Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mitä ihmettä tekis noille imetyspussukoille (tisseille) imetyksen jälkeen?

Alkusyksystä suunnittelin imetyksen lopettamista, ja sehän meni ihan puihin. En enää edes muista mikä siinä kävi, ainakin mulle tuli se kipeä rintatiehyen tukos ja Remu taisi saada jonkun flunssan?

No eniveis, siis olen nyt imettänyt koko syksyn ja ajatuksena olisi imettää myös meidän reissun yli (kätevä välipala ja vararuoka siellä matkalla, varsinkin lentokoneessa!)

Sen jälkeen ajattelin imettää vielä joulun yli, koska silloinkin ollaan reissussa niin ei viitsi siellä alkaa öitä pilaamaan imetyksen lopetteluilla. Tammikuussa sitten, uusi vuosi ja uudet kujeet!Viimeksi kun lopetin imetyksen, tissit lörpsähti ihan täysin. Kun viimeisetkin maidot poistui (mihinkähän ne loput menee, jotka siellä on, mutta lapsi ei niitä saa?)

Rintojeni koko on vaihdellut jostain 70C kupista 80B kuppiin ja välillä 75D- kuppiin nyt ainakin, jos en väärin muista, onko isompia ollut. Isoimmillaan rinnat ovat olleet raskauksien lopussa sekä silloin, kun maito on noussut niihin vauvojen ollessa muutaman päivän ikäinen. Se on ollut tuskaa!

Toki vaihtoehtoina olisi, että rinnoissa olisi pian rasvaa yhtä paljon kuin siellä on nyt ollut maitoa. Jos en imetyksen loputtua hillitse herkutteluani, niin näin siinä taitaa käydä.

Mutta jos nyt kävisi niin, etten alkaisi lihotuskuurille, jäljelle jää vain kuivat hernepussit. Kysymykseni on: mistä olette löytäneet parhaat liivit tällaisille tyhjäksi imetyille pussukoille?

imetyksen jälkeen rintaliivit

Vierastan ajatusta kaarituetuista liiveistä, koska kun on pari vuotta käyttänyt vain imetystoppeja niin ei tosiaankaan tunnu hyvältä ajatukselta kantaa enää mitään kaaria. Vai onko jollain vinkkiä oikeasti mukavista kaarituetuista liiveistä, joissa olisi kunnolla peittävä kuppi?

Haluaisin liivit seuraavilla ominaisuuksilla: niiden pitäisi olla pehmeät, tukevat, ei siis kaaria, laadukkaat olis plussaa, kauneus plussaa. Ei karkailevia ketunnokkia, eli mallin pitäisi olla sellainen ettei kumartuessakaan sieltä tissit valu matkoihinsa.

Olisko urheilumalliset liivit parhaat?

Vanhat liivit saavat mennä roviolle, niitä onkin aikamoinen kasa odottamassa ajatuksella "Ehkä vielä joskus nämä ovat sopivat". No sitä päivää ei taida enää tulla :)

Kertokaas, miten verhoatte rusinanne! En varmasti ole ainut, jonka tissit on mennyttä.

 

 

26 kommenttia

 1. Itehän en käytä liivejä lainkaan, paitsi urheillessa.

  VastaaPoista
 2. Mulla ei yllättäen kaikista varoituksista huolimatta tissit kuihtunu rusinoiksi, en tiedä, vaikuttiko se, että imetys loppui vähitellen. Kyllähän ne hetken oli löysemmät, mut ei ihan rusinat. Nyt taas jumbot, kun odottaa XD

  Mut ne kaarituetut liivit oli aluksi ihan kamalia, kun oli yli vuoden pitänyt ihania imetysliivejä. Äkkiä niihin kuitenkin tottui, tosin alkuun pidin yöllä imetysliivejä, kun en osannut enää tissit paljaina nukkua, niinkuin ennen lasta. Parhaiksi liiveiksi olen todennut ihan perus t-paitaliivit, peittää hyvin eikä tissit karkaile. Just mietin ennen ku luin tätä blogikirjoitusta, et nyt täytyy heittää kaikki kamalat seksikkäät liivit roviolle, ei ne enää varmaan edes istuisi ja on ihan ihmeen mallisia.

  Tsemppiä imetyksen lopettamiseen!

  VastaaPoista
 3. Jään seuraamaan, sama tilanne itelläki ?

  VastaaPoista
 4. Me lopetettiin noin kuukaus sit imetys ja poika on nyt 1v 3 kk. Ja nää 'tissit' on ihan järkyttävät:'(( ei mitään jäljellä.... oon käyttänyt tän kuukauden imetysliivejä vieläkin. Jäänkin nyt seuraamaan näitä vastauksia:)

  VastaaPoista
 5. Hei! Pakko kommentoida, kun asia on ajankohtainen itsellenikin. Lopetin juuri imetyksen. Poikani on vähän nuorempi kuin Remu.

  Ajattelin kääntyä liiviliikkeen puoleen, sillä tämän hetkinen koko on nyt mysteeri itselleni. Siellä on asiantuntijat, jotka mittaavat ja auttavat valitsemaan itselle sopivat liivit. Lisäksi, kun saan oikean koon tietooni, voin ostaa halvempia liivejä lisää sitten esimerkiksi netistä. Olen myös ansainnut kunnon liivit pitkän imetyksen jälkeen! :) mietin myös olisiko sporttiset liivit nyt alkuun hyvät.. Suosittelen, että asiantuntija tekee mittauksen, sillä suurinosa suomalaisista naisista käyttää väärän kokoisia rintaliivejä!

  Lisäksi pakko kommentoida, kun monessa blogissa ja ystävien kanssa käydyissä keskusteluissa on käynyt ilmi eräs asia. Eli ihmiset ajattelevat imetyksen muuttavan rintoja, mutta näin ei ole. Raskaus muuttaa rintoja ja muutokset näkyvät vasta imetyksen lopetuksen jälkeen. Tämän takia imetyksen ajatellaan muuttaneen rintoja. Lopetuksen jälkeen rintoihin kertyy pari vuotta rasvaa ja tämän jälkeen voivat olla jopa melko lähellä lähtötilannetta (yksilöllistä). Muutoksiin vaikuttaa ikä, geenit, raskausajan ja sen jälkeinen painon nousu ja lasku ym.ym. Lisäksi rinnat "rupsahtaa" viimeistään 40-vuotiaana oli lapsia tai ei ja oli imettänyt tai ei! Imetyksen kesto ei vaikuta lopputulokseen tai jos vaikuttaa voi jopa ehkäistä ikäviä muutoksia. Joten: toivottavasti kaikki oppisivat hyväksymään omat rintansa, sillä ne muuttavat muotoaan jatkuvasti läpi naisen elämän.

  Ps. Kiitos kivasta blogista! ❤

  VastaaPoista
 6. Mee changeen tai Everlacen Johanna Vilpas! Kun ammattilainen kattoo oikeat, hyvin istuvat liivit ja oikeat koot niin se on nii parasta. Everlacellä ei ainakaa ollut korkeat hinnat.

  VastaaPoista
 7. Omani ratkaisin täyttämällä rasvalla imetyksen jälkeen. Ei tosin muutoin kovin kiva vaihtoehto, mutta on ainakin rintamusta (valitettavasti vain vähän maanvetovoiman kanssa tuttavuutta tehnyt)..

  VastaaPoista
 8. Funky Lady. Hintaa on, mutta siellä huomioidaan myös kupin syvyys. Kerran kun ostaa kunnon liivit, niin tavallisten kauppojen valikoimiin ei halua palata. 3 lasta imetetty suositusten mukaan ja hyvältä näyttää kiitos Funky Ladyn. :)

  VastaaPoista
 9. Balconette mallisissa liiveissä rinnat pysyy kupeissa eikä kurki reunojen yli. Näissä on kauniita kuoseja ja materiaaleja. Kaarituellisia toki ovat, mutta itse en vaihtaisi enää muihin malleihin.

  VastaaPoista
 10. En vielä tilannut, mutta sellaiset ku Knixwear houkuttelis. Keräsi Kickstarterissa isot summat, kun lupaus on 8-in-1 -liiveistä. Hintakaan ei ylitä sitä mitä joutuis Changeen pulittamaan ?? onko joku testannut? https://www.knixwear.com

  VastaaPoista
 11. Sellaiset pitsiset bralette-malliset rintsikat voisi olla sopivat! Tässä nopeen etsinnän tulos, tän tapaiset: https://m.zalando.fi/yas-yascelia-bralette-alustoppi-black-y0181a02s-q11.html

  VastaaPoista
 12. Niiiiin tuttua.. Kaks pitkää imetystä, eikä tisseistä enää tietoakaan! Tyhjät säkit kyllä löytyy. Mä aattelin että kun nää on ihan yhtä tyhjän kanssa nyt, niin en viitti rahaakaan laittaa rintsikoihin vaan oon vedelly ihan Tokmannin semmosilla urheiluliivien tyylisillä liiveillä/topeilla. Eihän ne kovin ryhdikästä ulkonäköä anna, mutta mulla ei ainakaan mikään pushuppikaan enää oo mahdollinen näillä! Mulla valitettavasti suklaa menee vaan mahaan ja perseeseen, eikä hitustakaan tisseihin. Eli I so feel you.. Mullakin roskiin vaan kaikki vanhat liivit, hittooko niitä säilöö muistona enää, kun ei kerta sovi, niin ei sovi. ? Mielenkiinnolla odotan muiden vastauksia, jos sieltä saisi itekin jotain vinkkiä!

  VastaaPoista
 13. Mark&spencer sellaset supersoft liivit, kaaret on ja pehmeyttä myös, ulkonäkö ihan perus. Ihanat päällä!

  VastaaPoista
 14. Kun ei ole enää kuin ne "rusinat", niin luovuin liiveistä kokonaan!
  Yritin kyllä topattuja, mutta jotenkin se tuntui tyhmältä. Vähän kuin vessapaperia liiveihin, että jotain olisi.
  Nyt en pystyisi enää laittamaan sitä puristavaa vannetta ympärilleni. Käytän vain kivoja ja kauniita aluspaitoja.
  Ainoastaan juhlia varten hankin parit kunnon geelitäyteliivit. Kehtaa ohuemmassakin paidassa liikkua.
  Koska isoin ongelma liivittömyydessä on ne imetyksestä jääneet viinirypäleen kokoiset nännit!

  VastaaPoista
 15. Kun olet tämän ratkaissut, kirjoita postausta aiheesta kiitoos! :)
  nimin. Toinen (ex-)imetyspussukoiden kannattaja

  VastaaPoista
 16. Rusinat ? hmm. Olen miettinyt samaa, kuvittelin ettei mulle ole mitään väliä miltä tissit näyttää mutta huomasin ostaneeni kolmet pushuppit ? yhdet on mallia urheilutoppi ?

  VastaaPoista
 17. Jotenkin niiiin samaistun tuohon ja itsekin haluaisin kuulla hyviä vinkkejä rintsikka ostoksille. Meilläkin edessä imetyksen alasajo. Miten ihanaa se onkaan ollut mutta haluan nukkua yöni enkä herätä tutiksi 6x yössä :)

  VastaaPoista
 18. :D Ihanaa :D viinirypäleet rusinoiden päässä xD

  VastaaPoista
 19. En mitenkään. Rintaliivejä käytän vain kun lähden jonnekin että muka näyttäisi että omistaa edes vähän rintavarustusta. Mutta joo, ei löydy niin yhtään mitään, niin eipä niitä liiviä tarvi ! ??

  VastaaPoista
 20. Toi vanhojen liivien jemmaaminen on täälläkin paha tapa. Jotenkin toivon, että niille muka olisi vielä käyttöä, tuskin on :(

  VastaaPoista
 21. Pitää tutustua, ihan vieras toi Funky Lady mulle! Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 22. Mä en oo ikinä tykännyt siitä, että mulla on rintaa "runsaasti" :( Siksi se ei oikein omalle kohdalle ole vaihtoehto :/

  VastaaPoista
 23. Niin tai näin.. aina huono :D Ei kai - mut voin koettaa lohduttaa että eipä tämäkään kivaa ole :D

  VastaaPoista
 24. Mä olen ihastunut kahden imetyksen jälkeen Changen kaarituellisiin liiveihin, joissa ei ole kupissa kuin kangas. Tuovat kivasti ryhtiä ja roikahtaneeseen rintaan kaunista muotoa plus tuntuu kivoilta päällä pienen totuttelun jälkeen. Olo on myös paljon naisellisempi, kun saa vaihtaa kulahtaneet imetysliivit ja -topit kauniisiin alusvaatteisiin :)

  Tässä esim. yksi malli https://change.com/fi/sofia-p5637897633

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Vanhemmat tekstit