Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

rv 12: Rasittava hormonihirviö-puoliso täällä moimoiii!

Raskausviikko 12 alkoi tänään. Ihana olla näin pitkällä, jokainen viikko tarkoittaa lisää voimaa sikiölle.

Raskausviikon 12 alussa sikiön pituus päästä peppuun on 41-52 mm, eli kokonaisuudessaan sellainen reilu 6-7 sentin pötkylä siellä köllöttelee! ♥️

Rv 12 lapsen sukupuolielimet ovat jo kehittyneet! Jännittävää. Minusta tuntuu taas, että siellä ehkä olisikin tyttö (koska on ollut migreeneitä enemmän kuin normaalisti)

Hormonit turvottavat ja ruoansulatus hidastuu. Mulla itseasiassa on ollut viime aikoina jopa vähemmän turvonnut olo -tuntuu, että raskausmaha on yhä enemmän raskaana olevan mallinen, ja sellainen nestepöhö alkaa poistumaan.

Tällä hetkellä minulle maistuu chilitonnikala-ruisleivät, pakastan mangoa ja teen siitä ja appelsiinimehusta itselleni sorbettia ja appelsiinimehu maistuisi milloin vain!

Raskausviikko 12 - ja hormonit pistävät kiukkuamaan

Olen ollut todella rasittava vaimo viime aikoina. Minua kiukuttaa kaikki tosi helposti.

Sen lisäksi, että nyt on siis ollut päänsärkyä ja väsymystä tosi voimakkaana, kiukkuan miehelleni ihan ilman niitäkin!

Minusta tuntuu välillä, että toinen ei tee mitään oikein. Ja kun kiukustun, näytän sen kyllä sitten lapsellisesti mököttämällä ja heittämällä hanskat tiskiin. Kerron pari esimerkkiä! 

Munkkitaikina roskikseen

Mieheni oli asioillaan, joiden kestoon ei voinut itse vaikuttaa, mutta niiden ennalta-arvioitu kesto oli 1,5 tuntia. Minä päätin sitä ennen alkaa tekemään yhtäkkiä munkkitaikinaa. Leivoin taikinan ja kohotin ja leivoin munkeiksi, ja arvioin, että kun mieheni tulee, ne on valmiita paistoa varten. 

Sitten, kun miestä ei näkynytkään vielä kahdenkaan tunnin kohdalla, alkoi ärsyttää. Kolmen tunnin kohdalla mies palasi kotiin ja minä olin jo ajat sitten päättänyt, että munkit on nyt pilalla ja minä lähden nukkumaan! 

Niinpä munkit lensivät roskikseen. Ilman, että mieheni edes missään vaiheessa sai tietää, mitä olin aikonut tehdä tai että hän olisi tiennyt mikä meni pieleen!

raskausviikko 12 hormonit, mielialanvaihtelut ja raskaus

Uskomatonta käytöstä minulta. 

Kyyti myöhässä - järkyttävän paljon :D

Tulin lasten kanssa Helsingistä junalla. 

Puolustuksekseni sanon, että olin kyllä ihan rättiväsynyt ja aika kipeä ja nukkunut olemattoman vähän, mutta kun mies myöhästyi alle 10 minuuttia hakumatkallaan, olin niin ärsyttävän kiukkuinen. 

Mielestäni oli tosi röyhkeää, kun meitä ei oltu vastassa laiturilla ajoissa. Hirvittävä arviointivirhe, kun hän ei lähtenyt ajoissa ajamaan :D Siis mitä ihmettä.. ei se nyt niin iso ongelma olisi oikeasti, mutta nyt se tuntui jotenkin tosi isolta asialta! 

Eli ei, en tosiaankaan pidä noita oikeasti sellaisina asioina, joista pitäisi kiukutella tai toinen olisi tehnyt väärin minua kohtaan. Mutta nyt vaan on niin pää jotenkin kireällä, että tuntuu, kuin se pinna alkaisi siellä kiristymään ja se ei ole enää minusta kiinni, kun joku asia kasvaa elämää suuremmaksi. 

Onneks syy on kemiallinen

Hormonit aiheuttavat voimakkaita tunnevaihteluita. Niiden tarkoitus on ilmeisesti valmistella äitiä herkistymään tarpeeksi vastaanottamaan vastasyntyneen viestintää. 

Ensimmäinen kolmannes on ilmeisesti näkyvintä aikaa tässä hormonien aiheuttamassa kiukuttelussa, kun hormonien tasot kai vaihtelevat niin paljon. Itkua, kiukkua, voimakkaita ilontunteita.

raskausviikko 12 hormonit, mielialanvaihtelut ja raskaus
Freshi aamupala kuva! :D

Muistan nämä tunteet myös edellisistä raskauksista. Mies saa kaiken niskaansa. Koira ja lapset ei oikeastaan ärsytä minua yhtään enemmän kuin ennenkään :D Koira jopa entistä enemmän saa haleja ja hellittelyä!

Joten tiedoksi kaikille miehille, jotka ihmettelevät raskaana olevan puolisonsa käytöstä, että on siellä jossain hormonien alla se oma puoliso piilossa. 

En tiedä mikä tähän auttaisi parhaiten - varmaan puhuminen ja se, että sopisi jotkin keinot kun pinna palaa. Minulle itselleni silloin on helpointa poistua tilanteesta, koska en halua kiukutella ja tiedän, että se syykin on omassa päässäni. Mutta sen yli pitää vaan päästä ajan kanssa.

Mitkä keinot teillä auttaa parhaiten? 

Ps. Jos jaksat käydä vastaamassa lukijatutkimukseen, siitä olisi paljon hyötyä! :)

Seuraa hormonihirviötä myös instassa ja facessa!


Ei kommentteja

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Vanhemmat tekstit