Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Imetyksen vähentäminen vastatuulessa

Kirjoittelin jokin aika sitten yöimetysten vähentämisestä, lopettamisesta ja koko imetyksen alasajosta. Eli ensin aloitin niin, että olin välin 21-03 toisessa huoneessa nukkumassa ja imetin vasta klo 03 jälkeen.

Se ei kuitenkaan vähentänyt Remun yöheräilyä, joten päätin että lopetan yöimetykset kokonaan.Meillä valvottiin pari yötä 15 minuutin välein tapahtuvaan itkuun, vaikka hänelle tarjottiin sosetta pussista, vettä ja lopulta myös särkylääkettä, jos olisikin hammassärkyä. Mutta ei apuja - koko yö yhtä huonolla menestyksellä.

Olin ajatellut, että imetän enää iltaisin ennen yöunia ja päivisin ennen päiväunta. Mutta kuinkas siinä kävikään? Vähentäminen oli ilmeisesti liian radikaalia, koska toinen rintani tuli järkyttävän kipeäksi. Tukos. Sitähän tässä tosiaan vielä kaivattiin..

Minun oli pakko alkaa antamaan Remun syödä taas myös yöllä, koska rinta oli todella kipeä. Minulla on taipumusta saada tukoksesta kunnon rintatulehdus aikaiseksi, ja vauvan imu on kaikista paras keino saada tukos pois.

Niinpä meillä oli seuraavana aamuna erittäin kylläisen ja tyytyväisen näköinen poika. Ja terve rinta.

Nyt ollaan taas siis melkeinpä nollapisteessä. Ihan täysin hukkaan ei vähentäminen ja tämä kaikki valvominen mennyt; Remu on oppinut nukahtamaan öisin selän silittelyyn, eli rintaa ei enää tarvita eikä kantamista. Tämä on tottakai askel parempaan päin.Nyt kerään voimia ja tsemppiä uuteen yritykseen. Luulen, että Remulla on poskihampaita ja kulmahampaita tulossa ja siksi hän heräili nuo pari yötä jatkuvasti. Katsotaan, jospa ne hampaat tulisi ensin ja sitten taas koetetaan lopettaa imetystä.

 

7 kommenttia

 1. Saako sulle esittää postaustoiveita?:-) Ois kiva lukea jotain arkista, kuten päivä tai viikonloppu teidän kanssa postausta!:-D

  VastaaPoista
 2. Oliko siihen joku syy miksi ajattelit vain kahdesti päivässä imettää? Siis verrattuna lapsentahtiseen PÄIVÄimetykseen.
  Itse aikanaan rauhotin klo 22-06 välin. Siis kuuden jälkeen imetin, koska sen avulla yöunet kesti lähes yhdeksään. Mutta sitä ennen en. Tassuttelulla tein tän unikoulun kun vauva 10kk. Ja päivisin imetin lapsentahtisesti puolitoista vuotiaaksi.
  Kohta sama edessä kun nykyinen vauva pian samassa iässä.
  Pidän tärkeänä lapsen oman kasvun kannalta hyvät yöunet, siksi mieluummin itketän tissin puutteessa pari viikkoa kuin annan rikkonaisten öiden jatkua taaperoikään. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Moikka! Mua harmittaa, kun välillä tulee kommentoitua näitä sun juttuja, ja sitten ne kommentit ei ikinä ilmestykään tänne. Ja siis ihan tsemppiviestiä laitoin siihen yöimetysjuttuunkin, eli ei mitään negatiivista edes. Mua harmittaa, kun oot yks lempibloggareistani, mutta tää vähentää kauheesti kiinnostusta lukea ja kommentoida, kun se on "turhaa". Myöskin oot yks bloggareista, joka ei ite ole kovin aktiivinen vastaamaan kommentoijille, niin entisestään laskee kommentointi-into. Lisäksi mua kiinnoistais aina se keskustelu, mikä syntyy sun postaaman aiheen ympärille. Oletan kommenttien vähyydestä, että en ole ainoa, joka kommentoi, mutta ei pääse läpi. :( Halusin vaan siis kysyä, että mikä on se syy tähän? Ymmärrän toki, että on kiirettä yms, ettei ehdi välttämättä vastailla, mutta edes se kommenttien julkaisu? Tulee semmonen olo, että miksi edes kysyt mielipiteitä, kun ei ne sitten kiinnosta..

  VastaaPoista
 4. Moikka Mari! Julkaisen kyllä aina kaikki kommentit, jotka mulle tulee tuonne hyväksyttäviin? Aika usein kyllä viiveellä, koska monesti kun ehdin saada postauksen julki, niin en pysty jäämään kommenttien pariin lainkaan ja palaan niihin sitten vasta kun tulen tekemään tänne uutta postausta. Pahoittelen tosi paljon että sulle on jäänyt tämmöinen fiilis! :( On pitänyt muutenki kirjoittaa oma postauksensa siitä, miten oon joutunut jättämään kirjoittamisen ja blogin taka-alalle. Näkee noista kuukausittaisista kirjoitusmääristäkin, miten paljon oon joutunut vähentämään :( Kirjoitusaiheita on koko ajan mielessä mutta tunnit loppuu kesken, kun joudun illat tekemään töitä tuon kuvausjutun parissa ihan täysin. Nyt kun alkaa talvi lähenemään, kuvaustyöni vähenee ja pääsen taas enempi palaamaan blogin ääreen. Kiitos kun oot käynyt lukemassa ja kommentoimassa!! Arvostan _oikeasti_! Kiitos ja koetan tsempata asiassa, kun pikkuhiljaa tämä työruuhka vähenee kohta.

  VastaaPoista
 5. Siksi että koetan lopettaa pikkuhiljaa kokonaan, ja siksi siis halusin vähentää myös päivällä :) Että pikkuhiljaa se tissi jäisi vähemmälle ja sen merkitys ehkä vähän vähenisi.. Mutta nyt on taas ihan täysi tissishow päällään 24/7.. Ehkä oon vähän pettynyt kyllä, meni ihan pieleen tämä yritys.

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Mä koetan, on ollut mielessäkin kirjoittaa ihan vaan siitä miten meillä viikonloppu meni, mutta oon ihan onnettoman vähän ehtinyt olla blogin parissa, joka harmittaa mua tosi paljon! Lupaan, että arkipostausta tulee enemmän kun saan rauhoitettua tuota työtilannetta. Nykyään siis oon lasten kaa päivät kolmisin ja sitten illat teen töitä siihen asti kunnes meen nukkumaan :/ Mutta kohta helpottaa! Kiitti toiveesta :)

  VastaaPoista
 7. Hei! Samanlaiset yöimetyksen lopettamistalkoot ollut meilläkin reilu kuukausi sitten. Tsemppiä! Ei kyllä silti tulleet täydet yöunet tulokseksi vaan 3-5 x heräillään vieläkin varmistamaan vain että nukkuuhan joku samassa huoneessa vielä. Yleensä onneksi nukahtaa heti silittelyyn, on se silti työlästä nousta aina silittelemään. Vielä pitäis siitä päästä eroon. Toivottavasti te pääsette suoraan hyviin yöuniin ilman tämmöisiä välivaiheita. Mukava seurata blogin lisäksi sun kotikuvia facebookissa.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Vanhemmat tekstit