Arvaisitko, mitä näiden ovien takana onkaan?

Kaupallinen yhteistyö Veke.fi

Olen tästä niin iloinen.

Kolmisen vuotta olen tehnyt työtä tietokoneen ääressä kotona, ja saman verran olen tehnyt työni milloin lattialla maaten tai tietokone vaikkapa sängyn laidalla keikkuen ja itse istuin lattialla.

Mihin työtila, kun ei ole työhuonetta?

Pohdin, mihin oikein laittaisin työtilan itselleni.

En halunnut sitä alakertaan, koska siellä lapset ovat silloin isänsä kanssa, kun minä teen töitä. Makuuhuoneessa ei ollut tilaa, enkä halunnut sitä lasten huoneisiinkaan. Näytti siltä, ettei työpisteelle löytyisi mieluisaa paikkaa.

Aloin talvella käymään läpi tavaroitani järjestelmällisesti, ja laittaen kiertoon ne, joille ei enää oikeasti ollut käyttöä. Samalla organisoin koko perheen arkivaatteiden säilytyksen uusiksi, ja vaatteet siirtyivät alakertaan kodinhoitohuoneeseen. Niinpä yläkerran makuuhuone jäi pikkuhiljaa vaille käyttöä. 

Vaatehuone on eristetty makuuhuoneesta liukuovilla. Minun puolellani oma ovi ja miehellä oma.Eräänä yönä aloin miettiä, että mitäs jos tyhjentäisin loputkin epäsopivat vaatteet vaatehuoneestani ja tekisin työhuoneen vaatehuoneeseen, minun puolelleni? 

Ja niin päätin tehdä. Tällainen siitä tuli.

Vaatehuoneen läpikäyminen

Kävin kovalla kädellä vaatteet läpi, ihan kamala homma kieltämättä. Miten vaikea onkaan luopua virheostoksista, joita ei ole ikinä laittanut päälleen, ja silti kuvittelee vielä joskus käyttävänsä niitä?

Koska säilytimme täällä myös liinavaatteita, kävin nekin läpi.

Lahjoitin täyden jätesäkillisen vähän käytettyjä vuodevaatteita pois. Ei yksi perhe tarvitse kymmeniä pussilakanasettejä, joita olin haalinut. Onneksi facebookin lahjoitus-ryhmästä löytyi nopeasti hakija, jonoakin oli. Enkä ole kaivannut niitä sen jälkeen :)

Kun vaatehuone oli raivattu, olin jo tosi innoissani. Purin hyllyjä ja mittasin tilan. Sen jälkeen kävin katselemassa Veken sivuilta työpöydät, ja etsin sopivan kokoista yksilöä.Aivan täydellinen työpöytä löytyikin!

Karoliina -työpöydän leveys on 102 cm, ja paljon leveämpää tänne ei olisi helposti mahtunutkaan. Lisäksi kahteen vetolaatikkoon saan pienet tavarani, kameran muistikortit, kirjekuoret, laturit.Seuraavaksi työtuolia katselemaan, ja tämä simppeli kaunotar , valkoinen Tirol- työtuoli oli kyllä ihan nappivalinta minun makuuni :)

Ei enää epämukavia työasentoja, korkeuden säätö takaa sopivan asennon löytymisen ja pyörät tuolin alla helpottavat tietysti liikkumista.


Piensisustus löytyi jo ennestään kotoa, nyt näillekin löytyi kaikelle paikka.


Työtila on ehkä paras sijoitus omaan työhöni

Olen nyt kuukauden verran tehnyt töitä täällä omassa rauhassani, ja ihan fiiliksissä edelleen joka kerta istun pöytäni ääreen.

Jos haluan olla oikein rauhassa, vedän liukuovenkin kiinni, mutta yleensä annan luonnonvalon tulla tilaan.Jos valo meinaa loppua, napsaisen seinävalaisimesta lisää. Lisäksi liukuovet suljettuani työtila ei tule unia häiritsemään, kun se on kauniisti piilossa :)

Ylimmillä hyllyillä säilytän kuvaustarvikkeitani, ja laukkunikin pääsivät tänne turvaan eteisestä.

Työtilan ei siis minun tapauksessani tarvitse olla iso, pääasia kun mahdun konetta käyttelemään. Tila on ehkä noin 1 neliömetrin kokoinen!

En enää ymmärrä, miten pystyin niin kauan tekemään töitä lattialla ja ihmeellisissä asennoissa.

Joko seuraat instassa ja Facebookissa? Jos et, niin tervetuloa mukaan! :)Suosittua