maidon vaihdon jälkeen. Tiedäppä näistä sitten. Vaikeita juttuja nämä unikouluasiat. Tsemppiä sinne!!

  VastaaPoista
 13. Meillä reilu 10-kuinen öinen tissihirmu ja eilen tuli kanssa mitta täyteen tän jatkuvan öisen tissillä roikkumisen kanssa. Nukun nyt sohvalla hetken aikaa ja mies hoitaa vauvan öiset rauhoittelut. Ensimmäinen yö meni ainakin aika kivuttomasti, katsotaan mitä jatkossa seuraa :)

  VastaaPoista
 14. Nyt on pakko kommentoida. Meillä poika nyt 1v3kk. Nukkunut yöt tissi suussa vauvasta asti. Noin kuukausi sitten päätin, että jätetään yösyönnit pois. Ekat kolme yötä huutoa. Syliteltiin,siliteltiin,hyssyteltiin.. kerroin että tissit on rikki. Sen jälkeen alkoi helpottaa. Kuukauden aikana ollaan saatu kolme lähes kokonaista yötä (20-6). Vieläkin välillä kokeilee, josko maitoa saisi yöllä. Yöllä herätään muutama kerta, mutta yleensä rauhoittuu kun ottaa kainaloon. Itsellä on olo kuin uudestisyntyneellä!! Tsemppiä teille, kohta varmasti helpottaa!

  VastaaPoista
 15. Voi että miten tuttua tekstiä!!!
  Meillä neiti 1v 3kk roikkui tissis just samalla tavalla kaikki yöt. Lisäksi oli vielä jotain ihan ihme ähräämistä,nipistelyä ym mukavaa..Tuntui,ettei kukaan meistä nukkunut enää ollenkaan.
  Mä päätin lopettaa koko imetyksen. Ekat 3 yötä oli levottomia,mutta kyllä se vaan siitä sitten helpotti. Nyt reilu viikko ilman imetystä ja kyllä,me nukutaan kokonaisia öitä ilman heräämistä,ihme!!!

  Kirjoittelin blogiinkin juttua tuosta imetyksen lopettamisesta unelmienelamista.blogspot.com

  VastaaPoista
 16. Suosittelen lukemaan kirjan "unihiekkaa etsimässä", siinä on tosi hyvin kerrottu lasten unesta ym.. Omaan korvaan kuulostaa siltä tämän tekstin perusteella, että R ei osaa nukahtaa itse ja siitä syystä kiukkuaa/heräilee öisin. Lapsen pitää oppia jossain kohtaa elämässään rauhoittamaan itsensä uneen havahduttuaan unestaan esim unisyklin kevyemmässä vaiheessa. Oman näkemykseni mukaan R siis yhdistää tissin nukkumiseen eikä osaa nukkua ilman tissiä suussa. Jos/kun ajatus nykyisestä nukkumisjärjestelystä ei enää miellytä kannattaa tehdä jotain :) miettikää, mihin haluatte muutoksen. Pelkkään tissittömyyteen vai siihen ettei öisin trvitsisi kantaa, hyssytellä tai tehdä mitään muutakaan kovin erikoista ja voimavaroja vievää lapsen nukuttamiseksi ja tai nukahtamiseksi jos havahtuu yöllä.. Mainitsemastani kirjasta löytyy monta erilaista tapaa toteuttaa unikoulu, kun sellaisen aloitatte, niin pysykää vahvoina ja määrätietoisina:)

  Lapselle on selkeämpää että unijutut hoitaa koko yön sama henkilö. Useampi hlö provosoi lasta. Miten R menee nukkumaan? Saako hän nukahtaa silloin tissille? Jos niin vaihda viimeiseksi rutiiniksi sylittely/hammaspesu/iltasatu tai mikä tahansa muu.

  Meillä unikoulu on pidetty lapselle mainitsemani kirjan opein Pistäytymismenetelmällä. Eli iltarutiinien jälkeen lapsi laitetaan sänkyyn (meistä kukaan muu ei mene sinne huoneeseen samaaan aikaan nukkumaan, koska emme halua että lapsi tarvitsee nukahtamiseen jonkun läsnäolon). Hyvän yön toivotukset ja olohuoneeseen muihin puuhiin siis. Hetken mölyämisen jälkeen hän nukahtaa (kujertaa/höpöttää tms). Yöllä tai illalla jos ryhtyy itkemään niin paniikki-itkuun vastataan heti. Muutoin viiveellä. Meillä sallittuja rauhoittelukeinoja on silittäminen, mumina, ja jos se ei auta niin syli. Kuitenkin niin, ettei lapsi nukahda mihinkään edellä mainituista. Jos lapsen antaa nukahtaa syliin/silittelyyn hän yhdistää sen nukahtamiseen eikä osaa kohta nukahtaa ilman sitä. Jokainen saa tehdä kuten haluaa, muttta on hassua vierottaa tissistä/tutista/pullosta ja opettaa lapsi riippuvaiseksi seuraavasta tavasta esim. Syli/silittely.. Kierre jatkuu niin kauan kunnes lapsi opetetaan nukahtamaan ilman mitään temppuja. Nuorilla on myös uniongelmia ja osa niistä johtuu siitä etteivät he osaa rauhoittua ilman asiaa x.

  Mutta niin, meillä unikoulu vei vajaan viikon kun puolen tunnin välein tissille havahtuva pikkuherra oppi ettei öisin syödä (20-06) eikä öisin ole muitakaan huvipalveluja. Alku on tuskaa, pysyttiin lujana eikä alettu säveltää öisin väsymystuskissa ratasnukutusta tai mitään muutakaan. Mitä varmempi päätöksestään vanhempi on, sen selkeämmin hän osaa unikoulun läpi viedä ja todennäköisesti sitä nopeammin unikoulu tuottaa tuloksia. Ihan kuin koirienkin koulutuksessa :)

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 17. Moikka. Kuulostaa aivan meidän tapauksesta. Tuntui lopetus olevan ihan mahdotonta, kunnes hoksasin (joku siellä nyt kauhistuu ;)), mutta pilkoin illalla hedelmäkarkkeja muutaman ihan pieniksi kuppiin ja yöllä kun poju heräsi itkemään niin nami suuhun ja uni jatkui..ekat pari yötä meni näin..nyt enään herätään Maks 2 krt ja vesipullo lila rauhoittuu..tsemppiä!!!

  VastaaPoista
 18. Toivottavasti helpottaa!❤️ Meillä tää on vielä edessä.... Ja mun piti lopettaa imetys kun vauva täyttää 1v. Niinpä se nyt on jo 1v3kk ??

  VastaaPoista
 19. Meillä tilanne oli juuri tuollainen kuin kuvailit.. tissiä vaan tyttö olis tarvinnut koko ajan, nimenomaan vaan huvikseen, ei nälkään.
  Lempeän unikoulun ekana kolmena yönä annoin rintaa pari kertaa koska tyttö oli valvonut tunteja putkeen vaatien sitä. Ajattelin että syököön sylissäni keittiössä sitä ja sen jälkeen takaisin isälleen. (Ajattelin että liian monta muutosta tulee kerralla, oma sänky, isä nukuttamassa ja ei maitoa..)
  Meillä meni suunnilleen viikko että oppi homman nimen. Mutta ei heräilyt ole silti loppuneet kokonaan, eri syistä herätään vieläkin joskin ei onneksi tissin takia ?
  Tyttö nyt 1v 6kk ja tämä Vieroittaminen tapahtui tytön ollessa n 1v..
  Minähän nukuin erihuoneessa yöt silloin ja kuudelta heräsin antamaan suoraan luumusosetta, en rintaa ekana.
  Mie uskon että sitkeys palkitaan. Tsemppiä kovasti!

  VastaaPoista
 20. Aloin muutama viikko sitten nukuttamaan poikaa, juuri 11kk, omaan sänkyyn. Siihen asti tissi suussa mun vieressä. Päivisin tissi ei enää niin kiinnostanut, öisin kyllä, lähinnä unituttina. Ekan viikon huusi aika paljon ja välillä otin viereen tissille, josta taas takaisin omaan sänkyyn. Sitkeys palkittiin, sillä nyt on jo kerran nukahtanut omaan sänkyyn ilman itkua ja nukkuu omassa sängyssä koko yön, lähes heräämättä. Mutta monta viikkoa se vaati. Imetys jo myös lähes loppunut samalla. Aiemmat lapset menneet tässä vaiheessa isänsä viereen nukkumaan, ja sillä tavalla lopetettu yöimetys. Nyt olen yksin, niin mentiin näin. Usko kyllä meinasi loppua monta kertaa. Nyt vauva kuitenkin myös päivisin virkeämpi kun nukkuu kunnon yöunet.

  VastaaPoista
 21. Meillä samasta syystä lopetettiin tissin anto kokonaan 11 kk iässä. Ei halunnut enää päivällä, mutta yöt olis mielellään lussutellut. Mun hermot ei kanssa enää kestänyt, joten mies hoiti sen homman ja ah, kuinka ihanaa on nyt yöt! Edelleen herää noin kerran/kaksi, mutta ei enää jatkuvasti. Ja lopetus suju kun tanssi, kun tajus että tää on nyt homman nimi, eikä tissiä enää tule. Oppi nukkumaan siis! Suosittelen samaa teille, kuitenkin Remukin jo saanut kallisarvoista tissimaitoa yli vuoden, eli hatun nosto ja lopetus. Ajattelet omia voimavarojas nyt. Jos kohta tulee uus lussuttaja, niin vedät vähän unta palloon tässä välissä. ?

  VastaaPoista
 22. Meillä olisi sama edessä kohta 11-kuiselle... Aikoinaan ekan vauvan yöimetyksen lopetin hänen ollessaan 9-kuinen, ja siinä meni se 3 yötä. Mutta tämä onnistui vasta toisella yrityksellä! Eka yrityskerta meni vaan pahemmaksi yö yöltä, joten arveltiin että kokeillaan kuukauden päästä uudelleen, ja silloin se toimi :) Mutta tuo valvominne on niin perÄSTÄ että ei, ei yhtään huvittas alottaa nyt toisen lapsen kohdalla tätä tissistä erottamista... Toivotaan että teillä ja meillä onnistaa!

  VastaaPoista
 23. Kirjoitin aiempaan postauksee joskus, että meillä onnistunut unikoulu yllättävn hyvin. En tiedä mitä tapahtunut, kun 11kk roikkuu yöt tissillä taas ja äiti alkaa olla aika tööt :D Ehkä se ei enää aikuiena syö..

  VastaaPoista
 24. Itsellä oli sama tilanne kun poika oli reilu 11kk. Olin ite jo raskaana ja poika roikkui tississä kokoajan. Hirveät univelat pakotti sit lopettaa koko imetyksen ku en jaksanut yöllä syöttää eikä meillä onnistunut se että päivällä saa tissiä mutta yöllä ei. Lopetin siis kerrasta (muutaman päivän päästä ilman tissiä annoin yhdesti imeä tissit tyhjäksi). Lopetus suju tosi hyvin! Päivisin ei ollu ongelmaa olla ilman tissiä ja yöllä noin viikon jouduin heräilemään pojan kans vielä useaan kertaan yössä, mutta silitin vain poskea ja laitoin sänkyyn makamaan ja tarjosin vettä. Ekat yöt oli vähäb huutoa mutta viikon kuluttua poika alkoi nukkumaan täysiä yöunia ja nukkuu edelleen, satunnaisesti herää kerran yössä. (Nyt 1v. 2kk) meillä auttoi siis kerrasta kokonaan lopettaminen:)

  VastaaPoista
 25. Meillä neiti 1v2kk oli kanssa melkoinen tissitakeri. Me tehtiin se päätös, että lopetan kokonaan imetyksen. Tyttö ei olisi kuitenkaan ymmärtänyt päivän ja yön eroa, joten siihen päädyttiin. Mies hoiteli ekat yöt ja kyllä neiti sitten kanssani vielä yritti tissiä saada, mutta päätös oli tehty ja olin myös itse tosi kyllästynyt tilanteeseen, joten päätöksessä oli helppo pysyä. Nyt ollaan reilu vuosi pääsääntöisesti nukuttu kokonaisia öitä, joten kyllä kannatti. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 26. Ei ole valitettavasti antaa mitään onnellisia tarinoita unikoulusta ? Tulin antamaan vain vertaistukea ☺ Meillä 1v poitsu on ihan samanmoinen tissinlupsuttaja ? Hän suorastaan jumaloi tissejä ?? Luulin aikanaan kun imetin tyttöäni (nyt 3v), että hän oli kova syömään tissiä,mutta niin vähän tiesin ? Sillon kun minulle sanottiin, että pojat ovat enemmän tissin perään niin vaan tuhahdin epäuskoisesti ? Meillä poika syö tissiä lukemattomia kertoja yössä ja lukemattomia kertoja päivällä ? Hän kyllä nukahtaa isin kanssa, mutta kun herää niin mikään muu kuin tissi ei kelpaa! ? Hän ei myöskään ole suostunut syömään tuttia koskaan. Välillä olen lopen uupunut henkisesti, koska herätyksiä yöllä on paljon ja myös fyysisesti, koska kroppani on ihan tuusan nuuskana koko yön imetysasennoista ?? Että tiedän todella mistä puhut! ? Olen nyt koittanut kuitenkin sinnitellä, koska pojalle tuo imetys on niin tärkeä asia ❤ En vaan pysty häneltä riistämään jotain niin hurjan tärkeää asiaa. Myöskin hän saa siitä niin ison lohdun kun suu on hellänä puhkeavista hampaista. Tämä vuoden ikä on muutenkin niin isoa muutosta, että useimmilla unet huononevat tässä kohtaa jokatapauksessa. Ja kun oikein on positiivisesti yrittää ajatella niin kylläpä minulla (ja myös sinulla) on laatutietoiset pojat, kun ei mikään tissinkorvike kelpaa vaan aitoa sen olla pitää ? Joten ei muutakuin hurjasti tsemppiä väsymykseen ja kipeeseen selkään, lonkkaan ja niskoihin! ❤ Uskon vahvasti, että pian tulee aika kun tämäkin homma menee helpommin ja kaikille kivuttomammin ? Nyt ei ole vaan ehkä oikea aika ☺ Mutta siis nämä vain mun ajatuksia ☺ Toivottavasti teillä alkaa pian hyvän unen aikakaudet oli tyyli sitten mikä hyvänsä ☺

  VastaaPoista
 27. Meillä tyttö 1v 1kk ollu nyt reilu viikon ilman yötissiä. Käynyt ennen yöllä n. viis kertaa rinnalla. Viime yönä kaks heräämistä. Jonain yönä eka herääminen oli vasta klo. 5:30.

  Alotettiin mummilassa yösyömisten lopetus. Siellä mummi hoiti ensimmäisten öiden heräämiset. En tiiä oltaisko jaksettu kotona omin voimin yhtä hyvin. Aiemmin yritettiin miehen kanssa, mutta kun tottunu siihen että tarpeeksi kauan huudettua tuun paikalle tarjoomaan rintaa. Eikä muuhun olekaan kotona ennen tyytynyt. Nyt on oppinut ettei yöllä syödä, vaan rauhottuu nopeasti syliin ja saa siirrettyä takaisin sänkyyn nukkumaan.

  VastaaPoista
 28. Meillä meno myös tällaista. Oon niin kypsä, mutta en raaskisi lopettaakkaan imetystä (ei vauvahaaveita). Toisinaan olen ihan valmis lopettamaan, mutta toisinaan en ollenkaan. Esikoinen nukkui aikoinaan kun tukki 8kk alkaen kun imetys loppui, mutta kakkonen on niin huonouninen että näinköhän yöt paranisivat. :(

  VastaaPoista
 29. Meillä oli sama tilanne tasan 1,5 viikkoa sitten! Tyttömme söi siis vielä Päivälläkin tissiä varmaan 4-5 kertaa ja siihen päälle vielä yöllä roikuttiin tissillä 1-2 tunnin välein. Olin niin loppu siihen.Päätin sitten, että kun tyttö oli ihan just täyttämässä 1v lopetan imetyksen kokonaan. Ei olisi meillä varmaan onnistunut jättää yöllä vain tissi pois, jostakin kuulinkin, että lapsi harvoin ymmärtää miksei yöllä saa tissiä jos päivällä kuitenki saa, joka luonnollisesti tuo tähän haastetta. Isä nukkui varmaan 5 yötä tyttäremme kanssa kahdestaan ennen kuin uskalsin edes samaan huoneeseen nukkumaan. Ensimmäiset 2 yötä tyttö itkeskeli varmaan tunnin välein, mutta aina mies sai hänet rauhoittumaan, kunnes 3 yönä nukkui koko yön vain yhdellä heräämisellä! Nyt siis nukutaan taas kaikki samassa huoneessa/perhepedissä ja tyttömme herää enää vaim max 3 kertaa yössä ja rauhoittuu silittelyllä. Onhan tämä luxusta verrattuna siihen 10-100 kertaa heräämiseen! ? Enkä uskonut ikinä että tissistä vierotus onnistuu näinkin helposti meidän tissitakiaiselta! Tsemppiä vieroitukseen!

  VastaaPoista
 30. Käyppäs tutustumassa Unijuna verkkovalmennukseen. Meille oli ainakin suuri apu melkein 2 vuoden valvomisien jälkeen. :)

  VastaaPoista
 31. Me yritettiin kanssa yövierottaa meidän poikaa saman ikäisenä kuin Remu nyt on ja kokemukset hyvin samanlaisia.. Rupesin olemaan muutenkin kyllästynyt koko imetykseen kun se alkoi olla jo semmoista pelleilyä koko touhu. Sit ruvettiinkin päivällä keksimään aina muuta touhua kun poika hinkus tissille ja samalla kun päiväsyönti jäi, jäi yösyönnitkin. En tiedä mikä logiikka siinäkin sitten oli, melko mystisiä kavereita nuo taaperot. Toivottavasti tekin saatte pian helpotusta!

  VastaaPoista
 32. Oih ja voih.. Kuulostaa niin hyvältä. Olen aika väsynyt imetykseen, mutta nyt taas kun Remu kai tekee jotain hammasrykelmää niin koko ajan vain tissi kelpaisi ja ruoka on jäänyt vähemmälle :(

  VastaaPoista
 33. Ymmärrän hyvin! Tsemppiä sinnekin jaksamiseen!!

  VastaaPoista
 34. Meillä just tulee niitä hampaita! Siis kun aloin tätä lopettelua tekemään muutama viikko sitten, niin tilanne oli rauhallinen ja nyt tuntuu että hampaita tulee koko suun täydeltä!! Voi että kismittää kieltämättä :D Nyt on siis jäähyllä tuo vähentäminen vähäksi aikaa. Minä haluaisin sen kierron, ja lisäksi oon aika kypsä tuohon 24/7 rinnalla roikkumiseen..ruoka ei juuri maistu pojalle nyt, maito vain. Kiitos vertaistuesta <3

  VastaaPoista
 35. :D Voi ei! Apua :D No mutta ehkä hampaita tulee? :D Meillä roikutaan taas koko ajan!

  VastaaPoista
 36. Kiitos, toivotaan niin! TOdellakin syvältä, olis kiva joskus nukkua kokonainen yö.. Tai edes yhdellä herätyksellä. Mutta edelleen monta monta herätystä yössään :/ Tsemppiä sinnekin!!

  VastaaPoista
 37. No just näin :D Olishan se kiva saada siihen tauko välillä :D

  VastaaPoista
 38. Olet ollut kyllä sitkeä! Monta viikkoa.. Voisin kuvitella että siihen mahtuu muutama epätoivon hetki mukaan! Hmm, ehkä meidänkin pitää kokeilla omaan sänkyyn siirtämistä.

  VastaaPoista
 39. Kiitos! Sitä tarvitaan :D MEillä mentiin nyt rajusti takapakkia, päivälläkään ei tahdo nyt ruoka maistua, rinta vain :(

  VastaaPoista
 40. Oho! Mistä keksit tommmosen :D Enpä ookaan ennen kuullut moista vinkkiä. Ehkä mäkin vielä jos ei mikään tunnu auttavan :D Mun tuurilla Remu vaan alkaisi enemmän heräilemään karkin perään.

  VastaaPoista
 41. Moi! Kiitos! Niin itsekin luulen, että Remu tarttesi sen rinnan juuri unisyklien välille uudelleen nukahtamista varten. Nyt tuon vieroituskokeilun aikana hän itseasiassa oppi nukahtamaan itse uudelleen, paremmin kuin ennen. Joten ihan hukkaan toi meidän kokeilu ei mennyt, vaikka ei päästykään yöimetyksistä nyt eroon. Pitää kokeilla uudestaan kunhan on taas kerätty voimia..

  VastaaPoista
 42. Koko imetyksen lopettaminen täälläkin oli tarkoituksena lopulta :( Mutta meni ihan puihin viime viikon aikana: Remu tekee taas hampaita ja nyt itkee tissin perään vielä enemmän kuin pitkään aikaan. Katson nyt, jos pian vaikka hammas puhkeaisi ja ehkä sitten koetan taas lopettaa - kokonaan tosiaan. Kiitos vinkistä!! :)

  VastaaPoista
 43. :'D Niin se aika rientää :D Ja todella vauhdilla menee. Remukin jo 1 v 1 kk, ja tosiaan ajattelin lopettavani kokonaan muka vuoden iässä.. Mutta nyt se on jo kuukauden vanhempi enkä oo saanut lopetettua :D

  VastaaPoista
 44. Kiitos! Pakko se on varmaan täälläkin vaan lopettaa kokonaan. Odotan nyt että päästään yli noista juuri tulevista hampaista ja sit pistän maitohanat kii :D

  VastaaPoista
 45. Kiitos! Pitää käydä katsomassa! :) Ei ole mulle ollenkaan tuttu :)

  VastaaPoista
 46. Voi kiitos, kuulostaa ihanalta.. kokonainen yö!! Se olis ihan mahtavaa ja varmaan tekisi lapsellekin hyvää nukkua kunnolla, ilman heräilyjä.

  VastaaPoista
 47. Kiitos! Ja kiitos vinkistä. Remulta löytyi se kananmuna-allergia,voihan se olla jos vaikka minun kauttani sitten aiheuttaisi vaivoja vatsaan tms? Nyt hän oppi tuon käydyn "unikoulu"-yrityksen aikana, miten nukahtaa uudelleen ilman rintaa, ja moni heräämisistä menee ohi ihan selän silittelyillä (eli yhä tarvitsee apua kuitenkin nukahtamiseen sen verran) mutta ei enää onneksi ihan joka kerta sitä rintaa.

  VastaaPoista
 48. Hei kiitos! Mä kyllä kokeilen tuota seuraavaksi.. Minäkin uskon, että meillä taas tulee hampaita kovasti, koska on niin itkuinen ja puree vaan kaikkea mitä käteen saa. Mutta ehkä alan vähentämään sieltä päivän puolelta kun nyt tuo hammas tulisi joka siellä noin kipeää näyttää tekevän.

  VastaaPoista
 49. Kiitos! Niinhän ne on.. Ei sitä enää oikein edes muista, millainen olo oli silloin kun oli oikeasti levännyt :) PItää kerätä nyt voimia jotenkin uuteen yritykseen.

  VastaaPoista
 50. Meilläkin nyt oppi tuon kautta, että voi nukahtaa yöllä uudestaan kun silitän selkää tai peppua! Eli pientä edistystä ehkä havaittavissa :D

  VastaaPoista
 51. Kiitos! Sama haave täällä, kolmas vauva.. Ei meilläkään pulloa huoli, mutta ehkä ei enää yli vuosikkaana tarvitse opetellakaan. En tiedä, auttaisko se jos joisi pullosta? Tsemppiä sinnekin!

  VastaaPoista
 52. Voi kiitos! Toivottavasti lukijoiden kommenteista on hyötyä sinne :) Paljon on ainakin vinkkejä tullut, ihanaa, kiitos kaikille :) Tsemppiä sinnekin ja voimia! :)

  VastaaPoista
 53. Kiitos! Meillä myös taitaa hampaita jälleen tulla..ei auta asiaa ainakaan yhtään, päinvastoin. Nyt taas tissillä roikutaan päivälläkin, eli sen puoleen takapakkia tuli. Tsemppiä sinnekin!!

  VastaaPoista
 54. Moikka! Ovulaatiota ei näy eikä kuulu, sama kuin esikoiseni kohdalla - imetys piti ne poissa vaikka vähensin ja vähensin.

  VastaaPoista
 55. Moikka! Kiitos kommentista. Joo, samaa olen miettinyt, että ehkä se olisi aika omaan sänkyyn siirtyä..olen miettinyt, jos laittaisi tuonne Ruun huoneeseen nukkumaan ja saisivat nukkua yhdessä, omissa sängyissä mutta toisistaan olisi kuitenkin henkinen tuki :)

  VastaaPoista
 56. Apua, en kyllä tiedä tuosta kommentin häviämisestä? Täytyykin käydä katsomassa roskaposti-lokero, koska tämä ohjelma laittaa automaattisesti osan kommenteista roskapostiin. 99 % niistä on siis oikeaa roskapostia mutta joskus sinne menee muutakin. Olen miettinyt sitä kokonaan lopettamista itsekin. Jospa se tissi sitten helpommin unohtuisi tosiaan.

  VastaaPoista
 57. Kiitos! Hei onneksi teillä meni kaikki helposti :) Enhän minä toki toivo kenellekään huonoja öitä. Ja onhan tämä imettäminen kuitenkin parempi vaihtoehto, kuin esimerkiksi herätä öisin lapsen kipuihin tai sairauden aiheuttamiin vaivoihin. Pitää muistaa koettaa ajatella näin, silloin kun väsyttää :) Ihanaa syksyä sinne :)

  VastaaPoista
 58. Hahah :D No mäkin itseasiassa kuvittelen, että meillä taitaa nyt tulla ihan hirmuinen määrä hampaita kerralla :D Tsemppiä sinnekin :)

  VastaaPoista
 59. No toivottavasti on mennyt hienosti! :) Miehelle hatunnosto sinne - ei toi heräily ja uudelleennukuttaminen ole heillekään kiva homma, mutta toki jos on toive että se tosiaan toimisi, niin kyllä se kannattaa! :) Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 60. Heippa Miia, pakko kommentoida tähän kun itsellä oli toisen lapsen kanssa aivan sama tilanne. Yhden kerran pidin ns unikoulua pojan ollessa vuoden, tämä ei tuottanut kunnon tulosta koska pian alkoi sairastelu ja päiväkoti yms. Pojan ollessa vuoden ja 8kk sitten päätin, että nyt riittää. Olin käytännössä jo hermoraunio, töissä piti käydä ja joka yö yhtä hulinaa. Otin vapaata töistä hetkeksi ja yöt unikoulutin lasta lempeästi mutta todella päättäväisesti. Varmasti tässä kohtaa oli aika oikea, koska viisi päivää siinä meni ja yöt rauhoittuivat. Lapsi herää kyllä edelleen hyvin aikaisin, itkahtelee öisin joihin herään mutta yöt on silti todella paljon rauhallisempia. Ennen tätä toista unikoulua käytin laajoissa allergiatesteissä, koska halusin poissulkea allergian mahdollisuuden. Kaikilla on varmasti omat "tekniikkansa" mutta itse päätin, että en ota lasta kertaakaan yön aikana pois sängystä ja rauhoittelen häntä sängystä käsin ja istun vieressä niin kauan että rauhoittuu ja hyräilin koko ajan yhtä ja samaa hyräilyä. Jotenkin poika varmaan oppi, ettei sängystä pääse pois ja koko ajan nukahti takaisin uneen nopeammin. Ja välillä itku oli tosi kovaa, mutta en silti periksi antanut. Toki silloin kuin itki kurkku suorana ns hätääntynyttä itkua otin syliin rauhoittumaan. Tsemppiä kovasti, edes jokseenkin hyvät yöunet ovat kuitenkin tosi tärkeät, joten kannattaa vain olla päättäväinen, jos ei mitään fysiologista vaivaa pojallasi mahda olla. Se kannattaa tarkistaa myös.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Vanhemmat tekstit