Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ensimmäistä kertaa otan jonkin tehtävän tosissani - en enää halua luovuttaa

Eilen vietettiin Äitienpäivää. Meillä oli mukava päivä, eniten toivon tällaiselta päivältä sitä, että touhuamme perheenä yhdessä.

Äitienpäivä sai minut ajattelemaan asioita taaksepäin. Kaksi lasta, yksi masussa tulossa lisää. Ei itsestäänselvyys, äitiys ei koskaan ollut haaveeni.

Vaikka lapsista en haaveillut, äitiys on ensimmäinen asia elämässäni, jossa olen halunnut suoriutua oikeasti hyvin. Olen koko ikäni ollut alisuorittaja ja luovuttaja - jos on tullut haasteita vastaan, minä siirryin eteenpäin uusiin vesiin.

Olin jo yli kolmenkymmenen, kun minulle tuli ensimmäistä kertaa sellainen olo, että minä voisin haluta äidiksi. Sitä ennen olin elänyt aina ajatuksessa, että en ole äiti-tyyppiä, en nähnyt tulevaisuutta lasten parissa.

Kun sain ensimmäisen lapseni, minulle tuli voimakas ahaa-elämys. En tiedä mistä se johtui, mutta tiesin, että tätä minä haluan.

Yhtä lailla kun lapseni tarvitsevat minua, minä tarvitsen lapsiani. Olisin puolikas ihminen ilman heitä.

Lapsien kanssa ei tee mieli luovuttaa. Tässä ihmissuhteessa en ole siirtymässä eteenpäin, kun vaikeuksia tulee. Päinvastoin, valvottuina viikkoina olen ajatellut, että minä olen vahva ja minua tarvitaan - lapseni tarvitsee minua. Ehkä minä tarvitsen tätä tunnetta, että minua tarvitaan - olen jollekin tärkeä.

Niinpä Äitienpäivä on minulle kiitollisuuden päivä. Ei päivä, jolloin minua pitäisi erityisesti kiittää äitinä olosta, vaan minä kiitän siitä, kun saan olla äiti.

Olen lasten saanut kasvaa ulos itsekkyydestäni, joka on osaksi johtunut siitä tunteesta, että ei minun tarvitse sitoutua mihinkään.

äitienpäiväEi kommentteja

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Vanhemmat tekstit