Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Frozen synttärijuhlat - suunnittelu alkakoon! :)

Frozen synttärijuhlat! Onkohan kaikilla alle kymmenvuotiailla ollut jo sellaiset? :) No niin meidänkin Ruu sellaiset lopulta pyysi. Ruu täyttää tammikuun lopussa 4 vuotta!

Mä tykkään tosi paljon suunnitella juhlia meidän lapsille. Remun synttärit ja nimiäiset pidettiin ulkona, ja ne ovat olleet ihan vastakohtaiset Ruun juhlille, jotka ovat keskellä talvea.

Remun juhliin en ole ihan yhtä lailla pystynyt keskittymään, koska kesällä minulla oli niin paljon töitä. Nyt talvella on hiljaisempaa ja niinpä jää taas aikaa suunnittelutyölle :)

Frozen-juhliin meillä on jo jotain valmiina: Ruu haluaa pukeutua isovanhemmilta saatuun Elsa-mekkoon ja minä ostin viikonloppuna selfie-tikun, jonka mukana tuli Frozen-sälää :)


Leivonta


Aloitin suunnittelun kyselemällä Facebookin Leivotaan! - ryhmästä vinkkejä leivontaan. Sieltä löytyy yleensä vastaus mihin vaan leivonta-aiheiseen kysymykseen.

En halua tehdä perinteistä täytekakkua (sokerikakkupohja, kermaa, hilloa, jne) koska en tykkää sellaisesta kakusta. Eikä tykkää miehenikään.

Niinpä kyselin vinkkejä erilaisiin vaihtoehtoihin, mutta sellaisiin jotka kuitenkin olisi mahdollista koristella komeasti Frozen-teeman mukaisiksi.

Parhaat ehdotukset mielestäni olivat tämä Annin Uunissa- blogin Maailman paras porkkanakakku ja toinen mikä herätti kiinnostukseni, oli eräässä kommentissa esille tullut Mirror glaze-kuorrutus. En ole noita kumpaakaan koskaan tehnyt, joten täytyy vähän perehtyä asiaan ennenkuin alkaa touhuamaan, ettei mene pieleen :)

Ajattelin, että tuon porkkanakakun valkoinen kuorrute käy itsessään hienosti aiheeseen, ja somistan sitä lisäksi ehkä Olofilla ja sen porkkana-nenällä. Ja ehkä joku lumihiutale sinne tänne.

Mirror glaze-kuorrutteen lykkään luultavasti vaaleansinisen sävyissä jonkin hyydytetyn juustokakun pintaan, koska ne on helppoja tehdä ja tykkään niistä itse paljon myös maun puolesta, ja ilmeisesti tämän kuorrutteen voi tehdä sellaiseenkin.

Saa nähdä miten käy. Tämän kakun makumaailma on vielä avoinna, ehkä jotain suklaista.

Luultavastihan tässä käy niin, että suunnittelen ja kuvittelen jotain ihania kakkuja, mutta lopulta loppuu aika ja toteutus menee ihan reisille :D

Suolaisissa en varmaan noudata teemaa. Pataleipää, ruokaisaa salaattia pähkinöillä ja juustoilla, coctail-piirakoita päällisineen, ja jotain vastaavaa helppoa mutta hyvää.

Frozen synttärit -koristelu


Koristelupuolelta tietysti kertakäyttöastioissa ja serveteissä Frozen- teema. Se on helppo toteuttaa. Lisäksi vaaleansinisiä ja valkoisia ilmapalloja, ehkä pompomeja tai viiriä.

Koska selfietikun mukana tuli tuollaisia Frozen-aiheisia somisteita, niin ajattelin laittaa jonkinlaisen Photoboothin pystyyn. Eli kiinnitän seinään teemaan sopivaa taustaa ja siinä voi käydä ottamassa itsestään kuvan. Vieressä voisi olla noita keppejä ja erilaisia Elsa, Anna tai Olof- juttuja.

Kutsussa kerron teemasta, joten halukkaat voi tulla pukeutuneena prinsessana tai vaikka Olofina tms :)

Mitä noita Frozen- synttärijuhlat - aiheisia juttuja olen lukenut, niin yksi suosittu aktiviteetti on ollut Olofin nenän kiinnittäminen paikalleen.

Katsotaan, jos askartelisin kartongeista Olofin ja tehdään meillekin sellainen! Lisäksi mietin, että Olofin nenää voisi hakea veden alta - niinkuin joskus olen lapsena leikkinyt sitä, että kädet selän takana pitää ottaa omena vedestä. Toimiskohan se porkkanalla? :)

Teillä on varmaan monella ollut Frozen- juhlat. Mikä on ollut kivoin idea ja paras resepti?

Ja jos meidän tulevat juhlat kiinnostaa, niin seuratkaa ihmeessä instassa ja facessa! Kaikki kuvat leivonnasta ja koristeluista tulee ekana sinne :)

5 kommenttia

 1. Meidän neljäveen synttärikakussa oli glukoosista keiteltyä, siniseksi värjättyä sokerijäätä pystyssä :) Oli helppo ja näyttävä koriste!

  VastaaPoista
 2. Se on muuten olaf eikä olof ?

  VastaaPoista
 3. Tätä oonkin nyt nähnyt paljon kun oon etsinyt Frozen-kakkuja ! Näyttää upealta tosiaan!

  VastaaPoista
 4. Meillä oli suolaisella puolella voileipäkakku jonka kuorruttamiseen käytin sinistä eilintarvikeväriä ja levitin sitä lumen näköiseksi. Sitten tulostin frozen hahmoja ja kiinnitin hammastikkuihin :) Sillä tavalla sain hienosti liitettyä frozen teeman myös suolaiselle puolelle.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit