Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Meillä ei käytetä aurinkorasvaa

Minä olen tehnyt sen valinnan, että lapsillemme ei käytetä aurinkorasvaa. Joskus olen ostanut esimerkiksi etelänmatkalle mukaan rasvaa, mutta nekin ovat jääneet yksittäisiksi käyttökerroiksi.

Tässä kerron hieman syistä, miksi olen päätynyt tähän ratkaisuun. 

Remu on alle kaksivuotias, ja alle kaksivuotiaille ei suositella aurinkorasvojen käyttöä lainkaan, joissain lähteissä puhutaan jopa kolmevuotiaista.

Olen lukenut hormonihäiritsijöistä ja partikkeleiden imeytymisestä lapsen verenkiertoon, mutta myös siitä, että lapsille suunnattujen tuotteiden pitäisi olla turvallisia.  

Onko muita, joiden on vaikea tietää, mihin pitäisi uskoa? 

Suoja pitkähihaisista vaatteista, kun UVI on yli 3

Olen päättänyt, että lapsemme käyttävät pitkähihaisia vaatteita ja hattuja ollessaan ulkona. Erityisen varovainen olen välillä 10-17, jolloin UVI on 3 tai enemmän.

Eli aamulla ja illalla annan lasten olla lyhythihaisissakin ulkona jonkin aikaa. UVI lukemia voi tarkastella täältä.

Lisäksi pahimpaan aikaan, eli 11-15 välillä pyrin pitämään lapsia enemmän varjon puolella, ja esimerkiksi pitämään päikkärit tällöin (varjossa) ja sijoittamaan ruokailuhetket sisällä tähän väliin. Näin lapset välttyvät pahimmalta säteilyajalta ihan luonnostaan.

Ruu (4 vuotta) tietenkin välillä kiukuttelee, kun haluaisi olla ulkona lyhythihaisissa, mutta olen sanonut tiukasti, että ei käy. Olen kertonut, että aurinko polttaa päivällä ihoa ja siltä pitää suojautua.

En halua ottaa riskejä kemikaalien kanssa

Koska en osaa luottaa ristiriitaisiin tietoihin, mitä aurinkorasvoista kerrotaan, en halua ottaa riskiä levittelemällä niitä viikkokausia lasteni iholle.

On paljon helpompi huolehtia, että hihat ovat pitkät, lierihattu päässä ja ohjata hiukan varjompaan. Nyt tosi kuumalla (melkein 30 astetta varjossa) paidat ovat olleet ilmavia, mutta aika ohuita, joten niiden suoja on hiukan heikompi ja tiedostan tämän.

Silloin, kun asteet on 20 paikkeilla, on pidetty paksumpiakin housuja ja esimerkiksi verkkatakkia lasten päällä.

Lapsen ihon suojaaminen auringolta aurinkorasvoilla.

Uimavaatteina meillä on UV-suojatut puvut, pitkähihaiset.

Lisäksi rasvaa pitäisi oikeasti olla kunnon kerros, jotta siihen voisi luottaa, eivätkä ne anna lupaa pidentää auringossa oleskelun aikaa tai suojaa syövältä. Lisäksi niitä pitäisi lisätä uusi kerros 2 tunnin välein.

Tähän mennessä olemme selvinneet näillä menetelmillä erittäin hyvin, ilman minkäänlaisia ihon punoituksia. Joten luottavaisin mielin ollaan.

Eli tiivistettynä: Pitkät hihat, päässä leveälierinen hattu, pahimpaan aikaan (11-15 välillä) enempi sisällä oleskelua, ja mielellään muutenkin enempi varjon puolella.

Jutun kuvissa on aamu, ja siksi vielä mennään lippiksellä ja Ruulla ei ole vielä housuja jalkojen suojana.

Lapsen ihon suojaaminen auringolta aurinkorasvoilla.

Meidän heikko lenkki

Heikoin alue meillä on aurinkolasien käyttö! Kumpikin lapsista heittää ne koko ajan menemään, ja siksi se unohtuu ja jä helposti pois. Tiedän, että lapsen silmät pitää suojata auringolta ja koetan tässä asiassa kyllä parantaa.

Lierihattu onneksi on paksu ja suojaa jonkin verran, mutta silti lasit olisi hyvä oppia pitämään päässä.


Vanhemmat tekstit