Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Sori, mut me perutaan taas

Remu on pian 1,5 vuotias. Jatkuva sairastelu taisi alkaa noin 4 kk iässä, jos oikein muistan. Siitä alkoi myös meidän sosiaalisen elämän jatkuva peruutusten, treffien siirtämisen ja pahoittelujen kierre. 

Meidän lapset on ollut viimeisen vuoden aikana noin 2 viikkoa pisimmillään täysin terveinä. Se tapahtui kerran viime kesänä. Tarkoitan sellaista terveenä olemista, ettei kummallakaan vuotaisi räkä tai he ei yskisi.

Nyt meillä on päällä noro-virus. Se alkoi viime viikolla. Sitä ennen Ruulla alkoi kova yskä juuri pari päivää ennen sitä. Sitä ennen oli pari päivää oireettomia lapsia, jotka oli juuri selvinneet RS-viruksesta, jonka sairastivat peräkkäin.Tällaista tämä on koko ajan ollut. Meidän kalenteri on aina sovittu melko hyvälle mallille kavereiden ja heidän lastensa tapaamisia, mutta suurimman osan joudun aina perumaan, koska tietenkään kukaan ei halua ottaa tauteja tietoisesti.

Ja jos meillä on pari tervettä päivää, niin hyvällä tuurilla treffikaverit on kipeänä.

Tuntuu oudolta, miten he voi olla koko ajan kipeänä. Siis mistä voi aina löytyä joku uusi virus! Ihan uskomatonta. Sanonpa ääneen, että influenssaa meillä ei vielä ole ollut, joten varmaan se tulee seuraavaksi.


Jotain hyvääkin


On pakko sanoa, että joissain asioissa olemme olleet onnekkaita. Kummallakaan lapsista ei ole ollut pahoja korvatulehduskierteitä. Remulla ei ole ollut yhtään korvatulehdusta ja Ruulla oli muistaakseni kerran 1-vuotiaana.

Remu ei siis ole koskaan saanut antibiootteja, mikä on ihan hirmu hyvä homma. 

Pitkä imetys suojaa? Aijaa.


Välillä katkerana ajattelen, että pitkä imetys ja imetys ylipäätään muutenkin muka suojaa lasta. Siis MITEN PALJON meillä olisi sairastettu, jos ei olisi imetetty? Molemmat oli rinnalla 1 v 5 kk asti. 

No, ehkä meillä olisi sitten oltu vielä pahemmin kipeänä. Vaikea vaan kuvitella.

Molemmat syö vitamiineja joka päivä, deet ja monivitamiinit on käytössä. Käsiä pestään joka välissä saippuan kanssa ja kuivataan huolella. Ulkoillaan yleensä päivittäin, ja eikös kotona olevan koiran pitäisi joidenkin tutkimuksien mukaan parantaa vastustuskykyä? :D

Mitä jos lapset olis päiväkodissa? Olisin töistä koko ajan poissa.

Jatkuva treffien peruuttelu nolottaa


No, ehkä tämä tästä. Oli vaan pakko saada avautua, kun tulee korvista tämä jatkuva peruuttelu. Nolottaa, kun joutuu aina laittamaan saman viestin; Meillä ollaan taas kipeänä, otetaanko uusi aika ensi viikolle?

Samoin lukemattomat synttärit ollaan jouduttu jättämään väliin, kun meidän lapset ei voi osallistua, ettei kaikki saa samaa tautia.

Vapaa-ajan peruutusten lisäksi joudun välillä siirtämään kuvauksiakin. Esimerkiksi jos meillä on RS-virus, niin ilmoitan asiakkaalle asiasta, etten mene heidän kotiinsa pienten vastasyntyneiden luokse, viruksen kanssa.

Miten te muut toimitte, jos lapsenne nenä vuotaa ja hän yskii, on selvästi jokin virus? Kerrotteko aina siitä etukäteen, ennenkuin menette juhliin tai kavereille kylään? Minun mielestäni se on reilua ja en itsekään tykkää, että tullaan flunssaisena meille kylään (paitsi jos meilläkin olisi jo joku nenän vuotaminen valmiiksi)

34 kommenttia

 1. Oot tehny mielestäni ihan oikein 👍 Niin mekin tehdään ja toivon samaa muiltakin.

  Tuota ei kyllä kaikki noudata ja sen takia mekin ollaan taas kipeänä. Suoraan sanoen ottaa päähän moinen ajattelemattomuus ihmisiltä.

  Mitä jatkuvaan sairasteluun tulee, niin kyllähän toinen tauti aina toisen luo löytää ja pääsee iskemään "kiinni", koska henkilön vastustuskyky on alhainen edellisen taudin takia =(

  Oon niin pahoillani, että teillä taas sairastetaan. Pikaista paranemista ❤

  VastaaPoista
 2. Heippa, ettekös te nuku perhepedissä,
  niin miten tuo sairastaminen siellä teillä sujuu?
  Meillä perhepeti tuo haasteita siihen kun toinen lapsi sairastaa..
  Miten nytkun teillä noro? Oksensiko potilas sänkyyn kaikkien päälle?

  VastaaPoista
 3. Oon kyllä niin samaa mieltä, että haluaisin tietää etukäteen jos juhlissa tai muuten kyläillessä joku on sairaana! Mun 1-vuotias on ollut vain kerran kipeänä(koputan puuta! Ja mulla muuten suuren imetyspettymyksen jälkeen korvikkeella kasvanut lapsi) ja juuri niin, että kävimme kerhossa, jonne yksi äiti oli tullut selvästi sairaan lapsen kanssa. Eipä mennyt kauan kun sama tauti oli meillä.
  Kyllä kismitti! Ymmärrän kyllä, että nuo kerhot voi olla joillekin äideille todella tärkeitä, kun saa seuraa myös itselle, mutta en itse kehtaisi mennä, jos lapsella tai mulla on yskää tai nuhaa.

  VastaaPoista
 4. Miten teillä sujuu perhepeti kun lapsi sairastaa?
  Esim nyt kun noro niin oksensiko lapsi teidän kaikkien päälle sängyssä?
  Meillä perhepeti asettaa sairastaessa vähän haastetta.
  Niin kuulisin mielelläni miten teillä sujuu

  VastaaPoista
 5. Oletko kokeillut maitohappobakteerikuuria vastustuskyvyn kasvattamiseen? Meillä sairastelukierre loppui kuin seinään kun alettiin säännöllisesti napsia maitohappobakteereja. Liekö sattumaa, mutta ei kyllä uskalleta lopettaakaan enää :D

  VastaaPoista
 6. Itse olen kolmen kanssa käytännössä huomannut, että tehostetulla käsihygienialla on ollut positiivinen vaikutus tautien leviämiseen. Samoin on ollut ruokavaliolla.
  Tällä hetkellä jokainen lapsi esim. syö vähintään puoli litraa kotimaisia marjoja päivässä.
  Tämä tuntuisi ainakin lyhentävän taudin kestoa.
  Toki ikäkin varmasti auttaa asiaan. Myös kita- jaa niulurisojen tilanne kannattaa tarkistaa. Ne joskus ylläpitävät ikuista sairastilannetta.
  Meillä myös yhdellä lapsella todettu geneettisesti alentunut vastustuskyky. Korostetun terveellisillä elämäntavoillla tämäkin on saatu "kumottua". No, vatsataudin saa todella herkästi. Luulen, että sairastuu jo pelkästään norosta lukiessaan...

  VastaaPoista
 7. Huhhuh! Tsemppiä, jospa teidän lapset ois tän taudin jälkeen sairastanu tarpeeks ja saisitte monta "tervettä" viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Neljättä lasta odotan ja sen on elämä opettanut, ettei anteeksi tarvi pyydellä, jos menot peruuntuu lasten sairastumisen takia. It's life. Siihen pitää vaan sopeutua.

  Meillä on nuorimmalla 2v:llä just influenssa loppusuoralla, isommat 6 ja 5v lievästi oireilleet, muttei vielä sairastuneet... Sormet ristissä!

  Ja kyllä kysyn talonväeltä mielipidettä, jos lapsen tauti on siinä vaiheessa, että voi vielä tartuttaa eikä ängetä väkisin. Mutta pelkkä nenän vuotaminen tai yskä ei välttämättä kerro koko totuutta, joten niiden takia en lukkiudu lasten kanssa kotiin. Taudit tarttuu, jos ovat tarttuakseen.

  VastaaPoista
 9. Ymmärrän harmituksen perumisten takia, mutta nostan hattua ja kiittelen sitä, ettet vie sairaita/toipilaita lapsia sairastuttamaan muita! Näin infektioastmaatikon äitinä sitä saa aina pelätä viruksia ja tauteja.

  Itse olen aina pitänyt sääntönä, että jos lapsi yksii tai nenä vuotaa solkenaan, niin sitten emme kyläile, eikä myöskään meille saa tulla. Kaikeltahan ei mitenkään kykene välttymään, mutta pelkällä maalaisjärjellä ja käsien pesulla pääsee pitkälle. :)


  Tsempit teille ja pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 10. Kerron etukäteen jos on pahempi räkis. Meillä syötiin tissiä 2.5-vuotiaaksi ja 3v8kk meni päiväkotiin, ei ole ollut paljon kipeä. Niin se vaan menee että pienempänä pienet tartuttaa toisiaan helpommin kun leluja syödään yms. Muista pestä nyt kaikki hyvin, tsemppiä!

  VastaaPoista
 11. Onko teillä maitohappobakteerit käytössä? Käsienpesun ja vitamiinien rinnalle hyvät tukemaan vastustuskykyä (joka lähtee suolistosta). Meillä ollut käytössä esim. LactoSeven ja Probiootti + tai probiootti comp. Vatsatautien aikaan Precosa vielä rinnalle!

  VastaaPoista
 12. No just eilen sain vinkin noista ja kävin tänään ostamassa probiootteja sisältäviä elintarvikkeita ja viel purkista lisäksi! Kiitos vinkistä! Toivon, että tää auttaa!!

  VastaaPoista
 13. Kiitos! Vissiin ei hirveästi auta edes desinfiointi noroon :( Niin oon ainakin lukenut että se on aika kova pysymään elossa. Oon pessyt vaatteita ja vuodevaatteita nyt 90 asteessa et sais puhtaaksi.

  VastaaPoista
 14. Kiitos. Niinhän se on... Vaikka tuntuu että ei sekään ole kiva kun me aina perutaan - siis kiva sille toiselle osapuolelle :( Mutta ei ne varmaan kiittelis norostakaan :D

  VastaaPoista
 15. No ei mekään esimerkiksi kaupassa käymistä jätetä väliin, jos on flunssaa, itseasiassa ei sitä aina tiedä että on tauti, kun se jo on, koska kyllähän sitä voi kantaa vaikka ei vielä oireita ole. Joten totta sekin että tauteja tulee. Mutta koetan nyt noita probiootteja, jos ne auttais meitä vihdoin pysymään edes vähän terveenä. Edes pari viikkoa :)

  VastaaPoista
 16. No sitä toivon.. Nyt aloitettiin probiootteja joten oikeesti oon toiveikas että ehkä ne tois avun.

  VastaaPoista
 17. Moi! No toivottavasti ei tuu nyt teille tätä kautta :) Toi kitarisa-juttu vois olla tarkistettavien asioiden listalla, kiitos vinkistä. Meillä on tosiaan ollut onni, ettei bakteerit meitä kiusaa, vain virustaudit. Marjoja syö lapset kovasti, puolukoita, mustikoita ja mansikoita pakastimesta! Onneksi maistuu hyvin. Nyt lisättiin vinkin ansiosta probiootit, toivottavasti ne jotain auttais! Kiitos vinkeistäsi :)

  VastaaPoista
 18. En ole ! Tiiätkö, oon jotenkin pitänyt niitä vähän mainosmiesten puheena.. Tyhmää. Nyt kävin ostamassa ja samalla noita Gefilus-tuotteita, luin että ruuan mukana ne vaikuttaisi tehokkaammin vielä. PIdän nyt peukut pystyssä, jotta tää auttaisi! Kiitti vinkistä <3

  VastaaPoista
 19. Moi! Onneksi ei oksentanut päälle sängyssä, kun valvoin ja vahdin. Toki sit muualla sain kyllä päälleni ihan päivällä noita oksennuksia..

  VastaaPoista
 20. Niinhän se on! Varsinkin kun niissä on näkyvät merkit noi nuhat ja yskät. Noro kun on sellainen, että luin sen tartuttavan jo ennenkuin oireet alkavat. Eli sitä kantaa mukanaan ennenkuin tietää että se onkaan :(

  VastaaPoista
 21. Vastasinkin tuohon tuolla toisessa kommentissa, eli ei oksentanut päälle sängyssä. Muualla sain kyllä sitten oksennusta päällleni mutta itse olen toistaiseksi säästynyt norolta! Ihme kyllä.

  VastaaPoista
 22. Kiitos Milla <3 Pikaista paranemista sinnekin! Kyllä, oon kans miettinyt että kierre on varmaan osaksi sen syytä kun tauteja on niin hitosti tallella eikä ehditä kunnolla parantua ja saada vahvaa vastustuskykyä kun aina tulee uusia tauteja ennen sitä.

  VastaaPoista
 23. Meillä on kolme lasta joista vanhin 4v on sairastunut niin paljon että välillä tuntui että järki lähtee 🤣 yhtään korvatulehdusta hän ei ole elämänsä aikana sairastanut. Mutta nyt sitten viimein hakeuduttiin nenä-kurkku-korvalääkärille. Tuloksena oli varsin kookas kitarisa ja liimakorvat, vaikka korvat ei ole ikinä oirehtineet. Nyt on kirarisa leikattu ja korvat putkitettu ja toivotaan parasta!

  VastaaPoista
 24. Ei oo kyllä kivaa jos koko ajan sairastetaan. Tsemppiä paranemiseen!! Pakko kyllä sanoa tuosta imetyksestä sen verran, että itseltäni ei tullut juurikaan maitoa ja imetys tyssäsi heti alkumetreillä eli molemmat neidit ovat saaneet korviketta syntymästään asti ja meillä ei kyllä sairasteta. Itse en myöskään ole aikoinaan saanut rintamaitoa ja sairastan ehkä kerran vuodessa. Eli ei se imetys sairasteluilta välttis pelasta, eikä korvikelapset oo sairaampia kuin rintalapset. Ja mulla on tästä omakohtaista kokemusta 👍

  VastaaPoista
 25. Tuttavani perheen talosta löytyi hometta siitä johtui lapsien sairastelukierre. Kannattaa myös kiinnittää erityistä huomiota perus hygieniaan, käsienpesu, ym. Ja ne vitamiinit auttavat ylläpitämään terveyttä.

  VastaaPoista
 26. Pakko kommentoida tähän myös, koska tiedän tasan kuinka turhauttavalta tuntuu lapsen jatkuva sairastaminen. Meillä siis alkoi esikoisen flunssakierre hänen ollessaan 11kk ikäinen, se jatkui syyskuulta tammikuuhun asti eli 6-7 tautia peräjälkeen, ensimmäisen jälkitautina korvatulehdus joka onneksi ei ole uusiutunut sen jälkeen. Jälkeenpäin tajusin vasta että tosiaan siksi sairastui niin helposti kun ei ollut edellisestä vielä ehtinyt toipua ja vastustuskyky nollissa. Jätimme kaikissa kerhoissa yms. käymisen luonnollisesti, mutta jossain välissä kirosin jo kaupassakäyntiäkin sillä alkoi tuntua ettei pöpöt voineet tarttua muualta kuin likaisista ostoskärryistä. Käsiä pestiin ahkeraan ja pysyteltiin kotona lepäämässä, rankkaa aikaa itselle toki myös. Sitten jotain tapahtui, mentiin 3kk ilman minkäänlaista tautia ja nyt 2.5v ei ole sairastellut enää aikoihin. En ole varma mikä siihen auttoi, mutta uskoisin että tuolla selkeällä terveenä pysymisen jaksolla vastutuskykyä ehti karttumaan tarpeeksi. Tsemppiä hurjasti teille, uskon että tilanne helpottuu sielläkin pian ja elämä alkaa näyttäytyä ihan uudenlaisena! :)

  VastaaPoista
 27. Pestään kyllä käsiä usein ja saippuan kanssa, ja kuivataan huolella! :) Vähemmän kyllä voisi sormi olla esikoisen nenässä, se ei varmaan auta pysymään terveenä kun kaivaa nenää :/

  VastaaPoista
 28. Joo ei! Siis en minä niin väittänytkään, ajattelin vaan kun sitä aina "ylistetään" ja hoetaan :D T. katkera mutsi :D

  VastaaPoista
 29. Okei! no sehän vois olla kans yksi tarkastettava juttu. Hieno homma kun löysitte avun!!

  VastaaPoista
 30. Kyllä esimerkiksi kloriten pitäisi noroon tehota.
  Meillä käytössä vatsatautiaikaan esim. Sairaaloista tuttu pintadesinfiointiaina, jolla pyyhin vessan pinnat kerran tunnissa. Ovenkahvat, valokatkaisijat, ovenkarmit, otehanat jne. Lisäksi jokaiselle oma käsipyyhe ja ne pesuun ja vaihtoon pari kertaa päivässä.
  Myös pyykinpesuun myydään desinfioivaa huuhteluainetta, mutta onko sillä muuta tehoa kuin henkistä, sitä en tiedä. Itse uskon riittävän väljästi kuumalla pestyyn pyykkiin ja kuivausrumpuun.

  VastaaPoista
 31. Juu, niinhän sitä ylistetäänkin ja six mulla nousee aina karvat pystyyn, kun näin sanotaan. Tietty jotain tutkimustietoo tästäkin taitaa olla, mutta en lähtis sen suhteen ylistämään. Mulla on paljon kavereita jotka ovat vuoden päivät onnistunut imettämään ja lapsoset ovat jatkuvasti kipeitä, joten tiedä sitten...
  Toki ehkä semmonen liiallinen hygienia ja kaikkien mahdollisten vitskujen syönti voivat kääntyä itseään vastaan. Tiedä sitä sitten. Mä itse olen aika suurpiirteinen käsienpesujen ja vitskujen (vain D-vit.käytössä)suhteen. Hyvin ollaan selvitty! Ja toivottavasti sielläkin jo alkaa helppaamaan. Tsemppiä👍

  VastaaPoista
 32. Aikasemmin ajattelin, että pieni yskä tai nuha ei ole este mennä töihin/kouluun/harrastuksiin jos ei ole kuumetta ja olo sallii sen... Toki on ihmisiä, jolla ei koskaan nouse kuume kipeänä ja on tiettyjä aloja jossa pitää olla erityisen tarkkana kuten elintarvikeala. Nykyään olen kuitenkin lukenut ja pohtinut paljon sitä, kuinka ihmiset lähtevät liian aikaisin kotoa ja liikkuvat liikaa kipeänä. Ja kuinka esim. pitkäaikaissairaille (ja tietty vastasyntyneille) voi pienikin "tavallinen tauti" olla vaarallinen. Aina siitäkään ei tiedä mitään kenen kanssa saa olla erityisen tarkkana ja taudithan tarttuvat aina eteenpäin.. Joten hienoa, että oot tarkkana kipeiden lapsien kanssa :)
  Tsemppiä noroon, sehän voi säilyä esim. pinnoilla tosi kauan!

  VastaaPoista
 33. No meillä lapset ei ole juurikaan sairastaneet, paitsi nuorempi oli pitkään sellainen nuhanenä että oli vähän väliä nuhassa, joka ei sen kummemmaksi siitä muuttunut. Eivät siis ole juuri koskaan kuumeessa tai kipeän oloisia, mutta jos tulee yskä niin sehän voi kestää tyyliin kuukauden.

  Eikä työssäkäyvänä tietenkään ole mitään mahdollisuuksia jäädä kotiin siksi että lapsilla vuotaa nenä tai yskivät jos menee makuulleen. Jos on oikeasti sairas, niin jäädään kotiin, nuhan takia ei todellakaan.
  Vatsatauti tietysti on sellainen, jota en todellakaan halua kenellekään tartuttaa eli sen kanssa saa olla varovainen!

  Myöskin kyläillään yskivien tai nuhaisten lasten kanssa jos niin sattuu, mutta vain tutuilla joiden kanssa se on ok. Jos on jotain vieraampia tai uusia tuttavia, kyselen ensin kohteliaasti että jätetäänkö väliin kun meillä on tätä nuhaa.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit