Oman hiusvärin takaisin kasvattaminen (2 vuotta takana)

Oman hiusvärin kasvattaminen takaisin voi olla aika hidas prosessi, ainakin minusta on tuntunut siltä. Tässä jutussa kaikki vaiheet ja takapakit, mitä olen käynyt nyt läpi :)

Kaksi ja puoli vuotta sitten talvella päätin, että tummaksi värjääminen saa riittää. Olin leikkauttanut lokakuussa -15 hiukset aiemmin täyspitkästä polkkamittaan, ja aloin kasvattamaan pitkää takaisin. Samalla päätin kasvattaa oman hiusvärini takaisin.

Projekti alkoi raidoituksella. 

Lähtökohta ennen raidoitusta oli muutamien kuukausien juurikasvu, ja värjätyssä osuudessa oli tummaa ruskeaa niin paljon päällekkäin, että se oli oikeastaan lähellä mustaa. 

Ohuella raidoituksella haettiin liukuvaa siirtymää oman juurikasvun ja värjätyn osion välille. Omaan juurikasvuun ei siis koskettu enää lainkaan. 

Tämä eka raidoitus tapahtui siis noin 2 vuotta sitten, kesäkuussa 16. Siitä annoin hiuksien olla ihan rauhassa ainakin puoli vuotta, hopeashampoota silloin tällöin käytin, ettei meidän kalkkipitoinen vesi kellastuttaisi hiusta niin paljon. 

oma hiusväri takaisin kasvattaminen

Koko vuoden aikana kävin kerran lisäämässä raidoitusta, että juurikasvun ja raidoitetun osion ero ei olisi niin selkeä ja jyrkkä. 

Kesällä 2017 sain päähäni sipaista hiuksiini jotain turkoosia suoraväriä, yhteen pieneen paikkaan:
No, se tarttui niin lujasti kiinni, että vielä kuukausienkin kuluttua hiukset vihersivät tuosta kohti. Päätin käydä kampaajalla poistattamassa vihreän. 

Se oli niin tiukassa, että kovasta värinpoistosta huolimatta ihan hiukan vihreää jäi jäljelle, ja hius tietysti vaalentui jonkin verran.

Tämä värinpoisto tapahtui viime marraskuussa 2017. Tyveen ei koskettu, vaalennus tapahtui tuohon latvaan missä se turkoosi oli (suunnilleen korvien alapuolella)

Sen jälkeen hius kellersi aika voimakkaasti.


Poistaakseni keltaisuutta ja liikaa vaaleutta, ostin latvoihin kaupasta jonkin sävyttävän hoitoaineen, muistaakseni sävy oli "Kylmä ruskea" tai "kylmä mokka" tms ja käytin sitä kahdessa pesussa.

Se toi tuon vaalean latvan vähän lähemmäksi omaa väriäni, joka siis näkyy hiusten tyvessä edelleen.

Kannattiko aloittaa oman hiusvärin takaisin kasvattaminen?

Minun mielestäni ehdottomasti on kannattanut.

Jos en olisi sitä turkoosia mennyt lykkäämään, olisin varmaan selvinnyt pari vuotta sillä kahdella raidoituksella, ja oma väri olisi jo tosi pitkällä.

On hirmuinen ero entiseen, että enää ei tarvitse tuijotella juurikasvua ja miettiä värjäämistä - värjäänko itse vai meniskö kampaajalle heittämään 100-150 euroa hiuksiin.

Tykkään omasta hiusväristäni, ja se käy hyvin tämänhetkiseen elämääni, kun tykkään muutenkin olla luonnollisessa lookissa.

Tässä vielä loppuun siis tämänhetkinen tilanne.

oma hiusväri takaisin kasvattaminen

oma hiusväri takaisin kasvattaminen

Suosittua