Me käytiin lasten kanssa jo mansikkapelloilla itsepoiminnassa!

Mansikan itsepoimintakausi on jo täällä alkanut! Ihanaa :)

Aamulla laittelin Lauran kanssa viestiä, että mitäs tänään tehtäisiin ja ehdotin, että mennään mansikkapelloille lasten kanssa :) Se sopi heille, ja lähdettiin piipahtamaan lyhyen matkan päässä.

Kun pienten lasten kanssa lähtee mansikkapelloille, kannattaa mennä sillä asenteella, että siellä ei kerätä suuria määriä, vaan käydään viettämässä kiva hetki yhdessä.

Me otetaan pienet (hiekkalaatikolta) sankot mukaan ja rennosti poimitaan sen aikaa, kun lapsilla mielenkiinto riittää. Sillä tavalla lapsille jää hyvä fiilis reissusta, ja Ruu sanoikin auton takapenkillä kotimatkalla; "voi kun voitaisiin joka päivä käydä mansikkapelloilla!" :)

Tämä on Ruulle jo kolmas kesä mukanani mansikanpoiminnassa, eli hän oli ensimmäistä kertaa 2,5 vuotiaana poimimassa. Remu on nyt 1 v 10 kk, ja hänkin hienosti ymmärsi, että mansikoita kerätään sankoon. Vähän on vielä opettelua siinä, että Remu oppisi katsomaan mansikan kypsyyden :) Ja Remulla taisi joku mennä suuhunkin suoraan :)

Mansikat maksoi nyt itsepoimintana 5 euroa kilolta, eli jos marketista saa kotimaista pakastemansikkaa 11 euroa/kilo, niin onhan se ihan huikean paljon kivempi vaihtoehto käydä itse poimimassa! :)

Mansikan itsepoimintatiloja löytyy muuten tämän linkin takaa!


Kuva instastani instagram.com/miiametsoblog