Lifestyleblogi

Ajatuksia imetyksestä kolmen vauvan jälkeen

Mainos Philips Avent

Kolmas vauva, kolme erilaista imetystaivalta.

Nyt vietetään Pohjoismaista imetysviikkoa, ja ajattelin kertoa omista kokemuksistani ja ajatuksista  kolmen lapsen jälkeen.Imetys on jokaisen kolmen kohdalla lähtenyt onneksi hienosti jo synnytyslaitoksella sujumaan.

Ensimmäisen lapsen jälkeen luulin tietäväni kaiken imetyksestä :) 

Ajattelin, että imettämällä imetys onnistuu.

Kun vaan antaa vauvan olla rinnalla, kyllä se luonto hoitaa. Ihanan naiivia näin jälkikäteen ajateltuna :D

Ensimmäisen kanssa imetys tuntui vievän kaiken ajan. Ruu oli rinnalla koko ajan. Hän ei tuntunut nukkuvan missään muualla, kuin rinnalla.

Meillä oli paljon ongelmia. Oli rintatulehduksia, oksennuksia päivittäin, sammasta, tutti ei kelvannut ja olin itse tuttina. Ei ollut kaikista helpointa, mutta imetys kesti pitkälle toista vuotta.

Opettelin käyttämään rintapumppua heti imetyksen alkutaipaleella. Pumpattu maito helpotti tosi paljon oman ajan ottamista, kun sain kerättyä maitoa talteen ja pääsin itse hetkeksi vaikka ulkoilemaan.

Muistan, kun luin ohjeita pumpun käyttämiseen, ja ihmettelin, miten vauvan kuvan katselu tai vauvan katselu voisi auttaa maidon nousussa :) Nyt olen huomannut, että pelkkä vauvan ajattelu saa joskus maidon nousemaan :) 

Ongelmista huolimatta koin imetyksen tärkeäksi, ja imetyksen lopettaminen oli minulle ja Ruulle molemmille tosi vaikeaa. Muistan, kuinka molemmat itkimme.

Remun kanssa kaikki oli erilaista. 

Hänkin oksensi päivittäin valtavia määriä, mutta meillä oli uusi ongelma: tuli sellainen olo, että ehkä maito ei riitäkään.

Remu raivosi rinnalla. Olo oli niin lohduton! Remulla oli kireä kielijänne ja hän oli allerginen maitoni kautta, mutta tuolloin minä en tiennyt mitään imetysdieeteistä.

Tajusin, etten sittenkään tiedä kovin paljon imetyksestä :) Ei imetys aina onnistu, vaikka tahtoa ja yritystä olisi.

Remua imetin lopulta melkein yhtä kauan, kuin Ruuta, kun ongelmista selvittiin.

Nyt tiedän, että olisin voinut päästä paljon helpommalla, kun olisin poistanut ruokia omasta ruokavaliostani. Remu on allerginen, ja tottakai tämä vaikeutti vauvavuottamme.

Kolmannen kanssa meillä on ollut aika helppoa. Tildalla ei ole allergioita, mutta kahden edellisen oksentelijan vuoksi pelkäsin melkein ensimmäiset 9 kk ajan, että Tildakin oksentaa päälleni. Ruun ja Remun imetyksistä jäi selkeästi pelkoja.

Tilda ei roiku kaikkia öitä rinnalla, vaan syö muutaman kerran yössä. Se tuntuu ihan luksukselta sen jälkeen, kun Ruu ja Remu oli kerran tunnissa rinnalla.

Omat vinkkini maidon pumppaamiseen ja rintapumpun käyttöön

Minulla maitoa on tullut pumpun kanssa parhaiten, kun imetän samalla lasta toisella rinnalla. Silloin toinenkin rinta alkaa herua kuin itsestään. 

Pitkät, rauhalliset pumpun painallukset on toimineet minulla hyvin. 

Yksi vinkkini on, että jos tietää että tarvitsee seuraavana aamuna pumpata maitoa, imettää yöllä vain toisesta rinnasta, ja aamulla pumppaa siitä täydemmästä samalla kun vauva toisella rinnalla :) 


Philipsiltä saat nyt 30 euron alennuksella monipuolisen synnytysosastopakkauksen, jossa on kaikki tarvittavat apuvälineet, jos haluat pumpata vauvalle maitoa. 

Pakkaus helpottaa imetystaipaleen aloitusta!


Pakkaus sisältää liivinsuojia päivä- ja yökäyttöön, lämpötyynyjä auttamaan helpottamaan kipua alkuun, kun maito nousee rintoihin synnytyksen jälkeen. Nännivoidetta, jotta nännit kestäisi imetyksen alun paremmin, käsikäyttöinen rintapumppu ja yhteensopiva tuttipullo. 

Tutti, jossa kiinni pehmolelu, joka auttaa tutin löytämistä. Pumppuun sopivia säilytyskuppeja pumpatun maidon säilytykseen ja toinen tuttipullo, jotta toinen voi tarvittaessa olla pesussa.

Suoraan verkkokauppaan pääset tästä :)

En ole vielä ajatellut, että miten kauan Tildan kanssa imetystaivalta jatketaan. mutta uskoisin, että niin kauan kuin siltä tuntuu! :) Imetyksen keston päättäminen on ainoastaan lapsen ja äidin välinen asia, ja me katsellaan tässä Tildan kanssa, että mitä tehdään :) 

Hyviä imetys - ja pumppaushetkiä kaikille :)