Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Lapselle rahaa kotitöistä

Minkä ikäisenä teillä on alettu antamaan lapselle rahaa? Joko viikkorahaa tai jonkinlaista palkkiota kotitöistä tms? 

Meidän Ruu on nyt 4,5 vuotias.

Tänään kaupassa hän oli kertonut isälleen, kuinka hänellä on paljon rahaa säästöpossussaan ja hän haluaa ostaa niillä leluja. Tämä ei tietenkään käynyt päinsä, kerroimme molemmat vuorollamme kuinka rahat viedään pankkiin ja ne saa sitten, kun on aikuinen.

Ruun oli kauhean vaikea käsittää, että rahat on hänen, mutta hän ei saa niitä käyttää. 

Tästä keskustelusta päädyin sanomaan, että sovitaan, että voidaan sopia Ruun kanssa jonkinlainen palkkiotaulukko, jossa hän saa pienen palkan jos tekee jonkin sovitun työn. 

Hän oli tästä todella innoissaan, ja sovimme että aloitetaan sillä, että jos hän kerää pakasterasiallisen (0,7 dl) viinimarjoja pensaista, hän saa euron.

Lapselle rahaa kotitöistä?


Kerrottiin myös, että mitä maksaa esimerkiksi hänen rakastamansa tyttönuket (LOL-lelut, noin 14 e) jotta hän tietäisi, minkä verran pitää saada rahaa kasaan ennen kuin voi ostaa sellaisen.

Intoa täynnä tyttömme kasasi pakasterasioita ja uhosi, kuinka kerää tänään kaikki rasiat täyteen ja saa paljon rahaa. Lähdin ulos hänen seurakseen marjapuskalle.

Ruu on luonteeltaan aikamoinen taivaanrannan maalari, ja kerääminen meinasin moneen kertaan keskeytyä, kun hän näki perhosen tai lentokoneen ja ajatukset lähtivät harhailemaan.

Mutta hän sai koko rasian täyteen, meni siinä ehkä tunti kaiken kaikkiaan. Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, että ei kerätty useampaa rasiaa tänään. Hän oli tuosta yhdestäkin ylpeä ja iloinen saavuttamastaan palkkiosta.

Palkkiotaulukko tehdyistä töistä?

Ajattelin, että voisimme ehkä piirtää jonkinlaisen palkkiotaulukon.

Esimerkiksi astiapesukoneen tyhjennys voisi olla 50 senttiä. Tai pyykkitelineen tyhjennys 50 senttiä. Vaikea ehkä vielä keksiä näin pienelle tehtäviä, jotka hän voisi kokonaan (valvonnan alla) suorittaa.

Onko teillä ollut käytössä jotain tällaista? Ja minkä ikäisenä lapsenne ovat alkaneet opettelemaan säästämistä omista rahoista ja saamaan omaa rahaa?

Haluaisin jotenkin opettaa senkin, ettei kerralla käyttäisi kaikkea rahaa. Vaan osa voisi mennä säästöön aina saadusta palkkiosta. Se voisi olla hyvä keino opettaa, että kun saa rahaa, kannattaa laittaa aina pieni siivu syrjään.

Huomenna muuten pääsemme Asuntomessuille, ilman lapsia tällä kertaa! Eka kerta 4 vuoteen ilman lapsia siellä. Aika kiva.

Joko seuraat instassa? Siellä huomenna varmaan jotain kuvaa messuilta arvatenkin :)

Ei kommentteja

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Vanhemmat tekstit