Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Rv 35 - Missä asennossa synnytys sujuisi helpoiten?

Rv 35 alkoi tänään. Synnytys on siis maksimissaan 7 viikon sisässä, jos oikein pitkälle mennään :)

Olen miettinyt edellisiä synnytyksiäni. Ekassa olin niin kipeä, etten pystynyt vaihtamaan asentoa makuuasennosta, jossa olin koko päivän ollut kuin kahlittuna. Se selällään makaaminen ei tuntunut hyvältä asennolta kuitenkaan synnytykseen.

Toisessa synnytyksessa olin seisaallani niin kauan, kunnes minua taidettiin pyytää tulemaan sänkyyn kontalleen synnytystä varten, en ole ihan varma. Muistelen näin. Mutta kuitenkin, siinä olin polvillani ja otin tukea sängyn päädystä. Sekään ei näin jälkikäteen ollut ihan optimaalinen asento, jäin kaipaamaan jotain muuta.

Toivon, että nyt etukäteen synnytysasentoihin perehtymällä, vaihtoehtoihin tutustumalla, osaisin synnytystilanteessa olla rohkea ja esittää omia toiveitani.

Haluaisin kokeilla avoimin mielin eri asentoja kunnes löytäisin jonkun, joka tuntuisi siltä, että näin sen kuuluu mennä.

Mielessäni on nyt pyörineet jakkara ja seisaallaan synnytys.

Tänään kyselin Aktiivinen synnytys ry:n Facebook- keskusteluryhmässä asiasta, ja olinkin yllättynyt, kun moni suositteli kokeilemaan kyljellään synnyttämistä! Ei ollut tullut mieleenikään :)

Eli ehdottomasti aion nyt tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin etukäteen.

rv 35 raskausviikko synnytys asennot

Rv 35


Ruu syntyi käynnistettynä 42+0 ja Remun synnytys alkoi supistuksilla 39+2, jos nyt oikein muistan päivän :)

Ruun laskettua aikaa siirrettiin aikanaan yli viikolla taaksenpäin ekassa ultrassa. En usko, että olisimme joutuneet yliaikaiskäynnistykseen, jos laskettua ei olisi siirretty. Uskon, että siirto oli virheellinen ja alkuperäinen piti paikkansa paremmin.

Nyt tiedän tarkkaan, milloin vauva on saanut alkunsa, niin kuin tiesin Remustakin. Niinpä olen toiveikas siitä, että yliaikaisuuteen ei mentäisi :) 

Nyt on 35. raskausviikko, ja teen ylihuomenna viimeisen pitkän hääkuvauskeikkani! Sen jälkeen enää muutama lyhyt perhekuvaus, ja työt on siinä :) Sen jälkeen aion vain nautiskella!

Rv 35 alussa vauva on keskimäärin reilu parikiloinen ja noin 40 cm pitkä. Hän kasvaa pituutta näihin aikoihin yleensä noin sentin-1,5 cm viikossa, aikamoinen vauhti. Huimaa ajatella, miten kovaa vauhtia vauva kasvaa.

Olo on hyvä, ruokahaluttomuus vaivaa edelleen. Söisin mielelläni vain välipaloja. Onneksi mies haluaa lämmintä ruokaa 2 krt päivässä, niin yleensä syön lämpimän ruuan ainakin hänen kanssaan, jos skippaan lounaan.

Koetan muistaa ottaa rautavalmistetta päivittäin. Luin jostain, että nyt vauva käyttää äidin rautavarastoja, joten rautaa pitäisi saada päivittäin ruuasta. Pitää skarpata tuon raudan kanssa!

Neuvolaan on vielä 2 viikkoa aikaa! Siellä tehdään muistaakseni synnytystapa-arviokin.

Synnytykseen valmistautumista

Parin viikon päästä voisin aloittaa akupunktiopisteiden painelun, niillä sain viimeksi vauhtia supisteluihin.

SSpinning babies- harjoituksia aion tehdä, samoin kuin tutustua noihin synnytysasentoihin. Sen pitäisi auttaa vauvaa optimaaliseen asentoon ennen synnytystä.

Kohta minulla on näihin aikaa hieman enemmän, kun ei ole enää töitä :) 

Tervetuloa mukaan myös instan puolella!


Vanhemmat tekstit