Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Rv 40 ja synnytyksen stimulaatiohoito

Kaupallinen yhteistyö Kätilön koti

Voiko synnytyksen käynnistymistä edistää akupunktiopisteiden painelulla tai vyöhyketerapialla?

Kävin lauantaina Synnytyksen lempeässä stimulaatiohoidossa. Sain kutsun hierontaan kätilö Anna Paulilta, joka tarjoaa tukea ja osaamista raskausaikaan, synnytykseen ja vanhemmuuteen.

Olen käynyt hieronnoissa todella vähän elämäni aikana, ehkä kaksi kertaa. Niinpä ensimmäinen ajatukseni oli, miten mahtaa hieronta onnistua tämän masun kanssa ja jaksanko maata paikallani tässä tilassa?

Mutta melkein kaksi tuntia meni hoidossa ihan silmänräpäyksessä. Nukahdin käsittelyn aikana useita kertoja, olin milloin missäkin unessa menossa ja aina yllätyin yhtä paljon, kun heräsin ja olinkin hierottavana :)

Hoito tehdään kyljellään, ja ympärillä on ihanasti tukevia tyynyjä, joten mihinkään ei pääse kolottamaan.

Kätilön koti tarjoaa synnytyksen stimulaatiohoitoa suppeana (90 min) ja laajana versiona (120 min).

Molemmat sisältävät kehon hieronnan, akupisteiden painelua ja vyöhykkeiden käsittelyn. Näiden tarkoituksena on rentouttaa ja stimuloida kehoa, jotta keho vapauttaa omaa oksitosiinihormoniasi, joka taas voi käynnistää synnytyksen.

Akupisteitä painellaan hyvin voimakkaastikin, joten selkeästi kyseessä on hoito joka pyrkii herättelemään kehoa synnytystä varten.

Todella ihanalta kuulostaa myös Belly Mapping - hoito, jossa Anna lopuksi maalaa vauvan vatsan päälle siihen asentoon, jossa hän kohdussa tuolloin on! Sellainen olisi ihastuttava muisto raskausajasta.

Oma kokemukseni hoidosta oli todella rentouttava (niin kuin nukahtelusta voi päätellä), ja reilu vuorokausi käsittelyn jälkeen tunsinkin ensimmäiset napakat supistukset tämän raskauden aikana. Eli ehkä se jollain tasolla valmisteli kehoani tai edisti synnytyksen alkamista. Toiveikas olen!

Nyt en tietenkään voi kuin odottaa, pian nähdään milloin vauva on itse valmis tulemaan :)

Erilaisten hoitojen lisäksi Kätilön koti tarjoaa mm. synnytysvalmennusta, kotisynnytyskätilön palvelut ja synnytysdoulan palveluita.

Kaikki Annan tarjoamat palvelut löydät täältä.

rv 40 raskaus akupunktiohoito

Rv 40

Tänään täällä alkoi 40. raskausviikko. 

Masu tuntuu tosi isolta. 

Sf-mitta oli tiistaina 35,5 cm, eli melkein yläkäyrällä. Masu on pysty ja kapea, kuin olisi koripallo siellä sisässä!

Ihme, ettei vatsanahka ole vieläkään revennyt! Auttaakohan sisäisesti nauttimani reipas kaakaorasvan määrä ihon kimmoisuuteen? :D

Vauva on selkeästi vähän rauhallisempi kuin aiemmin, varmaan tila alkaa olemaan vähissä.

Joka ilta mietin, että jos yöllä alkaisi tapahtua. 

Päivät on ollut pitkiä, kun lapset ollut koko viikon kotona sairastelemassa. Ruu alkaa onneksi olemaan jo parempi, joten ehkä viikonloppuna jo päästään tekemään jotain :) 

Remu syntyi rv 39+2, eli kahden päivän kuluttua. Se olis aika kiva isänpäivän ylläri, saada vauva kotiin sunnuntaiksi! :) 

Tervetuloa mukaan jännäämään myös instan puolelle. Toivottavasti kohta on vauvauutisia! :)
Henkilön Miia Metso (@miiametsoblog) jakama julkaisu

Vanhemmat tekstit