Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Alkuraskauden oireet - tänään rv 8+6


Rv 9 lopuillaan ja jos ei tietäisi, niin moni tuttu kyllä arvaisi jo minut nähdessään, että olen raskaana.

Tai sitten herkutellut entistä enemmän. Turvotus, ja monet muut raskausoireet on tulleet jo hyvin selkeästi täällä esille.

Raskausoireet alkuraskaudessa

Ensimmäisenä minulla taisi tulla tuo turvotus. Masu ei mikään timmi ole ollut moneen vuoteen, mutta kyllä tämä on jotain ihan erilaista. Sellainen selkeä nestepöhö on pesiytynyt, ja jo aamulla saattaa nilkkoja ja käsiäkin turvottaa.

Omat housut ei mene enää kiinni, jos niissä ei ole joustoa vyötäröllä. Tai menee mutta tuntuu hirveältä päällä, joten esimerkiksi ulkoilen lähinnä mieheni housuissa.

Toivon, että tää turvotusmasu poistuisi vielä kunhan alkaa se oikea raskausmasu tulemaan! Nythän vauva on vielä niin pieni, ja kohtu myös, että ei tämä masun kasvu suoraan vauvan ansiota ole. Hormonit kai sen tekee.

Väsymys ja mikään ei kiinnosta

Voisin vaan maata kaikki päivät. Tätä on kans kestänyt jo jonkin aikaa, viikkoja. En ole todellakaan normaalisti mikään sohvallamakoilija, vaan tykkään touhuta koko ajan jotain. Mutta nyt ei oikein mikään kiinnosta.

Nämä on onneksi minulle tuttuja jo edellisistä. Tosi kova väsymys on ollut molemmissa raskauksissa aiemmin ja Remua kun odotin, sama kiinnostuksen puute vaivasi. Todella häiritsevää, siinä tulee jopa vähän epäillyksi onko masentunut tai jotain, kun ei viitsisi tikkua laittaa ristiin!

Yleensä olen kotosalla sellainen tehokas toimija, jos aloitan jonkin projektin, teen sen myös samantien loppuun jos vaan mahdollista. Nyt yhden laatikoston siivoaminen tuntuu ylivoimaiselta.

alkuraskauden oireet, rv 9

Lempiherkut ei maistu

Tämä on jännä! Ne herkut, jotka on normaalisti mun mieliherkkujani, eli jäätelöt ja suklaa, ei olekaan sitä enää. Suklaata menee tosi vähän. Ja jos muistatte, imetysaikana söin sitä monta levyä viikossa. Ja aina muutenkin olen ollut suklaalle perso.

Uudet herkut on tottakai tullut tilalle, tietysti.

Nyt minun tekee mieli roskaruokaa, lähinnä hampurilaisia! Ja lempivälipala olisi vaalea leipä tai sämpylä, jonka päällä olisi meetwurstia ja juustoa. En normaalisti juurikaan syö leikkeleitä.

Appelsiinimehu himottaa! Ja leivonnaiset, pullat, kakut.

Keitetty kananmuna on tullut jostain puskista. En ole tehnyt keitettyjä munia itselleni varmaan kuin kerran viidessä vuodessa, mutta nyt olen syönyt niitä monena päivänä.

Näppylät

Naama kukkii. Leuan ympärys ja nenän alusta on ollut finneissä jo viikkoja. Tosi ärsyttävää! Sellaisia kunnon paiseita pukkaa vähän väliä.

alkuraskauden oireet, rv 9

Paha olo ja ällötykset, huimaus

Tein viime lauantaina meille lounaaksi intialaista kanaa. Tosi voimakkaan mausteista. Söin sitä yhden annoksen, ja sen jälkeen sen haju alkoi ällöttämään, suorastaan kuvottamaan. Hyi että kun ajattelenkin sitä hajua :D

Nukun kuin tukki

Jotain hyvääkin; eli koska minua väsyttää niin hirvittävästi, nukahdan joka ilta tosi helposti ja nukun hyvin. Menen useimmiten nukkumaan samaan aikaan, kuin lapsetkin eli ennen klo 21! Iltapala jää helposti syömättä, koska en vaan jaksa valvoa.

Ennen siis minun saattoi olla vähän vaikeaa nukahtaa illalla, vaikka olisin mennyt 22-23 sänkyyn.

Mutta, mitäs luulette? Onko viittauksia siihen, kumpi sieltä olisi tulossa?

Minä veikkaan poikaa! :) 


Ruuta odottaessa minulla alkoi kova migreeni keskiraskaudessa, joka oli melkein päivittäistä. Olisko se voinut johtua tytön odottamisesta? Toivottavasti nyt ei tule migreeniä, onpa tyttö tai poika.

Muutenkin oireet on jotenkin samanlaisia kuin Remun aikana. Tai sitten olen vaan unohtanut mitä oireita oli esikoisesta eli Ruusta.

Liitythän seuraamaan blogia Facebookissa!Ei kommentteja

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Vanhemmat tekstit