Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kodin myyminen - itse vai välittäjän kautta?

Kuten kerroin talvella, meillä on kodin myyminen edessä.

Ajankohdaksi myynti-ilmoituksen laittamiselle päätettiin kesä, koska silloin meidän tontti ja rakennettu piha pääsee tietenkin parhaiten oikeuksiinsa :)

Nyt se kesä sitten on käsillä. Kevät meni nopeasti ja kodin myymistä on sulateltu pikku hiljaa - välillä on tullut kieltämättä sellainen olo, etten oikeastaan halua, mutta koska perustelut on niin järkisyitä, ei tunteille voi antaa valtaa tässä asiassa.

Mutta aletaanko kotia myymään omin voimin, vai pitäisikö käyttää välittäjää?Välittäjä veisi helposti yli kymppitonnin

Jos myymme kotimme välittäjän kautta, joku toinen hoitaa näytöt, sopimukset, ja välittäjä kantaa myös vastuuta kauppojen sujumisesta oikein.

Välityspalkkio on kuitenkin aika muheva. Nopealla vilkaisulla palkkio menisi omakotitalomme kohdalla 3-4 % väliin, edullisin vaihtoehto taisi olla kymppitonnin pintaan ja kalleimmat vaihtoehdot lähempänä 16 000 euroa.

kodin myynti ilman välittäjää

Onhan se iso raha. Ja se on pois se myyjältä, että ostajalta. Jos saisimme kodin myytyä itse, voimme tulla hinnassa heti alaspäin.

Oletteko te saaneet itse myytyä?

Uskaltaako kukaan ostaa taloa ilman välittäjää?

Jos kaikki kuntotarkastuspaperit ja muut on kunnossa, niin onko siinä silti jotain riskejä? Kysyn siis ihan mielenkiinnosta, koska pian meidän täytyy tehdä päätöksiä.

Mihin olette laittaneet ilmoituksia? Muita vinkkejä?

Jos olette myyneet kotinne itse, mihin olette laittaneet ilmoituksen ja muitakin vinkkejä saa antaa!

Me odotellaan vielä varmaan ainakin kuukausi, jos ei parikin, eli kiireellä emme ole lähteneet liikkeelle, vaan aiotaan vielä viimeistellä esimerkiksi kesken olevaa autotallin ulko-asua.

Autotalli valmistui viime kesänä ja siinä on esimerkiksi sokkelissa vielä puuhaa. Tällaiset pitää tietysti hoitaa ennen myyntiä pois :)


Jos talo ei mene kaupaksi

Entä jos talo ei menekään kaupaksi.. Sehän on aina mahdollista.

Toisaalta se olisi helpotuksen huokaus, ei sitten lähdettäisikään täältä, kodista jossa on lapset syntymästä asti kasvettu. Kuulostaa varmaan hassulta, kun sanon että helpotus :D

Jotenkin järkyttävän iso asia luopua tällaisesta. Olen muuttanut elämässäni varmaan 30 kertaa, eikä ne muutokset ole koskaan tuntuneet vaikealta. Mutta tämä pelottaa - entä jos jälkikäteen kaduttaa, että luovuimme tästä kaikesta?Vanhemmat tekstit