Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Sisarusten väliset tappelut ja rakkaus - välillä itken onnesta ja välillä raivosta

Tänään vietetään kansainvälistä sisarusten päivää.

Meiltä löytyy tyttö 4 vuotta, ja poika 1 v 7 kk. Voin kertoa, että nämä kaksi tekee äitinsä päivistä aikamoista tunteiden vuoristorataa, hyvässä ja pahassa tietenkin :)

Esikoistyttöni oli 2 v 7 kk, kun meille syntyi poika. Ruu hoivasi vauvaa heti alusta asti, on ollut hellä ja rakastava isosisko. Todella harvassa on ollut näiden puolentoista vuoden aikana ne kerrat, että olisin joutunut jotenkin Ruun kanssa keskustelemaan hänen ikävästä käytöksestään pikkuveljeä kohtaan.

Eniten olen joutunut puuttumaan tilanteisiin, joissa Ruu roikkuu jollain tapaa veljessään niin, että lopulta Remu kaatuu.

Eli Ruu ei osoita väkivaltaista käytöstä Remua kohtaan, mikä on tosi iso onni.

Kunnes viime-aikoina


Remu taas.. hän on siinä iässä, että haluaisi ihan kaiken, mikä on isosiskon kädessä, ja vetää jäätävät kilarit, kun ei saa haluamaansa. Hän kiljuu, repii hiuksista, potkii ja lyö. Ja minä koetan juosta väliin valtakunnansovittelijaksi.

Näitä tappeluita on pitkin päivää. Ensin he leikkivät sulassa sovussa, mutta sitten kun Remulla menee hermo (ehkä jo väsyttää, alkaa nälättää tai haluaa jonkin tavaran) hän aloittaa isosiskon terrorisoinnin. 

Osaa Ruukin; hän saattaa ottaa jotain Remun kädestä, eikä anna Remun leikkiä omilla leluillaan, vaikka ne olisi vapaana. Nytkin tuolla kuuluu Remun karjunta, kun Ruu on vienyt jotain hänen kädestään - onneksi lasten iskä saa olla nyt hetken ihan vaan kolmestaan heidän kanssaan :D

Sisarusten väliset riidat

Välillä tekis mieli repiä itse omia hiuksia päästäni, kun hermo menee niin kireälle, kun on tappelua tappelun perään.

Ylämäki, alamäki, ylämäki, alamäki...


Onneksi suuri osa päivästä menee myös heidän keskinäistä leikkiään ihaillen.

On jotain niin hienoa katsella, kun Ruu kutsuu pikkuveljeään "Pikkuveikka, pikkuveikka, tule syliin niin isosisko lukee sinulle kirjaa!" "Ooi Remu kulta, pieni Remu kun se on niin sööppi, ihana Remu" 

Nyt, kun meille odotetaan kolmatta, Ruu muistaa vähän väliä puhua kolmannesta ja siitä miten tilanteet menisi, jos siinä olisikin kahden sijaan kolme lasta! :) Innolla ja kauhulla odotan :D


Mites muiden kullannuput, saako ne raivon partaalle riitoineen? Ei kommentteja

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Vanhemmat tekstit