Tekstiilipesuri ja höyrypesuri - koira- ja lapsiperheen valinnat

Kaupallinen yhteistyö Kärcher ja Suomen Blogimedia

Kaikki tietävät, että lapset sotkee ja koirat sotkee. Niin meilläkin!

Neljä tassua ja neljä lasten pikkuista jalkaa tekevät päivittäin lattialle ja matoille jälkeä. Kesällä on tietysti mahdollisuus pestä mattoja ulkona, mutta eritoten talvella isojen mattojen putsaus aiheuttaa päänvaivaa.

kärcher tekstiilipesuri vai höyrypesuri erot

Nykyään kaiken sotkun siivoaminen on aika paljon nopeampaa ja helpompaa, kun meillä käytetään Kärcherin tekstiilipesuria ja höyrypesuria.

Kärcher tekstiilipesuri

Tekstiilipesuri oli meidän hankintalistan ykkönen.

Sitä olemme käyttäneet nyt puolentoista vuoden ajan.

Meidän kodista löytyy useampia isoja mattoja, ja ensimmäinen ajatus olikin tekstiilipesurin hankinta juuri mattojen puhdistukseen. 

Koirat tekevät jostain syystä aina kaikki vahinkonsa matoille, oletteko huomannut? :)Isojen mattojen pesu kotona on tosi hankalaa, mutta pesuri tekee siitäkin helppoa.

Tässä seuraavassa kuvassa Remu oli kaatanut mustikkaista smoothieta matolle, ja tahra oli pari viikkoa siinä ollut, nyt kaikki lähti hyvin pois pesurilla - jälkimmäinen kuva pesun jälkeen.

Helppoa, kun ei tarvitse edes mattoa siirtää pois laminaatilta! Tekstiilipesuri ei kastele mattoa niin märäksi, että lattialla olisi mitään hätää.

kärcher höyrypesuri ja tekstiilipesuriMattojen lisäksi on huomattu tekstiilipesurin kätevyys muuallakin kodissa; nojatuolit, sohvat, petauspatjat, runkopatjat. Kaikkiin on meillä käytetty pesuria.

Kun lapsiin iskee oksennustauti, tulee eka oksennus yleensä nukkumaan mennessä. Silloin on todella helpotus pestä äkkiä tahrat pois, ja patja on taas käyttökunnossa.

Tekstiilipesuri nimittäin imee saman tien kosteuden pois, eikä patjojen täyte kostu.

Pesurilla suihkutetaan ensin vesi-pesuaineseos puhdistettavaan pintaan, ja imuroidaan seuraavalla vedolla pois.

Pesurin sisällä on likaveden säiliö, josta näkee samantien, kuinka paljon likaa lähti. Aika jäätävä määrä likaa lähti tästä meidän matosta tällä kertaa..Olen ollut tosi tyytyväinen tähän hankintaan, käyttöä on ollut paljon ja se on oikeasti helpottanut elämää :) Seuraavaksi ajattelin putsata lastenrattaiden kankaat tällä ennen myyntiin laittoa.

Lisätietoja tekstiilipesurista löytyy tämän linkin takaa.

Kärcher höyrypesuri

Kun tekstiilipesurilla puhdistetaan kodin pehmeitä pintoja, on höyrypesuri kodin kovia pintoja varten.

Lattiat, ikkunat,  wc-istuimet, hanat, altaat, grillit, liesituuletin ja keittotasot, rosteripinnat - kaikki nämä voi putsata turvallisesti höyryllä. 

Meillä käytössä Kärcher SC 4.

Höyryn määrää voi säätää käytön aikana käsikahvasta. Laite on pienempi kuin odotin, painaa vain 4 kiloa, ja sen käyttö on yksinkertaista aloittaa.

Höyrypesurilla pääsee näppärästi kulmiin, joihin ei käsi tai rätti yllä tai mahdu. Vettä voi lisätä kesken puhdistuksen.

Mukana tulee Premium-varusteet, joissa sopivat suulakkeet kaikille kodin koville pinnoille. Katso kaikki mukana tulevat varusteet täältä.

Höyry lämpenee nopeasti, 4 minuutissa.

Höyrypesuri tappaa 99,98 % kaikista kotitalouden tavanomaisista bakteereista.

Höyrypesuri on kemikaaliton puhdistusmenetelmä.

Minä tykkään käyttää kotona jo lastenkin takia mahdollisimman vähän vahvoja pesuaineita, ja silloin höyrypesuri on tosi hyvä valinta.

Uskon, että normaaliin kotielämään riittää puhdistus ilman vahvoja kemikaaleja, ja lattiapinnoilla viihtyvien lasten kannalta on myös turvallisinta, että lattiapinnat on pesty mahdollisimman vähillä aineilla.Höyrypuhdistus on myös hyvin taloudellista; yhdestä litrasta vettä saadaan jopa 1700 litraa höyryä!

Meillä on paljon laattalattiaa, ja höyrypesurin avulla on esimerkiksi laattojen saumojen puhdistus helpompaa.

Tässä ennen ja jälkeen kuvia! 4 vuoden tummentumat muuttui hyvin taas vaaleaksi yhdellä pesulla.

Meillä löytyy vaikeaa likaa kalkkipitoisen veden ansiosta myös pesualtaista, hanoista ja suihkutiloista.

Kalkkikertymät on hankalia puhdistettavia, ja yhdessä kaiken muiden jäämien kanssa ne muodostavat tosi vaikeaa, vähän rasvaista likaa pesualtaan pohjalle. Sekin lähtee höyrypesurilla ilman pesuaineita.

Jos ostan legoja tai muita leluja käytettyinä, on kiva puhdistaa ne ensin kunnolla, ja legojen puhdistukseen höyry on ihan ylivoimaisen kätevä tapa!

Legot vaan levälleen suihkun lattialle ja putsaamaan.

Tulevan vauvankin varalle kiva välillä putsata lasten leluja kunnolla.

Onko muilla tekstiilipesuri tai höyrypesuri tehokäytössä ja mihin käytätte eniten? :)

Suosittua