Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ovulaatiotesti voi löytää kierron, vaikka kuukautisia ei olisi

Kaupallinen yhteistyö RFSU

Ovulaatiotesti on tuttu väline monelle, joka toivoo raskautta. Meilläkin molemmat lapset ovat saaneet alkunsa ovulaatiotestien avulla!

Miksi ovulaatiotesti


Olen kuullut, että moni bongaa ovulaation kehostaan ihan ilman testaamista. Minulla ei ole mitään havaintoa sellaisista, niin me naiset ja kehomme ovat erilaisia :)

Aikanaan kun yritimme Ruuta, olin lukenut siitä, missä vaiheessa kiertoa on parhaat päivät tulla raskaaksi. Ja sitten laskeskelin kalenterista niitä. Useampi kuukausi meni, eikä tarpännyt. Sitten otin testit käyttöön.

Minun kohdallani ovulaatiotesti on ollut tosi toimiva, koska joka kerta kun ovis on bongattu, on raskauskin saatu alkuun. 

Mihin ovulaatiotesti perustuu?


RFSU:n ovulaatiotesti perustuu hormonipitoisuuden mittaamiseen.

Lutenisoivan hormonin eritys kasvaa juuri ennen munasolun irtoamista, ja seuraavan 48 h kuluessa LH-huipusta munasolu on hedelmöittymiskykyisin.


Ovulaatiotestin teko on helppoa


Toisin kuin raskaustestejä tehdessä, älä käytä ovulaatiotestiä tehdessä ensimmäistä aamuvirtsaa. 

Paras aika on klo 10-20 välillä, ja on tärkeää olla 4 tuntia virtsaamatta ennen testin tekoa ja runsasta nesteenjuomista on hyvä välttää 2 tuntia ennen testin tekoa. Tee ovulaatiotesti suunnilleen joka päivä samaan aikaan päivästä.

Pakkauksessa on 7 tai 14 testiä, eli siitä riittää viikon tai kahden pituiseen testijaksoon. Jos testejä jää käyttämättä, ne säilyvät parasta ennen -päiväykseen saakka.

Testiin tulee ilmestyä kaksi viivaa, ja testiviivan ollessa yhtä vahva tai vehvempi kuin kontrolliviiva, LH-arvo on kohonnut ja seuraavat kaksi päivää ovat hedelmällisintä aikaasi. 

Joskun tason kohoamisen bongaamiseen voi tarvita enemmän kuin yhden pakkauksen verran testejä.

Moni tekee niin, että säilyttää testit, ja vertailee niihin piirtyneitä viivoja, jolloin näkee ehkä selkeämmin, kun viiva vahvistuu.

Itse en ole niin tehnyt, mutta se vinkki ehkä voi auttaa jotain hahmottamaan viivan tummeneminen :) eli kun testit asettelee vierekkäin, näkee onko viivat muuttuneet tummemmaksi.

ovulaatiotesti

Jos et tiedä kiertosi pituutta


Ovulaatiotestien tekeminen ohjeistetaan aloittamaan sen mukaan, miten pitkä kierto on, katso ohje täältä taulukosta.

Jos et tiedä kiertosi pituutta, voit aloittaa testien tekemisen 11 päivää kuukautisten jälkeen. 

Ja itseasiassa näitä voi käyttää, vaikka ei olisi vuotoakaan - niin minäkin tein, kun halusimme saada Remun alkuun. Samoin nyt Remun imetyksen jälkeen minulla ei ole ollut vuotoa, mutta ovulaation olen näillä bongannut.

Onko siellä muita ovistesteihin luottavia? :)

2 kommenttia

  1. Meillä molemmat raskaudet lähteneet testaamalla. Suosittelen, vaikka kierto olisi kuinka täsmällinen tahansa.

    VastaaPoista
  2. Jokos siellä ollaan raskaana...??😊

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Vanhemmat tekstit