Alcudia - matkalla pienten lasten kanssa

Muutama viikko sitten palasimme Alcudiasta lomalta. Tämä reissu oli kaikin puoli rentouttava ja ihana. Lähtisin heti uudelleen, jos voisin!

Yleensä loman jälkeen on sellainen olo, että tartteisi vielä toisen loman, ilman lapsia :D Nyt ei ollut.

Kaikki meni hyvin - lennot oli melko vaivattomat, ruokailut menivät suht koht hyvin (niin hyvin kuin ne kolmen alle 6- vuotiaan lapsen kanssa voi mennä) altailla oli kivaa, nukuttiin hyvin.

Suurin syy tähän onnistumiseen oli se, että meillä oli anoppi mukana reissussa. Pakko antaa iso kiitos tästä kaikesta hänelle! :)

Hän istui Ruun kanssa lentokoneessa toisella rivillä, ja heillä oli siellä ihan omat juttunsa. Minä istuin Remun, Tildan ja mieheni kanssa.

Jos  meillä ei olisi ollut anoppia mukana, meillä olisi ollut toisella rivillä vain yksi paikka ja minä olisin tietysti istunut silloin siellä Tildan kanssa - se ei ole kovin rentouttavaa, kun tällainen liikkuva vauva rimpuilee koko ajan muiden matkustajien puoleen. Tai kun koettaa imettää niin, että mahtuu vain yhden penkin leveydelle!

Pienempien lasten päiväuniaikaan anoppi oli Ruun kanssa.

Ruu sai levätä hänen huoneessaan ja monesti lähtivät levon jälkeen kaksin uima-altaille, kun nämä pienemmät vielä nukkuivat - Remu piti nukuttaa rattaisiin ja Tildan nukutin hotellihuoneeseen, joten mieheni hoiti Remun ja minä Tildan nukutuksen.

Kun oli ruokailun aika (meillä oli all inclusive) niin anoppi haki ruuat Ruun kanssa, mieheni Remun kanssa ja minä Tilda sylissä.  Kun olimme altailla, jokaiselle lapselle oli oma vahtinsa. Ihan loistava järjestely! :)

Meidän hotelli oli Zafiro Palace. 

Hotelli oli hyvä, ehkä pienille lapsille olisi ollut kiva jos olisi ollut enemmän kuin yksi matala allas. Eihän se vauvaa haitannut olla koko viikkoa samassa altaassa, mutta on se vanhemmalle vähän tylsää :D

Lisäksi sellaista vauvan allasta ei oikeastaan ollut, missä olisi niin vähän vettä, että vauva voisi istua siellä.

alcudia mallorca lasten kanssa


Muutoin hotellille täydet pisteet - siisteys oli hyvä, ruoka oli hyvää, paljon altaita ja ilta-ohjelma oli loistavaa. Myös all inclusive oli hyvä valinta. Oli tosi helppoa lasten kanssa syödä siellä hotellilla, eikä lähteä etsimään ruokapaikkoja kaupungilta.

Lentomatka Mallorcalle on mukavan lyhyt, noin 4 tuntia. Senkin takia Mallorca oli hyvä valinta.

Olemme aiemmin olleet Palma de Mallorcalla, eli Mallorcan pääkaupungissa.

Palma on parempi valinta sellaiselle, joka kaipaa esimerkiksi shoppailua.

Alcudiassa ei sellaiseen oikeastaan ollut mahdollisuutta, kaupat on lähinnä basaarikauppoja. Oli siellä yksi pieni Mango, jos jotain länsimaisempaa kaipaa.

Alcudiassa on erinomainen ranta, jos tykkää viettää rannalla aikaa. Palmassa ei sellaista ole lähellä. 

Me uimme lähinnä altaassa, Tilda on vielä niin pieni, että hänen kanssaan on rannalla aika stressaavaa (hän koettaa syödä hiekkaa koko ajan) , mutta ne muutamat kerrat, joita rannalla kävimme, olivat mukavia.

Lentokentältä siirtyminen Alcudiaan oli hiukan ongelmallista, koska olimme ajatelleet mennä isolla taksilla (sellaisella, johon mahtuisi 7 henkeä, näitä yleensä on joka paikassa) MUTTA ei täällä!

Ei yhtään ainutta isompaa taksia tarjolla, vaan kaikki yli 4 hengen seurueet ohjattiin ottamaan kaksi taksia. Tämän vuoksi valitsimme paikallisbussin. Takaisin matkasimme lentokenttäkuljetuksella.

Jos vertaan Alcudiaa edelliseen lomakohteeseemme,  Maspalomasiin Gran Canarialla, niin siellä hotelli vei voiton. Ehdottomasti upeampi hotelli.

Lentomatka sinne oli pidempi, joten siitä miinus Kanarian matkalle.

alcudia ja mallorca lasten kanssa vai palma de mallorca


Molemmissa paikoissa oli yhtä huonot ostosmahdollisuudet - HUOM! Ei sillä, että haluaisin välttämättä ostaa mitään, mutta kauppojen kiertely ja ostoskeskuksissa käyminen on mielestäni kivaa esim lasten päiväuniaikaan.

Meillä oli matkalla mukana Bugaboon Donkey2 Duo -rattaat ja myös seisomalauta, ja tämä oli ihan ehdoton! Tosi hyvä valinta matkalle mukaan, ei yhtään liioittelua. 

Yhtenä päivänä kävelimme Alcudian vanhaan kaupunkiin, ja oli tosi kiva, että Ruu sai olla seisomalaudalla osan matkasta. Ja Remu tietenkin oli paljon rattaissa muutenkin, kun liikuttiin hotellilta pois.

Vanha kaupunki oli kiva, siellä kannattaa ehdottomasti Alcudian matkalla käydä viettämässä päivää.

Seuraavasta reissusta ei ole tietoa. Aina on matkakuume, mutta nyt täytyy laittaa rahat rakentamiseen.

Ehdottomasti suosittelen ottamaan matkalle mukaan mummun tai papan tai tädin tai kenet vaan, jos matkalla on mukana 3 pientä lasta. Ainakin meille tästä oli mieletön apu! :) 


Tulethan seuraamaan myös instan puolelle! :)

Suosittua