Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Matkailija, älä tee tätä kallista virhettä jonka me teimme.

Lensimme vuosi sitten Floridaan, ja ajattelimme säästävämme hiukan aikaa vaihtamalla rahan vasta Helsinki-Vantaa lentokentällä.

No, sanotaan että aika on rahaa, mutta sanotaanko näin, että tällä kertaa maksettiin ajansäästöstä itsemme kipeäksi. 

Vaihdoimme 10 päivän reissuamme varten hyvän satsin käteistä. Minä menin lasten ja matkatavaroiden kanssa odottamaan sivummalle.

Pian mieheni tuli dollarit kourassaan, hieman epäuskoinen ilme kasvoillaan.

"Voiko olla totta, että rahanvaihto oikeasti maksoi näin paljon?" Aloimme yhdessä tutkimaan lopputulosta.

Laskimme, että hävisimme vaihdossa jopa 300 dollaria verrattuna siihen, jos olisimme vaihtaneet rahaa muualla.

Tyhmyydestä todella sakotetaan! Mutta ei minulle tullut noin röyhkeä hinta mieleenkään.Uskotteko, kun sanon, että meinasi lomafiilis vähän kärsiä? 
Kallis opetus. Mutta emme ole ainoita. Katsaus Finavian sivuille valuutanvaihdon kohdalle arvosteluihin paljastaa saman kokeneiden asiakkaiden karut kokemukset:
-Laillistettu ryöstö. -25 % huonompi kurssi kuin Helsingin keskustassa. - Vaihtakaa ihmeessä valuuttanne muualla kuin lentoasemalla. -Kurssi siis ihan vitsi. 

300 dollaria on iso raha lomabudjetista. Kismityksen kanssa ei kuitenkaan voinut muuta tehdä, kuin antaa olla.

Arvatenkaan kauppoja ei voinut perua (kävin kysymässä, oli ihan pakko)

Ei se tilannetta paranna, jos alkaa miettimään, mitä kivaa perhe silläkin rahalla loman aikana tekisi.

Nykyään kierrämme lentokentän vaihtopisteet kaukaa. Olisi mielenkiintoista kuulla, millaista palautetta mahtaa yritykseen tulla?

Jos olet matkustamassa jenkkeihin, lue myös varoitukseni ESTA-huijauksesta.

3 kommenttia

  1. Kaikkein halvinta on maksaa luottokortilla, jolloin muunto menee aina virallisella päivän kurssilla. Vajaa 3v sitten meillä oli Kalifornian reissulla vielä aika reilusti käteistä mukana, mutta viime vuonna New Yorkissa menimme jo pitkälti kortin varassa. Vertasin etukäteen suht tarkkaan, missä Turussa valuutta kannatti vaihtaa. Ekalla reissulla vaihdoin Nordeassa (kanta-asiakkaana ilman kuluja), tokalla kerralla Forexissa (ei ollut aikaa mennä jonottamaan pankkiin, mutta kursseissakaan ei ollut merkittävää eroa). Lentokentällä ei olla vaihdettu koskaan valuuttaa ja kiitos varoituksesi ei tulla vaihtamaankaan!

    VastaaPoista
  2. Viime reissun jälkeen todettiin sama ettei enää IKINÄ KOSKAAN vaihdeta etukäteen rahaa Helsinki-Vantaalla. Ihan järkyttävästi vetivät välistä. Tästä lähtien aina vasta kohteeseen päästyämme nostamme joko automaatista tai vaihdamme valuutan vasta siellä. No, aina oppii uutta :)

    VastaaPoista
  3. Harvemmin ollaan mekään vaihdeltu rahaa etukäteen, aika monesti on käyty vain euromaissa, tai minä ainakaan :D Mutta tuollainen kurssin röyhkeys ei olisi tullut kyllä mieleenikään :D

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Vanhemmat tekstit