Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Imetyksen lopettaminen on näköjään yhtä vaikeaa kuin herkkujen syömisen lopettaminen

Imetyksen lopettaminen. Yöimetyksen lopettaminen. Herkkulakko. Kaikki kolme on tässä talossa näköjään ihan hitokseen vaikeata.

En edes ala tuosta viimeisestä puhumaan, mut jokainen voi siellä päässä keksiä, onko täällä oltuu nyt reilu viikko tiukasti ilman herkkuja :D

Yöimetystä olen koettanut monta kertaa viimeisen puolen vuoden aikana lopetella, mutta aina meille on kotiutunut joku flunssa tai omat voimavarat ei ole riittäneet ylimääräisiin öisiin valvomisiin.

Tämä ajankohta uudelle yrittämiselle päätettiin jo marraskuussa. Aion nyt viimein lopettaa imetyksen, Remu on 1 v 5 kk. Vaikeuksia on ollut flunssien lisäksi myös siinä, että minulle tulee runsaan maidontuotannon (ja menekin) vuoksi helposti tukoksia kun alan vähentämään.

Tukosten ja rintatulehdusten välttämiseksi suunnittelin kopettamiselle aikataulun. Kahdessa viikossa vähennän imetystä pikkuhiljaa niin, että ajanjakson päätteeksi sen olisi tarkoitus loppua.Sunnuntaina alkoi ensimmäinen yö. Nukuin sen Remun vierellä, ja kun hän koetti hakea rintaa, vedin peittoa korviin ja kerroin Remulle että nyt nukutaan. Siinä hän jonkin aikaa jaksoi joka heräämisellä pyöriä ja kiukutella sulkeutuneita hanoja. Välillä meni itkun puolellekin. Tarjosin hänelle vettä, mutta sitä hän otti vain yhdellä kertaa.

Tein niin, että itse pysyin makuulla ja annoin Remun möyriä ja mönkiä kiukkuaan pois vierelläni. Toistelin rauhallisesti, "nyt nukkumaan" ja lopulta hän aina nukahti viereeni johonkin mahdollisimman outoon asentoon.

Toisena yönä


Toisen yön sai hoitaa mieheni. Edelleen samassa perhepedissä mentiin, mutta minä nukuin tuon yön eri laidalla kuin Remu. Tämä menikin jo paljon mukavammin, oikeastaan hän ei itkenyt lainkaan yön aikana ja nukahti uudelleen joka heräilyllä. Taas sama taktiikka, eli hän sai vettä jos halusi, mutta muutoin ihan puhumalla oli rauhoittelut hoidettu.

Kolmas yö


Kolmas yö on nyt takana.

Sen puolesta ei hyvältä näytä, että Ruu on ollut nyt 4 vrk 40 asteen kuumeessa (joko rs- tai influenssvirus) ja mitä todennäköisemmin Remu saa sen seuraavaksi. Nyt hän jo yskii ja yskän mukana helposti oksentaa vatsan tyhjäksi. Voi olla, että jos hän sairastuu niin aikataulu paukkuu, ei sille voi mitään. Kolmannen yön minä olin Ruun kanssa eri huoneessa, koska Ruun yskä on niin paha että se herättää Remunkin.

Kuulin kuitenkin sinnekin, että Remu heräili muutamia kertoja ja myös ehti välillä hetkisen itkeä, mutta tosi nopeasti rauhoittui uneen. Paljon nopeammin kuin ekana yönä, kun kiukutteli minulle.

Olen imettänyt nyt 3 krt vuorokaudessa; aamulla, iltapäivällä ja illalla. Remu tulisi mielellään päivisinkin useamman kerran käymään rinnalla, mutta ohjaan hänet siitä joko vesipullolle, leikkimään tai annan välipalaa. Yleensä hän ottaa vettä.

Seuraavaksi ajattelin jättää päiväimetyksen pois tämän viikon perjantaina. Tarkoitus olisi pikkuhiljaa saada maidontuotanto näin vähenemään. Ensi viikon alussa ehkä sitten aamuimetys pois ja lopuksi ilta.

 

5 kommenttia

 1. Meillä lähes saman ikäinen poika ja samat puuhat alkamassa, joskin ajattelin että voisin sen pari kertaa päivässä vielä jatkaa imetystä mikäli yösyönti jäisi suosiolla pois. Nyt on sellainen vaihe että rinnalla viihdyttäisiin päivällä ja yöllä tiheään tahtiin. Yövalvominen saisi jo kyllä riittää! Saapa nähdä onnistuuko näin vai täytyykö imetys lopettaa kerralla kokonaan, ei millään raaskisi!

  VastaaPoista
 2. Meillä on imetyksen lopettaminen ollut melkoista taistelua kahden lapsen kohdalla. Toisen kanssa erityisesti tuo yöimetys oli vaikea paikka. Yöt rauhoittui vasta sitten, kun nukuin itse eri huoneessa kuin vauva. Silloin rintamaidon haju ei häirinnyt pienen unta niin paljoa.

  Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 3. Ja aina vaan mua kiinnostaa hiusasiat :D

  Oon joskus ennenkin kysellyt että oletko nyt värjäillyt hiuksia tai laittanut raitoja? Niin onko sulla vieläkin hiuksissa ns. oma väri vai ootko jo värjäillyt?

  Siksi kyselen kun mulla olis samanlainen "urakka" edessä :D

  Tai ainakin haaveilen siitä... 3 kk sitten viimeksi oon hiusväriä laittanut ja tukka on aika järkky. Mutta päänahan ihokaan ei meinaa kestää niitä ainaisia värien laittamisia... se oma hiusväri vaan mulla on sellanen ööö maantienharmaa...

  VastaaPoista
 4. Sama meininki täällä. Iltaimetys enää kuvioissa, kunhan lakkaa tissi täyttymästä, niin sekin jää. Vasen tissi jo tais luovuttaa, oikee vielä täyttyy vuorokauden aikana melko täyteen. Oikee on koko imetyksen ajan ollu aktiivisempi.

  VastaaPoista
 5. Meillä täällä menossa aivan sama lopetus ja meillä alkoi myös juuri se vaihe että vain ilta ja aamu imetys on menossa. Todella vaikeaa on saada tyyppiä juomaan pillipullosta kun haluaisi vaan rinnasta maitoa. Meillä samaa ikää kun teidän Remu. Onko teillä Remu huolinut hyvin pullon tai mukin? Meillä menee muutama hörppy ruuan kanssa mutta muuten ei oikein huoli pillipullosta. Tänäänkin päibä nukutus meni niin että meni nukkuun ilman juotavaa. Lähinnä itseä huolettaa että saako riittävästi nestettä toinen :(

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Vanhemmat tekstit