Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Näin tein yli 3000 € Facebook-kirppiksillä

Vinkit kirppismyyntiin!

Viime kevään lopussa aloin perehtymään KonMariin, koska epäjärjestys ja pursuilevat säilytyskorit kyllästyttivät. Projektin kautta tuli tarve löytää jokin väylä päästä eroon kaikesta karsimastani tavarasta.

Koska minulla ei ole mahdollisuutta käydä jatkuvasti siivoamassa kirppispöytää, ei pöydän varaaminen olisi minulle paras vaihtoehto, ja sotkuinen pöytä taas ei myy yhtä hyvin kuin siistitty.

Päätin testata Facebook-kirppikset ja tori.fin.

Ei postitusta


Ensin päätin, etten myy mitään postittamalla, enkä tee treffejä. Postituksessa on aina riski, ettei tuote menekään perille asti ja en jaksanut sitä jännitystä. Postikulut on myös niin isot nykyään, että monikaan ei halua 5 euron tuotteen päälle maksaa vielä pari-kolme euroa postikuluja.

HUOM: postitus on monelle erittäin hyvä ja sopiva tapa, mutta minä en kokenut omakseni. Jos tykkäät postittaa tavaraa, niin tietysti ostajakunta on laajempi. Halvimmalla pääset, kun käytät postitukseen kierrätysmateriaalina esim ruokakaupan muovikasseja hyvin teipattuna.

Treffit taas on tosi huono vaihtoehto itselleni, kun ei ole säännöllistä käyntiä missään - jos kulkisi jokapäivä vaikka töissä niin työmatkalle olisi kätevä sopia kaupat, mutta jos asiakseen lähtee ajelemaan niin hyöty on plusmiinusnolla.

Eli jäljelle jää vain nouto. Tämä tarkoitti sitä, että tavaran hinta piti laittaa melko alas, jotta se houkuttelisi ostajat hakemaan tuotteen meiltä asti.

Minimihinnaksi päätin laittaa 5 euroa, jotta vaivannäkö olisi kannattavaa. Tämän vuoksi halvimmista tuotteista piti kerätä paketteja.

Kaikki raha säästöön


Aluksi kaikki rahat menivät kassin pohjalle tai lompakkoon, ja käytin ne sieltä kaupassa käydessä tai muuten vaan huomaamatta. Sitten hoksasin aika pian, että minun kannattaa laittaa jokainen kirppiseuro säästöön, ja näin kerätä meille matkakassaa joulukuiselle jenkkimatkallemme.

Jos rahat käyttää pikkuhiljaa, ei niiden kertymistä ja menemistä edes huomaa. Mutta kun ne laittaa säästöön, se kannustaa jatkamaan kun matkakassa kasvaa pikkuhiljaa.

Mitä myin


KonMarin opeilla myyntikasaan kertyy kyllä tavaraa ihan varmasti joka kodista. Vaikka olen käynyt kotia kovalla kädellä läpi, edelleen meillä on tekemistä. Esimerkiksi eilen huomasin, että meillä on 5 patakinnasta. MIKSI! Mitä teen 5 patakintaalla? 

No sitten siihen, mitä oikein myin, että kassaan kertyi näin mukavasti?

Tässä listaa:

-Vauva-ajan tarvikkeita: hoitopöytä, pinnasängyn lakanoita, vauvojen leluja. Parhaiten leluista myy merkit, mm.Fisher-Price ja Brio

-Kananmunan hattuleikkuri. Tämä erikoisuus pakko mainita, kun oli niin hassu tuote. Oli meille tullut jostain aikanaan liikelahjaksi ja makasi ilman käyttöä, yhä paketissaan. Sillekin onneksi löytyi uusi koti :D Joten älä aliarvioi tavaroitasi: aina voi ostaja löytyä jos tavara on ehjä.

-Pihalla rakennusajalta asti seisoneet, ylimääräiset kevytharkot. Tällaisista hieman erikoisemmista tuotteista laitoin aina ilmoitusta myös tori.fi, koska facebookissa ei välttämättä aina tavoita parasta ostajakuntaa.

-Ylimääräisiä, esimerkiksi 10 vuotta sitten yksiössäni käyttämiä mattoja ja verhoja. Niille ei ollut enää sopivaa paikkaa missään, ja hyväkuntoiset kodin tekstiilit liikkuvat kirppiksillä erittäin hyvin!

-Pieneksi jääneet lasten jalkineet tekevät myös hyvin kauppansa.

-Omat virheostokset. Minulle on kaappiin kertynyt paljon hutiostoja. Eli kaikkea sellaista, mitä olen kuvitellut käyttäväni, mutta ne ei olekaan istunut minulle, väri on ihan väärä tai olen ostanut väärää kokoa. Vuosia säästelin kaapeissani kaikkea tällaista, kuvittelin, että vielä joskus käytän niitä. Mutta tajusin, että mitä kauemmin niitä jemmaan, sitä todennäköisemmin en saa niitä koskaan kaupaksi.

Sisustus myy hyvin


-Valaisimet myy hyvin. Vaikka valaisimella olisi ikää, kun hinnan laittaa tarpeeksi alas niin sille löytyy ostaja. Me ollaan kerätty tänne kotiin molempien entisistä asunnoista kamat tietenkin mukaan, joten kaikkea tällaista löytyy ylimääräisenä varastoista.-pienet sisustusjutut. Näitä kannattaa tietysti myydä kausittain, eli syksyllä jouluun sopivaa juttua, halloween-tavaraa, lyhtyjä jne. Lyhdyt menee syksyllä tosi hyvin.

-Omia vanhoja talvitakkeja. Ostin aikanaan joka vuosi uuden talvitakin, ja niinpä niitä on kertynyt aika paljon. Halpa hinta ja vähän käytetty takki, niin ostajia oli taas hyvin hakemassa.

-Vanhan television. 6 vuotta vanha televisio oli vielä toimiva, mutta meillä sitä ei oikeastaan edes katsottu. Se ei vastannut enää nykyajan telkkareiden laatua, mutta meni silti hyvin kaupaksi.

-Muumimukit: meille oli kertynyt vuosien aikana kasa muumimukeja. Nämä ei oikeastaan kerryttänyt kassaa, koska halusin myydä muumimukit pois käytöstä ja ostin niiden tilalle Marimekon astioita. Muumeista sai hyvän hinnan kuin myin ne kaikki kerralla.

-Ikean tv-taso. Tämä jäi tarpeettomaksi kun myin television. Oli käytössä 8 vuotta, joten hyvin palvelleena pääsi uuteen kotiin.

-Lipasto lasten huoneesta. Vaatteita ei enää säilytetty lastenhuoneessa, tämä jäi ylimääräiseksi

Sekalaista kodin tavaraa: keittiötarvikkeet, säilytyskorit (nythän niitä tyhjentyi mukavasti!), sekalaiset astiasarjat, leipäkone.

Mikä ei mennyt kaupaksi


Kun olin asettanut alimmaksi hinnaksi 5 euroa, oli silloin oikeastaan turha laittaa myyntiin mitään omia vaatteita ketjumerkeiltä. Vaikka vaate olisi käyttämätön, niin henkkamaukkalindex-linjan paidat tms ei oikein mene. Niistä saisi ehkä euron tai pari.

Runkopatja parisänkyyn. Melko uusikin, mutta ei löydy ostajaa. Patjoja on paljon tarjolla myös ilmaiseksi facen ryhmissä.

Lopuksi otin vielä kirppispöydän, johon roudasin pieneksi jääneet lastenvaatteet, joita ei saisi näin menemään. Sieltä sain 300 euroa, mutta se ei ollut tässä kasassa, koska se myynti tilitettiin tililleni. Tämän kirppispöydän otin, koska ko.kirppiksellä oli edullinen siivouspalvelu, joten siellä ei tarvinnut käydä kuin täyttämässä kerran 10 pvän aikana.

Älä aliarvioi tavaraa tai älä odota että se vielä joskus tulee käyttöön


Kun haluaa myydä kodistaan ylimääräistä pois, kannattaa muistaa, että kaikenmaailman härpäkkeille voi löytyä ostaja. Kun hinnan pistää tarpeeksi alas, voi joku siitä kiinnostua.

Jos jokin on tarpeeton sinulle, se voi tulla toiselle kovaan käyttöön! Hyvä esimerkki se kananmunan hattuleikkuri. Meillä ei keitettyä kananmunaa syödä, mutta jos joku syö niin se on varmasti hauska väline aamiaispöytään.

Jos kaappisi pursuaa käyttämättömiä kolttuja, niin ne kannattaa oikeasti ajan kanssa sovitella ja miettiä, miksi sitä ei ole käytetty - luultavasti et tule sitä käyttämäänkään. Tottakai poikkeuksiakin on, kaikkea ei kannata heittää myyntiin - jos vaikka kaapissa on vain yksi juhlavaate niin onhan se aiheellista säästää vaikka ei juhlia olisi ollut vuosiin.

Miten myyt facessa tehokkaimmin


Kaikista paras tapa on minun mielestäni myydä tavara kerrallaan. Koska lasten kanssa minun oli helpompi kaivella vähän kerrallaan tavaraa esiin, otan siitä kuvan hyvässä luonnonvalossa ja laitan ilmoituksen moneen ryhmään yhtä aikaa. 

Tämä on tärkeää: kuva on oltava hyvä, joten kuvaa ikkunan ääressä. Ja toinen juttu eli kun käytät facen ryhmiä, niin monessa paikallisessa ryhmässä saa olla ilmoitus muuallakin yhtäaikaa.

Tämän takia kannattaa liittyä kaikkiin mahdollisiin paikallisryhmiin.Muista merkitä ilmoitukseen MMM eli myynnissä myös muualla.

Minu ilmoitukseni on yleensä lyhyt ja ytimekäs tyyliin:
Matto 8 euroa

Nouto Ilmarinen Lieto

Harmaa matto 80x200. Hyvässä kunnossa. Pesty koneessa. Vain nouto. Nopeat kaupat etusijalla, MMM.

Muista "nostaa" ilmoitusta vain sallituissa rajoissa. Eli kun käyt kommentoimassa tavaraa, se nousee ryhmän seinällä.

Lue aina ryhmän säännöt. Säännöissä sanotaan yleensä, saako tavara olla muualla myynnissä yhtä aikaa ja miten usein tavaraa saa nostaa.

Tavaroita ei tule ikävä


Yhtään tavaraa en ole kaivannut.

Vaikka täältä on varmasti puolessa vuodessa haettu satoja asioita pois, niin mitään en ole jäänyt harmittelemaan.

Kun tuli matkalle lähdön aika, meillä oli 3000 € täynnä. Kieltämättä oli aika tyytyväinen fiilis, en olisi arvannut keväällä saavani niin hyvin tavaraa pois! Ja oli tosi kiva lähteä reissuun, kun matkarahat tuli tällä tavoin.

Vielä olis paljon jäljelläkin, mutta en taida alkaa tuohon rumbaan uudelleen. Seuraavaksi otan itselleni ehkä johonkin tapahtumaan kirppispöydän, jossa myydään itse siellä pöydän takana. 

Jos myy kirppiksillä yli 5000 € vuodessa, niin muistakaa, että sitten pitää alkaa jo ilmoittelemaan verottajalle myynnistä.

Onko teillä antaa hyviä vinkkejä parhaista Face-kirppiksistä tai vinkkejä myyntiin? :) 

4 kommenttia

  1. Kuulostaa huippu jutulta. Harmi vaan kun tuntuu ettei kukaan osta facen kautta multa mitään ?

    VastaaPoista
  2. Millä kirppiksellä sulla oli lastenvaattet?

    VastaaPoista
  3. Oi oi, mä olen vaan antanut kaikkea ilmaiseksi pois, arvokkaitakin juttuja, mm. Marimekon ja Tupperwaren astioita, merkkivaatteita, kaikki kolmen lapsen pieneksi jääneet vaatteet, sisutus- ja kodintavaraa. Olo on ollut iloinen ja keventynyt kun kodin tavaramäärä on vähentynyt ja tavarat ovat saaneet ilahduttaa uusia omistajia. Vasta nyt blogiasi lukiessa tuli sellainen fiilis, että olisiko kuitenkin pitänyt myydä ? No, ei kaduta kun tiedän, että on mennyt tarpeeseen. Olkoon se minun korteni kekoon hyväntekeväisyydessä.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit