Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kello on 9 aamulla ja olisin valmis luovuttamaan tämän päivän osalta

Tilda tarttui pulleilla sormillaan nenästäni kiinni ja virnisti kun näki, että silmäni aukesivat. Painoin kännykän nappia tarkistaakseni kellonajan. Se alkoi nelosella. Ei, ei todellakaan herätä vielä, minä ajattelin.

Mutta Tilda oli eri mieltä. Hän nousi kontalleen ja alkoi höpötellä iloisesti. Annoin hänelle tutin leikkikaveriksi ja koetin sulkea silmäni.

Tilda ei kuitenkaan luovuttanut, vaan hän halusi seurustella, eikä aikonut tyytyä hiljaiseen yksin olemiseen. Pian huomasin, että hänellä onkin jo kakat vaipassa. Vaihdoin puhtaan vaipan ja koetin vielä saada hänet uudelleen uneen rinnalle. Turha yritys tämäkin, ja pian olimme alakerrassa kaksistaan. Vilikin ihmetteli, miksi piti tulla herättelemään :)

Koska muut lapset vielä nukkuivat, Tildan kiljuminen turhautti ja päätin pakata hänet ulkoilua varten.

Otimme Vilin mukaan ja lähdimme varhaiselle kävelylle vaunujen kanssa. Pian Tildaa alkoikin väsyttää.

Palasin kotiin, jätin Tildan vaunuihin ja haaveilin sohvalle menosta. Otin itkuhälyttimen viereeni ja viltin päälleni, ah. Muu perhekin nukkui, kello oli vasta kuuden.

Sitten mieleeni tulvi kuvitelmia siitä, miten joku kaappaa vauvan pihastamme kun minä torkun. En saanut ajatukselta rauhaa. Niinpä nousin ja menin ikkunan ääreen tekemään töitä.

Seitsemän maissa muu perhe heräsi.

Aamupala, vaatteet päälle, hampaiden pesut, vähän tappelua, piirrettyjä, eväiden pakkailua, pyykkikoneen täyttöä. Yhdeksäksi lähdimme kävelemään kohti Remun kerhoa, Tilda nukkui yhä. Hän ei ole ikinä nukkunut ulkona vaunuissa näin kauan.

Kun pääsimme kerhon pihaan Ruun, Remun, Vilin ja Tildan kanssa, Remu muutti mielensä.

"Minä en halua mennä kerhoon." Hän sanoi tomerasti.

Ensin luulin, että tämä on joku vitsi. Mutta se ei ollut. Niinpä kävimme sanomassa kerhotädeille, että Remu ei tulekaan tänään ja lähdimme kotiin. Minua ärsytti turha reissu ja ärsytti, että poika jätti mukavan kerhokäynnin välistä. Hän on tykännyt olla siellä!

Kotona komensin lapset yläkertaan leikkimään, ja keitin kahvia. Tilda nukkui yhä keittiön ikkunan takana. Istuin pöydän ääreen, kaadoin kupillisen mustaa itselleni ja näin ikkunasta vauvan vaunuissa liikettä.

Tilda heräsi. Tottakai hän herää nyt, kun aloin kahvin ääreen. Nyt hän sitten on tässä sylissäni ja kahvini saa jäähtyä :)

Olisin jo ihan valmis unille, vaikka päivä on vasta alussa! Tämä on selkeä maanantaifiilis :)

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille sinne ruutujen toiselle puolelle ja tsemppiä kaikille huonoista tai lyhyistä unista kärsiville :)

Vanhemmat tekstit