Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Luovumme unelmiemme kodista

Kun rakensimme kotiamme viisi vuotta sitten, ajattelimme, että tässä asutaan loppuelämä.

Perustin tämän blogin rakentamisen ympärille ja kirjoittelin aiheella "loppuelämän kotia rakentamassa". Mutta silloin ei osattu vielä ennustaa meidän tulevia tarpeita, ja nyt on tilanne sellainen että olemme suunnanneet katseen eteenpäin.

Myydään omakotitalo Liedosta

Tämä päätös syntyi viime kesänä. Olimme mieheni kanssa kahdestaan pyörälenkillä, anoppi oli lasten kanssa. Meillä oli tosi kivaa. Satoi välillä kaatamalla, mutta se teki kaikesta vielä hauskempaa :) Puhuimme tulevaisuudesta ja teimme yhteisiä suunnitelmia. Sillä lenkillä päätimme, että alamme rakentamaan uutta kotia.

Tontti ostettiin syksyllä. Tontin myötä alkoi tietenkin suunnittelu kiihtymään, ainakin päänsisäisesti.

Välillä haikeus iskee. Tämä paikka on ihana ja olemme tehneet valtavan työn talon ja pihan eteen.

Eräänä päivänä annoin lapsille vauhtia keinuissa pihallamme, ja mietin että luovumme tästä kaikesta, emmekä koskaan enää tule saamaan sitä takaisin. Oikeasti ajatus vähän itkettää nytkin, mutta meillä on omia tunteitamme suuremmat syyt muuttaa.
Eniten tulen kaipaamaan pihaa ja tonttiamme ylipäätään. Kodin voi rakentaa uusiksi, mutta samanlaista pihaa on harvassa paikassa tarjolla (ainakaan meidän budjetilla)Mutta elämä vie eteenpäin, uusiin haasteisiin. Innolla tietysti jo suunnittelemme tulevaa kotiamme.

Kertokaa parhaat vinkkinne talon myyntiin ja näyttöjä varten? Ja mitä itse olette yleensä pitäneet tärkeänä, kun olette olleet katsomassa perheelle uutta kotia?

Aiomme kesällä vielä laitella lomalla kodin viimeisen päälle ja sitten kesällä alamme aktiivisesti etsimään tälle ostajaa :) Ja rakentaminen alkaa näkyä blogissani aika pian - meillä täällä pyöritetään jo pohjapiirustuksia ja kohta esittelen tontinkin!

Jos rakentamisen seuraaminen kiinnostaa, seuraa instassani instagram.com/miiametsoblog tai facebook.com/miiametsoblog :)

16 kommenttia

 1. Teillä on kyllä kaunis koti! Joku saa kyllä tuosta unelmien paikan! Kiinnostaa mitkä on isoimmat syyt muuttoon, toki ymmärrän jos ette halua kertoa.

  VastaaPoista
 2. Halutaan ihan lähelle eskaria/koulua ennenkuin lapset aloittaa koulutien <3

  VastaaPoista
 3. Talo on niin ihana! Oikea unelmien koti!! Joku onnekas saa upean kodin. Tuo on kyllä ymmärrettävää muuttaa lähemmäs kouluja ym. Turvallinen koulumatka on todella tärkeä ja että lapsi voi itsea kulkea kavereille sitten isompana. Onnea myyntiin!

  VastaaPoista
 4. Kiitos <3 Juuri näin. Se painaa vaakakupissa niin paljon että kyllä sen eteen on valmis tekemään aika ison muutoksen!

  VastaaPoista
 5. Missä tämä unelma sijaitsee?

  VastaaPoista
 6. Ajattelitteko kun ryhdyitte rakentamaan, ettei se täytä teidän vaatimuksia?

  VastaaPoista
 7. Talo voi olla IHANA, mutta metsän keskellä mitään, se ei ole. Lapset kasvaa, eskarit, koulut ymym....

  VastaaPoista
 8. Toivotan teille tsemppiä ja jaksamista uudelle rakennusurakalle!

  Itse voin myöntää, että minusta, miehestäni ja meidän parisuhteesta ei siihen hommaan olisi, jos siis vähänkin enemmän pitäisi itse rakentaa päivätyön ohella.

  Onko uudelta tontilta millainen matka kouluun? Jos nytkin matkaa on vain 2 km? Tosin jos on pitkä pätkä vaikka ilman katuvaloja, niin se ei kyllä ole pienelle lapselle kovin mukavaa.

  VastaaPoista
 9. Olen yrittänyt facen kautta sinuun yhteyttä en saa viestiä laitettua. Pystytkö laittamaan viestiä ?

  VastaaPoista
 10. Tässä ei tosiaan ole valoja eikä jalkakäytävää, joten siksi se ei pienten lasten kannalta paras koulutie. Kiitos tsempistä :)

  VastaaPoista
 11. Hei! Laitoin eilen kommentin, mutta en tiedä tuliko se perille? Uuden kodin suunnittelu kiinnostaa kovasti. Joko paljastat tuleeko uusikin koti kahteen tasoon ja mitkä ovat asiat haluat uuteen kotiin ehdottomasti tehdä toisin ? Meillä on just samanlainen tilanne ja uutta kotia nyt tehdään. Kerittiin asua edellisessä talossa viisi vuotta ja teimme kaiken itse perheellemme unelmien kodiksi. Juuri nuo samat fiilikset kävin läpi, kuin sinä nyt. Niin paljon muistoja ja ihania hetkiä kerkesi viiden vuoden aikana tulla. Muistot kulkee mukana ja uutta kohti mennään yhdessä perheenä eikä kodista jouduttu luopumaan muista syistä..

  VastaaPoista
 12. Moi! Meillä on suunnittelu ihan alussa, ihan siis todella alussa - ei ole kuin jokin pieni visio tulevasta :) Ja se visio on yksikerroksinen :D Ja muutama muu juttu, mutta teen niistä kyllä vielä ihan lähiaikoina postauksen ja kuvaan tuon pohjapiirustuksen jota olen nyt piirrellyt ruutupaperille :)

  VastaaPoista
 13. Edelliset kommentit eivät aukea ollenkaan. Muutenkin nämä uudet blogisivut ovat huonommat kuin ne edelliset. (Ei siis sinun vikasi, mutta näin kaksplussalle palautteena)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit