Kaikki itseään kunnioittavat bloggaajat on tehneet näitä jo vuonna nakkijamakkara ja minä vasta tänä jouluna ekaa kertaa! Onko siel muita jäljessäkulkijoita? :D
Soodataikinan ihanuus piilee varmasti siinä, että ainekset on halpoja, ne saa ruokakaupasta, tekeminen on nopeaa, taikina on myrkytöntä ja ihastuttavaa käsitellä. Valmis tuotos kovettuu vuorokaudessa ja uunia ei tarvita!
Me tehtiin soodataikinasta pari koristetta pakettien päälle, annettiin yksi purkki lahjaksi ja ripustettiin osa kuuseen :)
Aion ottaa myös mummolaan jouluksi mukaan pari purkkia soodaa, jotta Ruu saa tehdä niistä mummon kanssa muovailuita.
Soodataikinan teko on helppoa.
Tarvitset soodataikinaan nämä
2 dl ruokasoodaa
1 dl maissitärkkelystä
1, 25 dl vettä
sekoita kaikki ainekset kattilassa, keittele koko ajan hämmentäen miedolla lämmöllä, kunnes seos on puuromaista. Minulla se tarttui vähän pohjaan, mutta kun pitää lämmön mietona ja sekoittaa pohjaa myöten niin massa ei ehdi palaa.
Jäähdytä massa pihalla, peitin kattilan pyyhkeellä jotta se pysyy kosteana. Pyöritä palloksi ja ala työstämään kuten piparitaikinaa.
Kaulittu levy kannattaa jättää noin 0,5 cm paksuiseksi, jotta koristeet pysyy vahvoina kuivuttuaan.
Koristelussa mielikuvitus on valttia! Me käytettiin piparimuotteja, lasten leluja, kaikkea missä on kivoja kohokuvioita.
Jos koristeen pinnan haluaa kuvioida kokonaan, kannattaa ensin tehdä kuvio massan pintaan ja sitten vasta ottaa muotilla kuvioita.
Kun teet ripustusreiän, koristeita voi laittaa joulukuuseen tai vaikka paketteihin koristeeksi.
Purkillinen soodataikina-aineksia on kiva lahja tai vieminen lapsiperheeseen! :)
Kun purkin kylkeen ripustaa vielä piparimuotin ja lappuselle käyttöohjeen, on paketti viimeistelty
Joulun pyhinä on aikaa askarrella ja myrkytön massa sopii näille vuosikkaillekin :)