Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Rv 27. Paino ja muut raskauden numerot

Rv 27 alkoi eilen. Tämä raskaus on mennyt tosi nopeasti. En pysty olemaan ajattelematta sitä, että ehkä viimeistä kertaa minulla on rakas vauvani masussa kasvamassa. Olen nauttinut odotuksesta jälleen kerran.

Tänään, rv 26+1 minulla oli neuvola, jossa katsottiin tietenkin perusjutut eli paino, verenpaine, kuunneltiin vauvan sydänäänet, mitattiin sf-mitta ja tarkistettiin pissanäytteestä proteiinit sekä lisäksi tarkistettiin hemoglobiini, joka oli 4 viikkoa sitten laskenut melko alas. 

Hemoglobiini oli taas kohonnut parempiin lukemiin, eli jos viimeksi oli 104, nyt se oli 120. Hyvä juttu! :)

Verenpaine oli 115/59, eli hyvässä mallissa. 

Painoa minulla oli 69,4, eli nousua oli viime kertaan nähden 300 g viikkoa kohti.

Se on aika paljon, mutta olen aika varma että tähän vaikuttaa edellisen 5 päivän herkuttelujakso Espanjassa. Söin ihan liikaa jäätelöä ja ravintolaruokaa!

Huomaan kyllä vyötäröllä, että sinne on kertynyt muutakin kuin vauvaa.Edellisissä raskauksissa olen tässä kohden painanut jopa 2 kiloa vähemmän, toki alkupainokin on ollut silloin matalampi. 

Remun ja Ruun odotusten aikana painoin tämän verran vasta 5 viikon päästä, mutta silloin minua ei turvottanutkaan näin paljon kuin nyt on koko raskauden ajan turvottanut.

Mut koetan nyt skarpata ja vähentää noita herkkuja, arkeen on ihan hyvä palata ruuankin osalta! 

En aamulla muistanut olla pissaamatta ennen neuvolaa, ja koetin tiristellä pissanäytteen verran neuvolassa, ja se näyttikin että hiukan olisi proteiinia virtsassa. 

Proteiinia oli niin vähän, ettei edes yhtä plussaa, mutta varmuuden vuoksi sain komennuksen viedä pissanäytteen labraan. Ihan hyvä juttu, että tarkkaillaan ja otetaan kaikki vakavasti.

Sf-mitta, 24 cm, meni vähän keskikäyrän yläpuolella, muistan että se Remustakin oli jossain vaiheessa ja silti hän syntyi samassa mitassa kuin Ruukin, 50 cm ja vähän päälle 3 kiloisena. Joten en ole vielä huolissani vauvan koosta.

Vauvan sykkeet vaihtelivat välillä 130-141. Liikkeitä tuntuu ihan jatkuvasti, vilkas pikkuflikka! :)

Muita raskausoireita on pohkeitten yölliset kramppaukset, tai oikeastaan vaan toinen jalkani tekee kramppeja. Muuten olo on melko oireeton! Mieliteotkin on poistuneet jo hyvän aikaa sitten.
Jokos seuraatte instaani?

Siellä on nyt mm. alesta ostamistani vauvanvaatteista kuvia. Ostin niitä Espanjasta jonkin verran, itselleni en mitään. Ei tähän ruhoon oikein tee mieli nyt ostella mitään enää viimeisiä viikkoja varten :)

Huomenna on taas hääkeikka. Ihanaa, ihan parasta. Hei, jos sinulla on ensi kesänä häät Turun seudulla, kannattaa kuvausta kysellä minulta nyt jo :) Siellä alkaa taas kalenteri täyttymään! :)Ei kommentteja

Kiitos käynnistä ja kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Vanhemmat tekstit