Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Rv 26 alkoi, mitä kuuluu? :)

Raskausviikko 26 alkoi täällä tänään! Ollaan siis jo viimeisellä kolmanneksella - kuulostaa ihan uskomattomalta! :)

Raskausviikko 26 

Näillä viikoilla vauvapienoinen on noin 30 cm pitkä ja painaa keskimäärin 800 grammaa! 

Painonnousu on tässä vaiheessa 100 grammaa viikossa, joka on ihan huikeaa verrattuna siihen, kun miettii että pikkuinen on tähän mennessä kerännyt 800 grammaa näiden 26 viikon aikana :) Eli nyt kerätään massaa ja vauvan ulkonäkö muuttuu koko ajan enemmän vauvamaiseksi, kun hän saa lihaa luiden ympärille :) 

Nyt vauva saa silmäripset ja silmät alkavat räpytellä. Hiuksiakin kasvaa jo!

Jos vauva syntyisi nyt, hänellä olisi jo hyvät mahdollisuudet selviytyä. Tämä on ihana tieto.

Vauva potkii, harjoittelee kuperkeikkoja ja konttausliikkeitä, ja hänellä on vielä hyvin tilaa liikkua.

Hän reagoi jo valoon ja äidin tunteisiin. Mitäköhän hän tuntee nyt, kun minä tunnen hikoilevani täällä kuin pieni sika? :) 

Vointi

Muutamia viikkoja sitten hemoglobiinini mitattiin ja todettiin raskausajan anemia. Olen koettanut muistaa ottaa nestemäistä rautaa pari kertaa päivässä, mutta välillä unohdan. Viikon päästä minulla on neuvola, jossa tarkistetaan hemoglobiini uudelleen.

Tämä hellekin varmasti vaikuttaa väsyttävästi, koska välillä nukahdan kesken päivän tuosta vain, jos saan tilaisuuden mennä pitkälleen. Se ei ole yhtään minun tapaistani :) 

Minulla ei ole ollut harjoitussupistuksia, muutaman kerran jotain mahakipua, mutta ne on voineet johtua vaikka ilmavaivoistakin :D 

Sukkapuikkokipujakaan ei ole ollut, muistan että Ruun aikana ainakin niitä tuli helposti. Mutta toisaalta liikuin silloin enemmän ja ne tuli yleensä liikunnan yhteydessä. 

En tiedä painaako vauva jotenkin virtsarakkoa, mutta siis varmaan olisi pitänyt treenata lantionpohjan lihaksia raskauksien välissä, koska jos aivastan, niin pissaa lirahtaa housuun :D Ihan kamalaa. Miksi niitä lantionpohjan lihaksia ei muista treenata??

Helle ja raskaus ei ole huomattavasti vaikuttanut minuun, siis tarkoitan että reagoisin helteeseen varmaan samalla tavalla vaikka en olisi raskaana :)

Tekee tosi paljon mieli tehdä kaikkia hankintoja vauvalle. Olenkin alemyyntejä hyödyntänyt ja ostin esimerkiksi koon 50 kevyttoppapussi/haalarin hänelle vaunuiluun.

Isosisko odottaa vauvaa kovin

Ruu jaksaa halailla masua joka päivä ja puhuu vauvalle. 

Samoin hän piirtää usein meidän koko perheen kuvan ja siinä on tottakai Tilda mukana! Nytkin Ruu istuu sylissäni ja höpöttelee vauvalle: "Ihana pikkusiskoni, oletpa sä kaunis"


Henkilön Miia Metso (@miiametsoblog) jakama julkaisu

Sunnuntaina meidän perhe lähtee Espanjaan, Alicanteen!

Jos reissun seuraaminen, tai vaikka raskauden seuraaminen kiinnostaa niin tervetuloa seuraamaan instaan :) Blogiin en sieltä reissun päältä kirjoittele :) 

Lisäksi instastani löytyy tällä hetkellä 50 euron lahjakortin arvonta pikkuOtus-verkkokauppaan (ihania lastenvaatteita ja asusteita!) ja perjantaina aloitetaan uudella arvonnalla! :)
Ei kommentteja

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Vanhemmat tekstit