Kun lapsi itkee hoidossa perään - Remun puistotoiminta ei lähtenyt sujumaan

Moikka,

tänään me lähdetään Itä-Suomeen viettämään juhannusta, Pohjois-Karjalaan. Nyt vielä viimeisten tavaroiden pakkailua autoon, ja sitten hypätään autoon puoliltapäivin.

Tätä ennen käydään vielä lasten puistotoiminnan juhannusjuhlassa pyörähtämässä, siellä saa lapset sopivasti väsytettyä, jotta Remu nukahtaisi autoon ja Ruu jaksaa istua. Toivottavasti hänkin nukahtaisi :)

Matkalla meillä on tapana viettää yksi yö Jyväskylässä, koska muuten matkasta tulee aika rankka sekä Vilille, että Remulle. Matkaa on noin 600 km, siihen menisi helposti 8 tuntia pysähdyksen kanssa, tai enemmän jos joutuu pari kertaa pysähtymään. Joten tänään illalla ja huomen aamulla meihin saattaa törmätä Paviljongin aamiaisella. Onko muita juhannusreissulaisia siellä? :)

Remun puistotoiminta ei mennyt oikein hyvin

Liedossa puistotoiminta loppuu tänään kesän ajaksi.

Kyseessä on siis sellainen Liedon avoimen varhaiskasvatuksen puisto, johon vanhempi saa jättää lapsen. 1,5 vuotias saa olla 1,5 h ja 3 vuotias 3 tuntia. Ruu on siellä käynyt reilun vuoden ajan, paitsi talvella pidettiin taukoa kun hän ei halunnut mennä.

Mutta niin - siis Remun (1 v 10 kk) vein sinne nyt kesäkuun alussa ensimmäistä kertaa. Samalla sinne meni hänen siskonsa, ja pari tuttua kaveriakin.

kun lapsi itkee hoidossa perään

Ensimmäisellä kerralla Remu jäi suu hieman nurinpäin sinne, kun jätin lapset ja lähdin itse kävelylenkille. Mutta ei itkenyt, joten en osannut aavistaa, miten kurjasti hänellä menisi. Kun palasin tunnin päästä, hän oli itkenyt koko tunnin :( Voi kurjuus :( Tuli tosi paha fiilis, miksi en tullut nopeammin takaisin?

Seuraava kerta oli parin päivän päästä, ja jäin puistoon istuskelemaan Remun kanssa. Koetin istuskella hieman sylissä, jotta hän uskaltaisi touhuta siellä itsekseen tai mennä muiden lasten (esim.siskonsa) seuraan. Kun koetin mennä hetkeksi käymään esimerkiksi autolla 10 metrin päässä, hän alkoi heti itkemään ja nyyhkytti vielä kun palasin takaisin.

Seuraavalla kerralla olin siellä koko tunnin Remun kanssa, enkä poistunut muistaakseni lainkaan.

Ja taas seuraavalla kerralla koetin poistua ihan hetkeksi, mutta Remu alkoi itkemään jo pelkästään siitä, että sanoin että äiti lähtee käymään kaupassa. Ja eilen oli viimeinen kerta, eikä se mennyt yhtään reippaammin.

Nyt sitten kesätauko, ja syksyllä olisi tarkoitus, että Remu aloittaa kerhossa 2 tuntia kerran viikossa. Toivottavasti hän on silloin valmiimpi, ja tämä vaihe olisi ohi.

Mitä te olette tehneet, jos lapsi itkee hoidossa perään? Mikähän olisi ollut fiksuinta, olla vaan joka kerta poissa vai ei viedä ollenkaan enää?

Nyt minä toivottelen kaikille teille ihanaa, rauhallista juhannusta ja lähden puurolautasen ääreltä pakkaamaan autoa :) 

kun lapsi itkee hoidossa perään


Suosittua